mendy76 02.07.03, 11:51 dziewczynki, może wiecie, co to oznacza. P ostatnimstosunku zauwazyłam u siebie ciemno brązowe upławy, w bardzo duzych ilościach i stan ten utrzymuje się już 4 dni. Jaki może byc powód tego? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mendy76 Re: brązowe upławy 03.07.03, 11:14 upławy pojawiły się 3-4 dni po zakończeniu miesiączki Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: brązowe upławy 03.07.03, 12:29 A bywałaś ostatnio w publicznych ubikacjach albo prysznicach, itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
corsa.c Re: brązowe upławy 06.07.03, 12:52 Ja rowniez zaobserwowalam u siebie te brazowe uplawy. Z poczatku myslalam, ze to moze "resztki" okresu, ale ten mi sie skonczyl 3 dni temu. Ja niestety korzystam z toalety w pracy...i byla dokladnie wymyta, ale chyba nie wystarczajaco, skoro zadalas takie pytanie, ktore wiaze sie z tymi uplawami. Wiec co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: brązowe upławy 07.07.03, 11:42 Podejrzewam grzybicę pochwy, ja dostawałam regularnie w wakacje, gdy tylko skorzystałam z publicznego prysznica albo WC (jakoś WC w pracy mi nie szkodziło na szczęście. NIestety trzeba biec do lekarza, samo nie przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
idalia21 Re: brązowe upławy 11.07.03, 00:09 Nie martw sie. Ja po urodzeniu dziecka jakis rok po tez zauwazylam u siebie takie uplawy i mam je co kilka miesiecy. Teraz jestem w ciazy z drugim 5 miesiac i cytologia jest o.k. Moze to hormony szaleja i po porodzie juz zawsze bedzie inaczej Dzidzius dokazuje w brzuchu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: brązowe upławy 11.07.03, 11:22 Przy grzybicy uplawy nie sa brazowe, tylko kremowo biale, przypominajace ser, czy kwasne mleko. Moze to byc jakies inne zapalenie lub infekcja, wiec jak nie przejdzie, to do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza112 Re: brązowe upławy 11.07.03, 12:20 Cześć! Ja mam takie upławy przed okresem i po okresie. Jeśli nie towarzyszą im inne niepokojące objawy (swędzenie, pieczenie lub bardzo nieprzyjemny zapach) to nie jest to infekcja... Moja pani doktor powiedziała, że może to być niedobór progesteronu, nawet przez jakiś czas brałam jakieś lekarstwa na tę przypadłość, ale jakoś niewiele to pomogło. Gdy brałam tabletki takie upławy towarzyszyły mi częściej w trakcie cyklu, teraz odstawiłam tabletki i czekam jak będzie... Na wszelki wypadek zapytaj swojego lekarza. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
archiwald4 Re: brązowe upławy 11.07.03, 14:10 może masz nadżerkę, która została podrażniona wczasie stosunku i stąd te brązowe uplawy,kolor może pochodzić od niewielkiej ilości krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: brązowe upławy 11.07.03, 14:55 Jest to plamienie z dróg rodnych- moze być spowodowane nadzerką ., polipem bądź palmienie z macicy, do którego doszło na skutek jej skurczów lub jeśli jest to połowa cyklu mogło się w ten sposob ujawni ć plamienie okołoowulacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
dalila84 Re: brązowe upławy 11.07.03, 16:12 hmm dobrze że ktoś poruszył ten problem bo ost tj przez 3 m-c przez ok 2-3 dni po okresie miałam podobne objawy nie współżyję,więc nie wiem czym to może być spowodowane może nadmiernym stresem,jaki miałam??? Odpowiedz Link Zgłoś