pytanko22 26.05.08, 10:34 Jak usunąć włoski ze strefy intymnej, zeby nie podrażnić skóry, włoski na nie wrastały w skórę, itp., itd.? Czyli jakie znacie najlepsze, najbezpieczniejsze i najtrwalsze sposoby ich usuwania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dddddddddddddd Re: bez "futerka" IP: *.tpnet.pl 26.05.08, 11:11 forum uroda i milion watkow na ten temat. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=211 uzyj wyszukiwarki Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: bez "futerka" 26.05.08, 11:14 weź no..koleżanka chciała być oryginalna ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: bez "futerka" IP: *.internet.radom.pl 26.05.08, 18:15 przetestowałam na sobie, i wg. mnie najlepszy jest wosk. Oczywiście pierwsze razy tylko u dobrej kosmetyczki Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: bez "futerka" 27.05.08, 12:58 ja polecam golarke elektryczna, nie ma takich podraznien jak po zwyklej maszynce. a wosk.. nie probowalam, ale to chyba musi strasznie bolec, a nie ma wtedy ryzyka krwotoku jakiegos? Odpowiedz Link Zgłoś
e.m.i1 Re: bez "futerka" 28.05.08, 22:50 No ja moze krwotoku nie mialam, ale po kazdym wlosie wyszla taka duza kropla krwi, a pozniej przez pare tygodni bolalo mnie noszenie majtek. Po zwyklym goleniu podobnie, tyle ze bez krwi.. no i widok wrosnietych wlosow z ropnymi krostami nie dzialal zachecajaco. Wiec sobie dalam spokoj. Z usuwaniem oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ś Re: bez "futerka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 03:02 Może brzmi iokropnie, ale w moim przypadku najlepiej sprawdza się depilator. Tylko trzeba go używać regularnie, wtedy odrastają tylko pojedyncze włoski i nie boli tak bardzo. Przy każdym innym sposobie mam strasznie podrażnioną skórę i krostki. Wosku nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap1981 Re: bez "futerka" 29.05.08, 20:55 U mnie laser..kosztowny, ale skuteczny. Depilator, wosk - zbyt drastyczny, maszynka- podrażnienia, próbowałam wyrywać penseta- włoski wrastały..teraz mam święty spokój i ładkie bikini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ś Re: bez "futerka" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 22:54 To znaczy jak bardzo kosztowny? Włoski naprawdę nie odrastają? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: bez "futerka" 30.05.08, 16:42 nie odrastają... do czasu menopauzy lub zaburzeń hormonalnych... poza tym nie na wszystkich działa... ja preferuję wosk... po kilku razach już wcale nie boli... tylko trzeba robić regularnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonabw Re: bez "futerka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 18:15 Też miałam laser, 7 zabiegów, zostawiłam paseczek. Najlepszy sposób, ale też najdroższy, a przetestowałam wszystkie. Nieprawdą natomiast jest, ze jest to zabieg niebolesny - boli jak diabli i nieprawdą jest, ze włosy nie odrastają, bo pojedyńcze odrastają. natomiast efekt ogólny jest bardzo dobry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: bez "futerka" IP: *.adsl.alicedsl.de 30.05.08, 20:23 zawsze interesowalo mnie to, jak usunac wloski woskiem u kosmetyczki? jak to wyglada? nie chce wogole miec futerka, ale jakos nie moge sobie wyobrazic zeby kosmetyczka miala mi miedzy nogi zagladac... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: bez "futerka" 30.05.08, 21:02 masz dwie opcje albo takie jednorazowe majtki fizelinowe, które daje kosmetyczka albo bez majtek... ja rbię bez majtek... dla kosmetyczki to jest praca... tak jak dla ginekologa... jakoś mi to nie przeszkadza... ani jej... mówiła, że u niej większość Pań tak właśnie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: bez "futerka" IP: *.internet.radom.pl 30.05.08, 21:07 odchylasz u kosmetyczki majtki na boki, ukazując to co ma ci wydepilować i już. Wcześniej trzeba tylko mocno przyciąć cały zarost , tak na ok 0,5 cm. Kosmetyczka ma wprawę i wie co robić , aby nie było tych kropelek krwi Po prostu porządnie każe mi naciągnąć skórę i dopiero na taką napiętą nakłada wosk, paseczek i szast... i po włoskach . Pierwszy raz trochę rzeczywiście boli , bo muszą być wydepilowane wszystkie. Później nie dość , że mniej ich odrasta, to jeszcze na dodatek nie odrastają równomiernie i mniej ich jest jednorazowo do wydepilowania. Dla mnie najdrastyczniej brzmi - depilator elektryczny na bikini, brrrr horror. Sama długo zwlekałam z podjęciem decyzji o depilacji woskiem (maszynka, kremy odpadały - miałam mnóstwo wstrętnych krosteczek , które dość długo się goiły, a jak już się wygoiły, to włosów było całe mnóstwo). Teraz uważam , że zmarnowałam parę lat hodując sobie obrzydliwego bobra ) Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: bez "futerka" 31.05.08, 16:45 to jak chce miec wszystko lyse to musze sie u kosmetyczki calkiem rozkroczyc? uuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: bez "futerka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 10:16 A dla mnie obrzydliwe jest takie całe łyse wygolone... brrr No ale taka moda dzisiejszej cywilizacji, bo chyba to nie pomyłka natury że wyposażyła ludzi w takie "futerko". Odpowiedz Link Zgłoś
aga1754 Re: bez "futerka" 02.06.08, 12:21 a może krem do depilacji intymnych miejsc ja stosuję jest ok. raz na tydzień uzywam. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: bez "futerka" 02.06.08, 12:24 Gość portalu: ania napisał(a): > A dla mnie obrzydliwe jest takie całe łyse wygolone... brrr.." nie to ładne co ładne, ale to co sie komu podoba ) a przy tym jakie higieniczne P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: bez "futerka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 13:21 > nie to ładne co ładne, ale to co sie komu podoba ) a to prawda (ponoć o gustach się nie dyskutuje ) > a przy tym jakie higieniczne P hmm, no tak...zwłaszcza te włosy na głowie, które są zbiorowiskiem kurzu i zanieczyszczeń z powietrza (nie mówiąc o łupieżu, pocie i tym podobnym ) Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: bez "futerka" 02.06.08, 13:25 Włosy na głowie pełnią też funkcję ozdobną "Mój mózg,to mój drugi ulubiony organ". (Woody Allen) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaq Re: bez "futerka" IP: 217.98.20.* 02.06.08, 16:53 doral2 napisała: > a przy tym jakie higieniczne P Higieniczne jest, jak sie wymyje, a nie zgoli Odpowiedz Link Zgłoś
flyingmoonchild Re: brawo ewaq 04.06.08, 19:10 Witam.Podrażnień nie mam jedynie po golarce elektrycznej,po zwykłej najpierw zaczerwienienie a po tym pryszczyki-fatalnie to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
iziaberka Re: brawo ewaq 11.07.08, 00:16 Jejuuuu! Dawno się tak nie ubawiłam!!!! DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dora1211 Re: brawo ewaq 11.07.08, 14:09 Ja gdzieś słyszałam, że kobiety które mają łyse częściej chorują na stany zapalne narządów, grzybice itd. Że ponoć włosy łonowe to naturalna bariera dla chorób. Ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś