Dodaj do ulubionych

odprostowanie lordozy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 14:47
Witam!
Lekarz stwierdził u mnie odprostowanie fizjologicznej lordozy juz kilka lat temu. Sama jednak nie wiem czy objawy jakie mam (zawroty głowy tzn. uczucie takiej cięzkości głowy, bóle głowy, zmęczenie, złe widzenie) są wynikiem tego schorzenia czy nerwicy, którą lekarz po jakimś czasie u mnie stwierdził. Chciałabym dowiedzieć się czegoś więcej od ludzi, którzy też mają to schorzenie, albo przynajmniej coś o nim wiedzą. Zastanawia mnie jeszcze fakt, że kazdy lekarz u którego konsultowałam wyniki rtg kręgosłupa mówił mi coś innego. Jeden, że to nie moze dawać takich objawów, inny że może ale nie tak silne, jeszcze inny, że może i to bardzo silne (to był akurat ten, u którego chodziłam na płatne masarze, naświetlania itp., więc nie jestem pewna jego intencji.)Poradźcie coś bo już smam nie wiem. Może te objawy to objawy nerwicowe, czy moze nerwica jest reakcją organizmu na te objawy, które jednak pochodzą od kręgosłupa. Czekam na jakieś rady bo naprawde jest mi ciężko.
Pozdrawiam.
Kasia
Obserwuj wątek
    • radkowski2002 Re: odprostowanie lordozy 17.07.04, 10:51
      Mnie prostuje Jacek Staniszewski,zajmuje sie tez sprawami bólowymi, z
      kregoslupem chodze juz rok 1 raz w tygodniu, jest drogi ale warto iśc
      przynajmniej na jedną wizyte i wypytac się o wszystko, zdjecie rtg niezbedne,
      ma swoją stronke www.skolio.pl/ , byłem juz u wielu ale u niego czuje
      sie to indywidualne podejscie i co najwazniejsze wiem za co płace bo widac
      efekty zarowno po zdjeciach jak i wizualnie, naprawde polecam Ci go Kasiu bo
      myśle ze tylko on pomoże juz po kilku zabiegach.
      • Gość: Agnieszka Re: odprostowanie lordozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.04, 14:13
        Nerwica moze dawac takie objawy...jak najbardziej...
        Ale jesklli cos jest nie tak z kregosłupem to moze jednak warto cos z tym
        zrobic i dowiedziec sie czy idzie zrobic. Jesli tak to leczyc ciało i psychikę
        równoczesnie. Kregosłup ma scisły zwiazek z emocjami....psychologicznie
        odpowiada za nie...dlatego u Ciebie prawdopodobnie te dwie dolegliwosci idą w
        parze. Trzeba sie zając tym i tym...to da wtedy najlepsze efekty. Powodzenia w
        poszukiwaniach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka