Dodaj do ulubionych

candida :/ fluconazole

IP: *.autocom.pl 06.04.05, 07:02
Biore juz piaty tydzien i poprawa o ile w ogole jest to minimalna - jezyk
nadal oblozony, w antymykogram wyszlo ze jest wrazliwa na wszystkie popularne
leki - biore 1x 50 mg staram sie unikac slodyczy choc z tym bywa roznie -
jest moze jakis lepszy lek?Moze dawke mam za mala?Biore rownoczesnie
Prazol.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Artur Re: candida :/ fluconazole IP: *.ss.shawcable.net 06.04.05, 07:40
      Leczy sie najpierw przez 2 tygodnie 400 mg dziennie a potem 200 mg dziennie przez 3-6 miesiecy.
    • Gość: gosc Re: candida :/ fluconazole IP: *.centertel.pl / *.centertel.pl 06.04.05, 08:20
      Moze orungal byłby lepszy ?
      Flukonazol nie działa na wszystkie szczepy candida. W bazie medline (PUBMED)
      opisywane sa przypadki drozdzakowego zapalenia jelit własnie tymi innymi
      szczepami po dlugim braniu fluconazole. (Dziala to w ten sposób: Wybijami jedne
      szczepy a innym tworzymy miejsce do rozwoju ...)

Ja zrobiłbym wymaz ponownie i zastosował itraconazole(orungal) lub ketokonazole.
      Jeśli infekcja jest w jamie ustnej to prosze brac jeszcze lacidofil lub trilac
      (można łykać lub poczekać az kapsułka rozpusci sie w jamie ustnej - na pewno to
      nie zaszkodzi).

Jeśli to nie pomoże to pozostaje amfoterycyna b i bardzo silne leki nowej
      generacji ... Z tego co wiem to w Polsce nie sprzedaje sie leku z amfoterycyna b
      w postaci na kandydoze jamy ustnej ale we Francji tak ...

Możesz też kupić kropelki homeopatyczne r-82 czy coś takiego ... ale przed tą
      całą batalią upewnij sie najpierw że to na pewno candida.

Trzeba jeszcze zwrócić uwagę czy w jamie ustnej nie ma bakterii beztlenowych
      (one czasmai wyglądają bardzo podobnie do candida a fluconazole nic z nimi nie
      zrobi). Koniecznie zrób wymaz na beztlenowce

Ostatnia rzecz ... Nie jestem lekarzem i uważam że forum może podsuwac pewne
      drogi rozwiązania ale leczyć sie powinnaś u lekarza (żeby nie zrobić sobie krzywdy)
    • Gość: AlicjaCzarodziejka Re: candida :/ fluconazole IP: *.compower.pl 06.04.05, 11:56
      Mając to samo co Ty w przewodzie pokarmowym-od góry do dołu-żołądek i badanie
      kału...../po gastroskopii jestem tez -ona wykazała candydozę/
      Zazywam 2x 100 mgFluconazolu -kuracja na 6 tyg-potem po 4 tygodniach jeszcze
      mam brac Nyztatyne,
      pa
      AB
    • Gość: Kala Re: candida :/ fluconazole IP: *.autocom.pl 06.04.05, 16:18
      Ja mam grzybicę pochwy po antybiotykach:( i mam brać fluconazole tak - najpierw
      na raz 3 tabletki, za 3 dni następne 3 i za tydzień jeszcze 3 kolejne. Dziwna
      metda, ale nie wiem co ma na celu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka