lebiodka 13.10.04, 08:53 Wczoraj na noc wzięłam polopirynę S no i ze trzy godziny rzucałam sie z boku na bok. Tak mi serducho waliło. To może być po tym???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: starlette Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.acn.waw.pl 13.10.04, 09:47 Ja też miewam kołatanie serca po dużej ilości aspiryny Odpowiedz Link Zgłoś
lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna 13.10.04, 09:56 Ale to była jedna tabletka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:13 Oczywiście, te leki przyśpieszają metabolizm. Odpowiedz Link Zgłoś
lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna 13.10.04, 10:18 nie rozumiem... a coś więcej dla tych co nie kończyli medycyny, biochemii itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perkal Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:30 jesli to kolatanie serca sie powtorzy to radze zrobic badania hormonalne, zeby wykluczyc nadczynnosc tarczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 10:34 Polopiryna powoduje rozrzedzenie krwi więc przyspieszenie jej przepływu bo jej głównym zadaniem jest przyśpieszenie przebiegu procesów chorobowych, nie "leczy" w żaden magiczny sposób.To tak jakbyś zrobiła sobie ostrą "zaprawę" biegową lub aerobik i położyła się w oczekiwaniu że zaśniesz w momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna 13.10.04, 10:34 A czy to musi być tylko po polopirynie? Bo czasami, ale rzadko, wystarczy mi głośna muzyka w nocy u sąsiada i noc nie przespana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:31 Wygląda nazbyt wysoki poziom adrenaliny.Ogranicz cukier, kawę,mocną herbatę a jak nie pomoże to juz tylko lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bozwariuje Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:15 zrob badanie tsh na nadczynnosc tarczycy, ale takze u kardiologa przydaloby sie echo serca, bo moze masz wypadajacy platek zastawki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 13:34 Aha, papierosy i coca-colę również. Odpowiedz Link Zgłoś
lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna 13.10.04, 14:40 Nie palę, coli nie piję, kawa 2x dziennie (kiedyś 3) herbata słabiutka. Mam wykonać badania na poziom adrenaliny? A jeśli jest za wysoki to co sugerujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.chello.pl 13.10.04, 15:04 a może niski poziom potasu? Tak się właśnie objawia - kołatanie, często niepokój. Proste badanie elektrolitów (K, Ca, Mg). Bez recepty jest Aspargin (K+Ca), ale to są malutkie dawki. Jeśli te elektrolity się potwierdzą, powinnaś dostać receptę np. na Kalydum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.fornfyndet.se 13.10.04, 18:23 Lebiodka Witaj, Starym wyprobowanym lekarstwem na uspokojenie serca jest dobry dlugi ale spokojny stosunek plciowy,oczywiscie z pelna satysfakcja u obu partnerow. Sa kobiety ,ktorych maz nie zadowala i wlasnie one maja takie problemy a to takie proste.Po juz drugim udanym wszystko wroci do normy. Pzdr.Hans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebiodka Re: kołatanie serca a polopiryna IP: 212.51.203.* 14.10.04, 08:57 Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Każdy radzi cos innego i w zasadzie nie wiem czy iść na jakieś badania czy na razie zostawić ten problem do następnej polopiryny i jeśli się to powtórzy uderzyć do lekarza. Ale czy w końcu kołatanie po polopirynie to dopuszczalne czy nie? Hans dobrze że to wiesz... żeby wszyscy faceci mieli taką swiadomość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starlette Re: kołatanie serca a polopiryna IP: *.acn.waw.pl 14.10.04, 09:43 Zdaje się że wszyscy mają poniekąd rację, wiele czynników może powodować kołatanie, i brak potasu i nadczynność tarczycy, aspiryna również, ponieważ akurat tobie przydarzyło się po aspirynie to nadal wydaje mi się że to po tym. Ja bym aspiryny na twoim miejscu unikała. A Hans żartował. Odpowiedz Link Zgłoś