Dodaj do ulubionych

contractubex???

10.11.05, 12:14
CZY KTÓRAŚ Z PAŃ MA DOŚWIADCZENIA Z TĄ MAŚCIĄ.
JA STOSUJĘ OD TYGODNIA PO 2RAZY DZIENNIE I NIE WIEM CZY TO NORMALNE, ALE TA
MAŚĆ MNIE STRASZNIE PIECZE!!!NIE WIEM CZY UŻYWAĆ JEJ DALEJ, MOŻE TO JAKIEŚ
UCZULENIE???
PROSZĘ, PORADŹCIE. Z GÓRY DZIĘKUJĘ!
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: contractubex??? 10.11.05, 12:15
      mnie piekło kiedy sie złuszczyła grubsza warstwa i posmarowałam na taka
      cieniutka-moze rzadziej smaruj?
      • Gość: Nisia Re: contractubex??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 18:59
        Wydaje mi się, iż reakcja na tę maść zależy od tego ile upłynęło czasu od
        powstania blizny. Ja zastosowałam tę maść po raz pierwszy około 6 tygodni po
        operacji i nie odczuwałam żadnych dolegliwości. Może na stosowanie tej maści
        jest po prostu jeszcze za wcześnie.
    • nina455 Re: contractubex??? 10.11.05, 20:25
      Contractubex niekiedy tak działa.Dwa lata temu próbowałam po operacji ,to było
      straszne .Spróbowałam po kilku miesiącach -to samo. W lipcu tego roku
      spróbowałam na niewielkiej bliźnie po skaleczeniu (blizna 6 mcy.) to samo, więc
      wniosek z tego taki,że contractubex nie dla wszystkich.
    • marzenia11 Re: contractubex??? 12.11.05, 19:31
      Oczywiście, że tak może być. Tez tak reagowałam-u mnie to znaczyło, że blizna
      się goi. Mimo pieczenia wklepywałam maść. I teraz mam efekty-coraz piekniejszy
      brzuch mimo blizny pionowej po całości (czyli od pęka do końca). Znaczna jej
      długość jest już prawie niewidoczna. I też czasami jeszcze piecze. Może po
      prostu wklepuj mniej ale na pewno 2 razy dziennie. Aha, jestem prawie 9
      miesiecy po operacji, a Contarctubex stosuję po 2 miesiącach od operacji-i to
      wg lekarza byl ostatni moment na zaczęcie jej stosowania.
      • nina455 Re: contractubex??? 12.11.05, 19:56
        To była zwykła reakcja alergiczna : z obrzękiem , zaczerwienieniem , silnym
        pieczeniem i swędzące ,taka sama reakcja następowała po użyciu "Cepan" w obu
        tych środkach podstawą jest wyciąg z cebuli i prawdopodobnie to było przyczyną.
        Chociaż na cebulę jako taką nie jestem uczulona . Chemia robi swoje i
        niezbadane są jej wyniki. Powodzenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka