Dodaj do ulubionych

coś na łechtaczce :(

18.05.06, 09:22
mam coś na łechtaczce sad wczoraj wieczorem po kąpaniu rozchyliłam sobie wargi
sromowe i pierwszy raz widziałam moją łechtaczkę. mam na niej taki jakby
biały zbity śliz... ale nic mnie tam nie boli, nie swędzi, nie piecze, jestem
dziewicą, nie uprawiam seksu oralnego, regularnie zmieniam podpaski i wkładki
i bieliznę. czy taki biały zbity śluz na łechtaczce jest normalny?
Obserwuj wątek
    • edytka_73 Re: coś na łechtaczce :( 19.05.06, 23:09
      No, jesli pierwszy raz w życiu do niej dotarłaś - to w końcu ją umyj.
      Ten śluz jest ochronny, ale od czasu do czasu każdą wydzielinę nalezy wymyć...
    • Gość: joasia_23 Re: coś na łechtaczce :( IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 19.05.06, 23:20
      Pewnie jesteś jedną z tych co nie uznają żadnych płynów do higieny intymnej i
      myją sie tylko wodą ?
    • Gość: gina Re: coś na łechtaczce :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 10:12
      Biały śluz jest wydziuelany w pochwie, moze dostał się do lechtaczki i po
      prostu tak ugrzązł, ale samałechtaczka nic nie wydziela. Po umysiu, nie powinno
      nic na niej się znajdowaćsmile
      • Gość: K Re: coś na łechtaczce :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 11:09
        Ja myje się tylko wodą, ale codziennie (a nie raz na miesiąc) i nic mi nigdzie
        nie zalega.
        Takie wydzieliny z organizmu kobiety sa narutalne, nalezy sie po prostu
        podmywać przynajmniej raz dziennie, a najlepiej 2 razy- rano i wieczorem,
        wystarczy zwykła woda.
        • Gość: g Re: coś na łechtaczce :( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.05.06, 11:42
          a podmywanie się po każdym siusianiu? Bo ja tak robię, boję się czy nie
          przesadzam, ale po prostu czuję się brudnauncertain
          • Gość: joasia_23 Re: coś na łechtaczce :( IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 20.05.06, 12:07
            Jeśli podmywasz sie samą wodą to chyba nic sie nie stanie. Ale ja nadal będę
            się upierać, że należy dwa razy dziennie umyć się płynem. Nie wyobrażam sobie
            jak można umyc się samą wodą.
            • Gość: K Re: coś na łechtaczce :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:40
              Mozna, ja mam 23 lata i zawsze sie tak myłam i nigdy nie miałam żadnej infekcji.
              Miejsca intymne nie wymagają bardzo dokladnego szorowania jak reszta ciała,
              wydzieliny intymne są naturalne (i niezbędne) i nie trzeba ich co 5 minut
              usuwać, ale o higienie pamietać należy...
            • Gość: ewwwe Re: coś na łechtaczce :( IP: *.kablowka.waw.pl 21.05.06, 10:54
              tez taka madra byłam-z tym płynem-i nikt nie był w stanie mnie
              przekonać...zniszczenie sluzówek i ciągłe infekcje, potem 3 lata leczenia
              śluzówek, otrzeźwiły smile
              rok myję sie sama wodą-śluzówki i do ginekologa chodzę tylko na cytologię i
              przegląd smile
    • umpala Re: coś na łechtaczce :( 20.05.06, 19:47
      "biały zbity sluz" hmm nie wydaje mi sie to zupełnie naturalne. Czy byłaś juz
      kiedys u ginekologa? Jeśli nie to te objawy powinny Cie skłonić do takiej
      wizyty, bo ten śluz może byc objawem np grzybicy (tzw kandydozy, candidy).
      Jeśli ginekolog potwierdzi jej występowanie to zajrzyj na forum
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
      pozdrawiam
      • anydzia1 Re: coś na łechtaczce :( 21.05.06, 09:20
        myjcie się dziewczyny....wodąsmile nie płucz majtek w płynie do płukania, jeśli tylko możesz-nie używaj wkładek, płyn do higieny tylko od święta (czasami "zapomnij się podmyć")- tak pordziła mi wiekowa pani gin na nawracające zapalenia i inne świństwa. Pomogło bez pudła, już ponad rok mam spokój, nawet w ciąży nie miałam grzybicy, choć to powszechne.. a ta wydzielina - też czasem to mam. bez paniki - umyj, obserwuj. jeśli nie ma innych objawów...
        • Gość: wea dokładnie IP: *.kablowka.waw.pl 21.05.06, 10:56
          dokładnie, mało osoób sie nad tym zastanawia, ale we wkładkach jest mnóstwo
          bakterii !!!
          to nie jest produkowane sterylnie !
          lepiej uprać majtki na 90 stopni, są przynajmniej czyste ...
          • dorianne.gray Re: dokładnie 21.05.06, 11:25
            Bleee..... Zmieniałabym majtki kilka razy dziennie, bo jakoś, kurcze, nie lubię
            chodzić w mokrych! Szczególnie teraz, w ciąży. Wkładka najlepszym przyjacielem
            kobiety! wink

Do wampirka - to się myje smile
            • little_vampire Re: dokładnie 21.05.06, 13:26
              ale z tym normalnym sluzem nie mam żadnych problemów. z tym śluzem z dni
              płodnych czy kiedy jestem podniecona. jest bezbarwny,leisty...normalny. i jak
              już wspominałam nie ma niczego takiego jak swędzenie czy pieczenie. kąpie sie
              codziennie, ale nie używałam płynów do higieny intymnej. najwyraźniej pora
              zacząć
              • Gość: joasia_23 Re: dokładnie IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 21.05.06, 14:13
                No właśnie, sam widzicie że nie da się umyć samą wodą.
                • dorianne.gray Re: dokładnie 21.05.06, 14:20
                  Da się, da, tylko jak się ma 15 lat to organizm dopiero się przestawia, stąd te
                  nawały śluzu czasami... smile
                  • little_vampire Re: dokładnie 21.05.06, 15:57
                    no wlaśnie. w organizmie dzieją sie nowe rzeczy, których nigdy wcześniej nie
                    było i to chyba nic dziwnego, że mnie dziwią, zastanawiają i troszkę niepokoją.
                • Gość: K Re: dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:21
                  skoro nic nie boli i nie piecze, to znaczy, że nie ma infekcji, a więc
                  dodatkowe zabiegi hig, nie są potrzebne- woda wystarczy, trzeba tylko myć się
                  regularnie. Ja używam wkładek sporadycznie- czasami podczas okresu i po
                  stosunku. smile
                  • little_vampire Re: dokładnie 21.05.06, 21:53
                    ja w sumie wkładki noszę często, bo jak gdzieś wychodze, to sie tak pewniej z
                    nimi czuję. ale po tym co przeczytałam teraz jak będę wychodzić gdzieś na
                    dłużej to najwyżej wkładki wezmę do plecaka smile
                    • little_vampire Re: dokładnie 24.05.06, 16:28
                      już umyłam 2 albo 3 dni temu i do dziś nie ma żadnych białych grudek smile ale
                      pisałyście też coś o jakis podrażnieniach. to w końcu jak często mam myć
                      łechtaczkę, żeby nic nie podrażnić?
                      • Gość: karuzela Re: dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 17:39
                        myć trzeba codziennie.
                        czy ja Cię dobrze zrozumiałam, że ostatni raz umyłaś łechtaczkę 3 dni temu?:]
                        vampir, myj się codziennie, możesz uzywać płynów do higieny intymnej,
                        specjalnych mydeł o odpowiednim ph, ale też samą wodą jest ok.

no i jesli masz fazę poznawania własnej płciowości, to polecam wizytę u jakiejś
                        miłej pani ginekolog, która odpowie na wszystkie Twoje pytankasmile zrób sobie
                        najlepiej listę pytańsmile
                        • Gość: K Re: dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 19:29
                          Chodzi o to, aby nie przesadzać z szorowaniem, czyli nie co 5 minut, ale o
                          higienę dbać trzeba- codziennie nalezy się podmywać tak samo jak myc zeby.
                          • little_vampire Re: dokładnie 24.05.06, 20:10
                            no codziennie sie myje, normalnie się kąpie w wannie i szoruje cała mydłem,
                            tylko o zagadnienie samej łechtaczki mi chodziło żebym potem znowu nie jęczała
                            że coś sobie podrażniłam smile jak mam okres to podmywam się częściej, ale to chyba
                            jasne i chyba dobrze robie tongue_out
                            • Gość: joasia_23 Re: dokładnie IP: *.ino.tvknet.pl / 217.98.71.* 24.05.06, 20:46
                              Powinno się myć dwa razy dziennie.

To już nawet lepiej myc się ta dwa razy dziennie tylko wodą niż raz na tydzień
                              płynem do higieny intymnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka