Gość: eps IP: 213.25.190.* 23.11.01, 14:41 Chcę zamiast tabletek korzystać z zastrzyków Depo-Provera. Czy któraś z uczestniczek forum ma jakieś doświadczenia dotyczące stosowania tego środka? Proszę o opinię na temat takiej metody zabezpieczania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Monika Re: Depo-Provera IP: 157.25.119.* 26.11.01, 07:17 Zajrzyj do wczesniejszych watkow, tam juz pisaly dziwewczyny, ktore stosuja Depo-Provere. Przyznam, ze ja dalam sie namowic i jestem zadowowlona. Wreszcie nie zrywam sie w nocy zeby sprawdzic czy wzielam pigulke. Troche balam sie skutkow ubocznych o jakich pisze producent ale moj lekarz przepisal mi najpierw zwykla Provere w tabletkach zeby sprawdzic jak na to zareaguje, a ze wszystko bylo w porzadku to dal mi zastrzyk (nawet nie bolalo). I teraz mam swiety spokoj na kwartal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: est Re: Depo-Provera IP: 148.81.118.* 27.11.01, 09:04 Mialabym prosbe w takim razie: czy moze to byc odpowiednia metoda antykoncepcji dla 25-latki, ktora nie rodzila? Przyjmowalam tabletki dosc dlugo, przerwalam i chwilowo wracac bym nie chciala. Czy bylabys w stanie mi poradzic, czy moglabym sie zdecydowac na Depo-Provere? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Depo-Provera 28.11.01, 23:27 Uważam, że to dobry sposób antykoncepcji dla osób, które nie rodziły i w najbliższym czasie nie planują macierzyństwa. Natomiast cześć autorów przestrzega przed długim- kilkuletnim stosowaniem tego sposobu antykoncepcji z powodu zagrozenia osteoporozaMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eps Re: Depo-Provera IP: 213.25.190.* 29.11.01, 09:22 Jak duże jest ryzyko zachorowania i o jak długim okresie czasu Pani Doktor pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Depo-Provera 29.11.01, 15:55 Zastrzegam, że spotkałam się z różnymi doniesieniami. Według WHO , która promuje ten sposób antykoncepcjiw krajach biedniejszych- osteoporoza grozi po 3- 5 latach stosowania Depo provery.(no ale Panie w tych krajach są na diecie częstro ubogiej w wapń). Natomiast w materiałach producenta- zaprzecza się możliwości wystąpienia osteoporozy.MA Odpowiedz Link Zgłoś
lilka1 Re: Depo-Provera 24.01.02, 12:32 Pozdrawiam, chciałabym podzielić się moiomi doświadczeniami z DEPO_PROVERĄ, zaaplikowałam sobie ten środek/zastrzyk/ po urodzeniu dziecka i skutki były opłakane, przez cały kwartał/ taki jest czas działania zastrzyku?/miałam plamienia-krwawienia, po wizycie u innego lekarza dostałam tabletki, które miały zachamować krwawienie i uregulowac cykle miesiączkowe. W tej chwili nie biorę żadnych środków antykoncepcyjnych, cykle mam w miarę regularne. Prosze o radę w wyborze tabletek antykoncepcyjnych. Mam problemy z cerą, prztłuszczajace włosy, brałam Cilest i Diane-35, po których czułam sie fatalnie. Dziękuję za odpowieedź. Odpowiedz Link Zgłoś
lakris Re: Depo-Provera 24.01.02, 16:46 Witaj! Przeczytalam wlasnie twoje pytanie dotyczace tabletek.Wiesz co,ja bralam najpierw jakies trojfazowe(nie pamietam nazwy), strasznie po nich wymiotowalam.Pozniej dostalam MELODEN prawie sie przyjal ale lekarz nie poinformowal mnie o plamieniu i odstawilam. probowalam brac MELODEN jeszcze raz ale juz sie nie przyjal-wymioty. Teraz biore MERCILON i jestem bardzo zadowolona.Co prawda prawie caly pierwszy miesiac mialam plamiena,ale poczekalam i sie unormowalo.Teraz jestem zadowolona. Moze sprobuj MERCILON? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka1 Re: Depo-Provera 25.01.02, 12:01 Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź. Czy te tabletki poprawią trochę moja cerę,ponieważ mam wieczne problemy z trądzikiem i przetłuszczającymi się włosami. Brałam kiedyś Diane -35 ale nie zauważyłam poprawy a czułam się po niej okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Depo-Provera 25.01.02, 11:53 Ja bym jeszcze spróbowała Marvelon- to lek dość dobrze tolerowany, który będzie też miał korzystne działanie na cerę.MA Odpowiedz Link Zgłoś