Dodaj do ulubionych

Endometrium?

30.01.04, 21:57
Moja nowa ginekolog (u której byłam pierwszy i ostatni raz), dała mi
skierowanie na usg dopochwowe twierdząc, że mam endometrium.
Rok temu miałam robione usg dopochwowe i nie wykazało nawet sladu
czegokolwiek w tym rodzaju. Czy jest mozliwe, aby w przeciagu 12 miesięcy
mogło sie pojawić? I z jakiej przyczyny?
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: Endometrium? 30.01.04, 22:04
      hmmm... kazda z nas ma endometrium... to blona macicy, w zaleznosci od dnia
      cyklu jest grubsze badz ciensze...
      moze chodzilo jej o endometrioze?? lekarz moze skierowac na sprawdzenie czy
      aby cos sie nie rozwija, gdy np. masz jakies bole itp. nie powinnas zloscic
      sie na lekarke, za to, ze probuje sprawdzic, czy wszystko jest w porzadku!
      lepiej endometrioze zdiagnozowac wczesniej niz za pozno!! zaniedbana prowadzi
      do wielu powiklan, a nawet nieplodnosci! pozwol sie przebadac!
      a jest to calkiem mozliwe, ze w ciagu roku moglo sie cos rozwinac! niestety
      czasem nawet usg dopochwowe nie wykaze tej choroby! czesto wykrywa sie jej
      ogniska w trakcie zupelnie innych badan!
      oczywiscie nie chce Cie straszyc, ale sie zbadaj!
      pozdrawiam
      piegoosek
      • atropos Re: Endometrium? 30.01.04, 22:40

Pani doktor najwyraźniej chciała mnie naciagnąć na badania u jej znajomego
        lekarza i to nie zdenerwowało. a złoscic się będę bo była chamska i na pewno
        nie wpowodowała nia troska o moje zdrowie.
        Ciesze się, że nie chcesz mnie straszyc, bo ja tez nie chce żebys mnie
        straszyła.
        • risa1 Re: Endometrium? 01.02.04, 11:35
          jestes strasznie niepowazna! u mnie lek. wykryl endometrioze podczas badania i
          tez dostalam skierowanie na usg dopochw. poszlabym nawet dla wlasnego spokoju
          czy cos jest czy nie. a swiadcze ci ze moglo sie pojawic....... zycze zdrowia
          i rozsadku! pozdr.
    • ikkebra Re: Endometrium? 02.02.04, 10:55
      U mnie endomertialna torbiel na jajniku pojawiła się w ciągu 4 miesięcy więc
      jest to możliwe. U mnie objawiało się bolesnymi miesiączkami, stosunkami oraz
      plamieniem w ciągu cyklu. Poszłam do lekarza i okazało sie ze to endometrioza.
      Przez rok wile się mogło wydarzyć....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka