isia10 02.03.04, 14:36 czym zajmuje się lekarz nefrolog? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
almerka1 Re: nefrolog 02.03.04, 15:17 wydawało mi się, że dorosłymi zajmuje się urolog Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: nefrolog 02.03.04, 16:11 Przepraszam, źle zrozumiałam Nefrolog zajmije się nerkami (także u dorosłych). Czy zajmije sie układem moczowym dzieci, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
valikoli Re: nefrolog 07.03.04, 22:31 Witam.Oczywiście ze nefrolog zajmuje sie nerkami ,ukladem moczowym u dzieci i doroslych.Zalezy od schorzen P.S Leczylam sie na niewydolnosc nerek od 10 roku zycia,obecnie jestem po przeszczepie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
takamala1 Re: nefrolog 08.03.04, 09:12 Witam Zgadzam się z Valikoli ,że nefrolog zajmuje się leczeniem chorych nerek . Do Valiikoli; jak długo jesteś po przeszczepie i jak długo trwało leczenie niewydolności nerek i jakie podłoże tej niewydolności .Przepraszam ze pytam ale bardzo mnie to intresuje mój mąż od wielu lat leczy nerki na przewlekłe kłębuszkowe zapalenie nerek i dlatego ten problem mnie interesuje ,czy możesz opisać coś o swoim schorzeniu a moze na prv. Pozdrawiam życzę zdrowia takamala Odpowiedz Link Zgłoś