28.11.06, 13:57
enneagram.pl/
Obserwuj wątek
    • kocia_noga Re: OT - test 28.11.06, 13:58
      enneagram.pl/
      • stephen_s Re: OT - test 28.11.06, 14:03
        Fajny test, znam go :))))))
        • kocia_noga Re: OT - test 28.11.06, 14:15
          stephen_s napisał:

> Fajny test, znam go :))))))
          >

Fajny, zrobilismy go z małżonkiem i bardzo wiele się zgadza.
          Ja jestem 4w5, on 6w5.
          • kochanica-francuza Re: OT - test 28.11.06, 14:58
          • sir.vimes Re: OT - test 28.11.06, 19:55
            Ja też 4w5 . Dziwny ten test- słyszałam, że enneagram wylicza się z daty urodzenia?
      • kochanica-francuza Re: OT - test 28.11.06, 17:25
        Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"

Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych,
        złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową
        głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele
        znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i
        umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i
        jest trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą,
        ale wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo
        gwałtownie i całkowicie, bez żadnych oporów.
        W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym
        skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety.
        Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z
        przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem
        zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może
        mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.
    • bitch.with.a.brain Re: OT - test 28.11.06, 14:35
      7w8
      • bleman 4w5 28.11.06, 16:53

• kochanica-francuza 4 w 5 , jak bleman hehe 28.11.06, 17:24
      "co dzień z rana bij Blemana" ;-)
      • pavvka Re: 4 w 5 , jak bleman hehe 28.11.06, 17:30
        Próbujesz udowodnić teorie Taketego o kobiecej agresji?
        • kochanica-francuza Re: 4 w 5 , jak bleman hehe 28.11.06, 17:40
          pavvka napisał:

> Próbujesz udowodnić teorie Taketego o kobiecej agresji?

Czy ja wiem? Lubię przeinaczanie cytatów i absurd. A w świecie, w jakim zyjemy,
          jakiś Pruegelknabe (chłopiec do bicia)by się przydał. Może być bleman. ;-)
          • pavvka Re: 4 w 5 , jak bleman hehe 28.11.06, 17:52
            kochanica-francuza napisała:

> w świecie, w jakim zyjemy,
            >
            > jakiś Pruegelknabe (chłopiec do bicia)by się przydał. Może być bleman. ;-)

Tak, tak, takete ma rację.
            • kochanica-francuza Re: 4 w 5 , jak bleman hehe 28.11.06, 19:54

> Tak, tak, takete ma rację.

Takete, jak wiadomo, zawsze ma rację, a jak nie ma racji, to patrz punkt 1.
    • illiterate Re: OT - test 28.11.06, 18:18
      'Obrazoburca'. Phi, mama tak mowila na mnie od dziecka, nic nowego.
    • evita_duarte 3w4 28.11.06, 19:50

• kochanica-francuza Wklejajmy się 28.11.06, 19:54
        bo trudno latać po całym opisie...
        • evita_duarte Ok moj taki: 28.11.06, 19:56
          Trójka ze skrzydłem cztery: 3w4 - "Profesjonalista"

Trójka z tym skrzydłem, może mniej zwracać na to jaki wizerunek prezentuje
          innym, lub ten wizerunek może być bardziej subtelny. Bardziej zwraca uwagę na
          to jak sama widzi ten wizerunek. Skrzydło cztery daje trójce nieco
          introwertyzmu, nie co głębszy wgląd na to kim się jest, a nie kogo się innym
          pokazuje. Może oceniać się bardziej na poziomie własnych dokonań artystycznych
          i socjalnych, a nie tylko niepopartym niczym wizerunkiem. Skłonność rywalizacji
          z innym, jest przesłaniana przez rywalizację ze sobą. Trójka chce być lepsza
          dla własnej satysfakcji. Zdrowe skrzydło daje motywację do pracy nad samym
          sobą. Nadal lubi wyzwania i rywalizacje ale praca dla innych staje się znacznie
          ważniejsza.
          Gdy trójka z tym skrzydłem jest w stresie, zadręcza się z powodu niepowodzeń
          lub niekorzystnego wizerunku. Staje się też zarozumiała, zaczyna innych
          oskarżać o bycie "prostego stanu" skoro nie doceniają tego co trójka robi. Bez
          sensu zaczyna konkurować z innymi aby udowodnić swoją wyższość. Może też
          zachowywać się snobistycznie, naśladując sposób życia innych pragnąc
          zaimponować grupie osób, która jej imponuje. Prywatnie, może popadać w
          dramatyzowanie i zwątpienie. Niestabilne emocje i częste zmiany nastrojów.

Słynne trójki ze skrzydłem cztery: David Bowie, Nora Ephron, Sylvester
          Stallone, Sting, Meryl Streep, Andy Warhol, Richard Gere, Barbra Streisand.
          • kochanica-francuza Re: Ok moj taki: 28.11.06, 20:01
            pozazdrościć charakteru

moi:

Czwórka ze skrzydłem pieć: 4w5 - "Włóczęga"

Skrzydło 5, daje czwórce introwertyczne zachowanie, odsuwanie się od innych,
            złożoną osobowość. Ta czwórka może być intelektualistką ale posiada wyjątkową
            głębię uczuć. Jest otwarta na duchowe i estetycznie doznania. Znajduje wiele
            znaczeń dla prawie wszystkich zdarzeń. Może posiadać silną potrzebę i
            umiejętność aby realizować się artystycznie. Samotnik, wygląda tajemniczo i jest
            trudna do "rozszyfrowania". Do świata zewnętrznego podchodzi z rezerwą, ale
            wewnętrznie bardzo go przeżywa. Gdy się w końcu otwiera, to bardzo gwałtownie i
            całkowicie, bez żadnych oporów.
            W stresie, 4w5 bardzo łatwo popada w alienację i depresję. Wiele czwórek z tym
            skrzydłem ma odczucie zupełnej inności, jakby pochodziły z innej planety.
            Narzeka na swój obecny los, wspomina i przeżywa wiele razy zdarzenia z
            przeszłości. Dość często ma posębne oblicze, odsuwa się od innych z uczuciem
            zawiedzenia lub poczuciem wstydu. Żyje we własnym świecie bólu i straty. Może
            mieć bardzo chorą duszę, wyobrażać sobie i interesować się własną śmiercią.
    • margot_may Re: OT - test 28.11.06, 23:19
      Widzę, że dużo so ma 4w5. Ja mam 5w4. Zgadza się nawet to o bakteriach: skąd
      ktoś może widzieć, że zanim użyję mydła, którego ktos dotykał, to muszę go umyć. :/
      • margot_may Re: OT - test 28.11.06, 23:19
        > Widzę, że dużo so ma
        dużo osób
    • heretic_969 5w4 n/t 28.11.06, 23:56

• bleman Mi tez kiedys wyszlo 5w4 :) 29.11.06, 01:12

• bengal i ja tez 5w4 ;-) 29.11.06, 11:54

• stephen_s Kolejne 4w5... 29.11.06, 00:22
      ... fakt, coś dużo nas :))
      • kocia_noga Re: Kolejne 4w5... 29.11.06, 10:55
        Przywlekłam ten test z innego forum, a tam duzo było 1w2,to jest rzeczywiście
        ciekawe!
    • mordaruda Re: OT - test 29.11.06, 11:21
      4w3 :-)
    • bob_der_baumeister 6w7 29.11.06, 15:34
      Szóstka ze skrzydłem siedem: 6w7 - "Kumpel"

Szóstki z tym skrzydłem są generalnie ekstrawertyczne, przyjacieskie i otwarte
      na innych. Przyjaźń według nich jest podstawą szczęśliwego życia. Chcą być
      lubiane przez innych i łatwiej podążają śladem innych w przeciwieństwie do 6w5,
      która ma tendencję do wycofywania się i pozostawania w samotności. Szóstka 6w7,
      może być czarująca i towarzyska. Ma szybsze tempo życia niż 6w5, a w sprawach
      zawodowych ujawnia się w niej zdrowe połączenie z trójką. Często potrafi chronić
      samą siebie, a także charakteryzuje się ciepłem i opiekuńczością wobec innych.
      W stresie 6w7, mogą często przeczyć same sobie, sprawiając wrażenie, że chcą
      jednocześnie dwie rzeczy na raz, czasem doprowadzając do szaleństwa mieszanymi
      sygnałami. Może być ciężko zrozumieć co mają na myśli i o czym mówią. Często
      otwarcie sprawdzają jaki inni mają do nich stosunek. Gdy są czymś przestraszone,
      jedyną formą obrony jest bierna agresja, w czasie której nie da się jej do
      niczego przekonać ani namówić. Najczęściej spotykane z tym skrzydłem, są szóstki
      antyfobiczne, które mają tendencję do bycia bardzo bezpośrednimi. Niektóre mogą
      snuć wielkie plany, które ich zdaniem mogą przynieść materialne lub osobiste
      korzyści. Mogą być także niepewne, irracjonalne, chaotyczne z tendencją do
      częstych zmian nastrojów. Są skomplikowane wewnętrznie. Mają niezwykle wrażliwe
      zapalniki wybuchów paranoi. Fałszywie oskarżają innych, a innym razem wręcz
      błagają aby ktoś się nimi zaopiekował. Czasem są bardzo konserwatywne w swoim
      sposobie zycia, a czasem toczą bój o zmiany.
    • johnny-kalesony Re: OT - test 29.11.06, 15:38
      Mój wynik to 1w2

To skrzydło daje jedynce więcej ciepła i pozytywnych odczuć międzyludzkich.
      Wysokie standardy i wymagania są nieco stonowane przez bardziej ludzkie oblicze.
      Jedynka z tym skrzydłem, rozumie i łatwiej wybacza innym za to, że nie spełniają
      jej oczekiwań. Ciężko pracuje, poświęca swój czas i energię, aby poprawić
      warunki życia innym.
      Gdy jest w stresie, może być bardzo gwałtowna i agresywna. Uważa się za jedyną
      osobę trzymającą się zasad. Ma przerost autorytatywnych ambicji i jest
      zarozumiała. Może wygłaszać moralizatorskie kazania lub próbować uderzać w czyjś
      czuły punkt. Możliwa jest postawa "rób jak Ci mówię, a nie to co Ja robię". W
      tym co robi i mówi okazuje dużo hipokryzji, ponieważ jest przekonana o swoim
      wysokim morale, podczas gdy inni nie spełniają jej standardów. Jest też bardzo
      nie konsekwentna w swoim zachowaniu. Ustala własne reguły, po czym je zmienia w
      zależności od potrzeby chwili.

Słynne jedynki ze skrzydłem dwa: Gregory Peck, Margaret Thatcher, Jane Fonda,
      Hillary Clinton, Sidney Poitier.

Ja zarozumiałym? No wiecie państwo ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
      • kochanica-francuza Re: OT - test 29.11.06, 20:02
        johnny-kalesony napisał:

> Mój wynik to 1w2
        >
        > To skrzydło daje jedynce więcej ciepła i pozytywnych odczuć międzyludzkich.
        > Wysokie standardy i wymagania są nieco stonowane przez bardziej ludzkie oblicze

Ukryte za pekaesami i bojówkami, hihi.
    • bri 7w8 29.11.06, 15:44
      Gdy jest zdrowa, siódemka ze skrzydłem 8 jest często chojna, towarzyska i
      wylewna. Ma skłonność do bycia wyjątkowo lojalną wobec przyjaciół, zwłaszcza do
      tych z podtypem socjalnym. Zagorzale broni tych, na których jej zależy. Może
      wydawać się głośna i niesforna, choć niektóre 7w8 są bardziej grzeczne i
      dowcipne. Lubi różne uroczystości, opowieści, kawały, jedzenie, podróże.
      Generalnie ma silne poczucie własnej wartości i zawsze stara się osiągnąć to
      czego chce. Ma talent do robienia czegoś z niczegoś. Zazwyczaj dzieli się z
      innymi tym co ma, chce by wszyscy doceniali jej poczucie obowiązku i szeroki
      zakres zainteresowań.
      Gdy 7w8 jest w stresie, może stać się wymagająca, okazywać samolubną
      niecierpliwość i narcyzm. Gdy chce coś, to chce tego natychmiast. Agresywna,
      chce szybko zrobyć pieniądze, materialną pozycję i status. Może domagać się od
      innych, aby inni mówili jej to sama chce usłyszeć. Często jest perfekcjonistą.
      Moralizuje innych choć sama jest nieodpowiedzialna. Posiada amnezję na
      obietnice dawane z potrzeby chwili. Ma szczególną trudność z wiernością
      małżeńska.

Słynne siódemki ze skrzydłem osiem: Jack Nicholson, Anthony Quinn, Michael
      Caine, Clark Gable, Barbra Streisand, Joan Collins.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka