Dodaj do ulubionych

bóle mięśni ud

11.02.05, 17:55
Od 2 lat bolą mnie mięśnie ud ( od kolan po węzły chłonne w pachwinach
włącznie)TAK JAKBY WBIJANIE GWOŻDZI Z RÓŻNYM NASILENIEM. Bylam kolejno u
ginekologa, naczyniowca, chirurga,internisty, endokrynologa, badania ogólne
krwi i moczu, ponadto usg jamy brzusznej i gastroskopia nic poza
nadczynnością tarczycy nie wykazaly. Czy może ktoś przechodził coś podobnego
i mógłby mi coś podpowiedzieć jestem coraz bardziej zaniepokojona. ostatnio
pobolewa mnie też nad lewą pachwiną , może to jelito grube- jakieś zapalenie
czy inna nadwrażliwość. Bardzo liczę na państwa pomoc. Pozdrawiam i życzę
zdrowia. Bezradna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Angara Re: bóle mięśni ud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:47
      może to jest związane z zapaleniem stawów biodrowych.
    • barbiez Re: bóle mięśni ud 11.02.05, 21:38
      Pomóc powinien porządny ortopeda-neurolog. Niektóre schorzenia kręgosłupa objawiają się bólem w nawet najbardziej oddalonych fragmentach
      ciała. Jeśli bolą Cię nogi, lekarz powinien zwrócić uwagę przede wszystkim na lędźwiowy odcinek kręgosłupa.
    • Gość: xxxxxxx Re: bóle mięśni ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 23:56
      przy chorobach tarczycy również bolą mięśnie i stawy. czy to choroba basedowa?
      • lila123 Re: bóle mięśni ud 12.02.05, 08:24
        nie, mam nadczynność tarczycy z wspolistniejącym guzkiem ciepłym kwalifikującym
        się do operacji po 1 lub 2 letnim leczeniu :-(. Najbardziej niepokoi mnie
        pobolewanie w pachwinach nie wiem czy to coś związanego z węzlami chlonnymi a
        jeżeli tak to co jest przyczyną.? Pozdrawiam.
        • Gość: xxxxxx Re: bóle mięśni ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 09:08
          a czy badałaś przeciwciała - ważne.
          • lila123 Re: bóle mięśni ud 12.02.05, 19:01
            Nie. Nawet nie wiem o co chodzi, czy moglabyś przybliżyć temat. do milego.
            • arnick_a Re: bóle mięśni ud 12.02.05, 19:40
              lila123 napisała:

> do milego.
              czyli na święty nigdy. Lepiej w mowie przodków.
              Arni
            • Gość: xxxxxxxx Re: bóle mięśni ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 17:19
              w chorobach tarczycy, jednym z podstawowych badań jest badanie przeciwciał TPO i TG. Tarczyca ma to do siebie, że zmienną jest, prawie jak każda kobieta.
              • Gość: lila123 Re: bóle mięśni ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 17:48
                Niestety takich badań nie mialam. Ograniczono się do ogólnego badania krwi-ok,
                cholesterol-zaniżony 114 i TSH - 0,4 i to wszystko. Diagnoza - nadczynność
                tarczycy, zalecenia - 1 tabletka dziennie thyrozolu - skutkuje, przestalam
                chudnąć - wróciłam po 2 m-cach do poprzedniej wagi, wyciszyłam się i wszystko
                byłoby ok gdyby nie te bole w pachwinach i udach. ki czort?
                • Gość: xxxxxx Re: bóle mięśni ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 21:01
                  proponuję wydanie ok 50zł na te badania. W leczeniu nie pomogą, a mogą pomóc w diagnozie.
                  pozdrawiam.
    • Gość: glabella Re: bóle mięśni ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 09:05
      Czy słabnie siła twoich ud? Miałaś badanie ck? Brakuje mi tu konsultacji
      neurologa i reumatologa - do rozważenia EMG.
      • Gość: lila123 Re: bóle mięśni ud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 17:40
        U neurologa też byłam nie stwierdzono żadnych zmian czyli został jeszcze
        reumatolog? EMG ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka