wykopki 12.01.08, 23:23 Witam, jestem na etapie zmiany tabletek. Z Mercilonu na Yasminelle. W ulotce tak napieprzyli, że ja już nie wiem czy mam robić przerwę czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: zagmatwana ulotka 13.01.08, 00:00 Przepisz tę część ulotki, a podejmiemy wyzwanie Odpowiedz Link Zgłoś
wykopki Re: zagmatwana ulotka 13.01.08, 00:25 Zmiana z innego złożonego hormonalnego środka antykoncepcyjnego lub złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra. Można rozpocząć przyjmowanie Yasminelle w dniu po zakończeniu okresu bez tabletek poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego (lub po ostatniej tabletce poprzedniego preparatu antykoncepcyjnego nie zawierającej substancji czynnych). W przypadku zmiany ze złożonego antykoncepcyjnego krążka pochwowego lub plastra, należy postępować zgodnie z zaleceniami swojego lekarza. Wyczytałam jeszcze na necie, że to jest zależne od dawki tabletke zażywanych a tych co chcemy rozpocząć, w moim przypadku z Mercilonu na Yasminelle, a o tym w ulotce ani słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: zagmatwana ulotka 13.01.08, 01:21 No rzeczywiście, bełkot. Zasada chyba jest taka, że jeśli przechodzisz z pigułek z wyższą zawartością hormonów na te z niższą, to zaczynasz nowe w dzień krwawienia z odstawienia, gdy odwrotnie - po siedmiodniowej przerwie. Teraz trzeba ustalić jaką preparaty mają zawartość hormonów. Ja się na tym nie znam. Na pewno jeszcze ktoś napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: zagmatwana ulotka IP: *.chello.pl 13.01.08, 08:00 mają tyle samo etinylestradilu, czyli masz sporą dowolność: możesz nie robić zadnej przerwy, możesz zrobić 7 dni przerwy, możesz zacząć yasminelle od pierwszego dnia krwawienia- każdy wariant jest OK w tej sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś