Dodaj do ulubionych

kołatanie serca a polopiryna

13.10.04, 08:53
Wczoraj na noc wzięłam polopirynę S no i ze trzy godziny rzucałam sie z boku
na bok. Tak mi serducho waliło. To może być po tym????
Obserwuj wątek
    • Gość: starlette Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.acn.waw.pl 13.10.04, 09:47
      Ja też miewam kołatanie serca po dużej ilości aspiryny
      • lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna 13.10.04, 09:56
        Ale to była jedna tabletka.
    • Gość: . Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:13
      Oczywiście, te leki przyśpieszają metabolizm.
      • lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna 13.10.04, 10:18
        nie rozumiem... a coś więcej dla tych co nie kończyli medycyny, biochemii itp.?
        • Gość: perkal Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:30
          jesli to kolatanie serca sie powtorzy to radze zrobic badania hormonalne, zeby
          wykluczyc nadczynnosc tarczycy.
          • Gość: . Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:34
            Polopiryna powoduje rozrzedzenie krwi więc przyspieszenie jej przepływu bo jej
            głównym zadaniem jest przyśpieszenie przebiegu procesów chorobowych,
            nie "leczy" w żaden magiczny sposób.To tak jakbyś zrobiła sobie ostrą "zaprawę"
            biegową lub aerobik i położyła się w oczekiwaniu że zaśniesz w momencie.
          • lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna 13.10.04, 10:34
            A czy to musi być tylko po polopirynie? Bo czasami, ale rzadko, wystarczy mi
            głośna muzyka w nocy u sąsiada i noc nie przespana.
            • Gość: . Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:31
              Wygląda nazbyt wysoki poziom adrenaliny.Ogranicz cukier, kawę,mocną herbatę a
              jak nie pomoże to juz tylko lekarz.
          • Gość: bozwariuje Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:15
            zrob badanie tsh na nadczynnosc tarczycy, ale takze u kardiologa przydaloby sie
            echo serca, bo moze masz wypadajacy platek zastawki
    • Gość: . Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:34
      Aha, papierosy i coca-colę również.
      • lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna 13.10.04, 14:40
        Nie palę, coli nie piję, kawa 2x dziennie (kiedyś 3) herbata słabiutka. Mam
        wykonać badania na poziom adrenaliny? A jeśli jest za wysoki to co sugerujesz?
        • Gość: ola Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.chello.pl 13.10.04, 15:04
          a może niski poziom potasu? Tak się właśnie objawia - kołatanie, często
          niepokój. Proste badanie elektrolitów (K, Ca, Mg). Bez recepty jest Aspargin
          (K+Ca), ale to są malutkie dawki. Jeśli te elektrolity się potwierdzą, powinnaś
          dostać receptę np. na Kalydum.
          • Gość: Hans Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.fornfyndet.se 13.10.04, 18:23
            Lebiodka Witaj,
            Starym wyprobowanym lekarstwem na uspokojenie serca jest dobry dlugi ale
            spokojny stosunek plciowy,oczywiscie z pelna satysfakcja u obu partnerow.
            Sa kobiety ,ktorych maz nie zadowala i wlasnie one maja takie problemy a to
            takie proste.Po juz drugim udanym wszystko wroci do normy.
            Pzdr.Hans
            • Gość: lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna IP: 212.51.203.* 14.10.04, 08:57
              Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Każdy radzi cos innego i w zasadzie nie
              wiem czy iść na jakieś badania czy na razie zostawić ten problem do następnej
              polopiryny i jeśli się to powtórzy uderzyć do lekarza. Ale czy w końcu
              kołatanie po polopirynie to dopuszczalne czy nie?
              Hans dobrze że to wiesz... żeby wszyscy faceci mieli taką swiadomość...
              • Gość: starlette Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.acn.waw.pl 14.10.04, 09:43
                Zdaje się że wszyscy mają poniekąd rację, wiele czynników może powodować
                kołatanie, i brak potasu i nadczynność tarczycy, aspiryna również, ponieważ
                akurat tobie przydarzyło się po aspirynie to nadal wydaje mi się że to po tym.
                Ja bym aspiryny na twoim miejscu unikała.
                A Hans żartował.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka