Dodaj do ulubionych

Kręgarz nastawia mi kręgosłup

17.08.05, 14:21
Czy to normalne, żeby na drugi dzień po terapii manualnej, spaść z ławki na
przystanku tramwajowym?Będąc trzeżwą.Nie, ja właściwie nawet nie spadłam tylko
miałam przywidzenie, że ławka jest o mert bliżej.I usiadłam na ziemi.No i się
potłukłam. Zastanawiam się czy terapia manualna może powodować jakieś skutki
uboczne.Zaznaczam, że nie chodzę do szarlatana tylko lekarza.
Obserwuj wątek
    • repair Re: Kręgarz nastawia mi kręgosłup 17.08.05, 15:46
      Podobno reakcje po manipulacjach potrafią być różne. Ja osobiście czuję się
      dziwnie, co nie znaczy, że źle. Ale żeby ławka się od tego przesunęła o metr to
      jeszcze nie słyszałem :-).
      Repair
      • hasanet Re: Kręgarz nastawia mi kręgosłup 17.08.05, 17:11
        repair napisał:

> żeby ławka się od tego przesunęła o metr to
        >
        > jeszcze nie słyszałem :-).
        Był taki węgierski fachman od przesuwania, nazywał się bodajże Geller. Posuwał
        wzrokiem, co chciał, ale za ławki się nie zabierał. Pewnie nie ta siła
        spojrzenia. O ile dobrze pamiętam, to posuwanie bez dotykania nazywa się
        telekineza.
        asa

• wcyrku1 Re: Kręgarz nastawia mi kręgosłup 17.08.05, 17:14
      malaga1234 napisała:

> Czy to normalne, żeby na drugi dzień po terapii manualnej, spaść z ławki na
      > przystanku tramwajowym?Będąc trzeżwą.Nie, ja właściwie nawet nie spadłam tylko
      > miałam przywidzenie, że ławka jest o mert bliżej.I usiadłam na ziemi.No i się
      > potłukłam. Zastanawiam się czy terapia manualna może powodować jakieś skutki
      > uboczne.Zaznaczam, że nie chodzę do szarlatana tylko lekarza.
      >
      ___________________^_____________________
      Prawdopodobne o ile masz problemy z szyją. Nie powiedział że przez
      trzy dni masz nosić ciepło plecy, żadnych ostrych skłonów i skrętów??? Wykonałaś
      przy tej ławce taki ruch głową i to moglo być przyczyną
      ___________________^_____________________
      • malaga1234 Re: Kręgarz nastawia mi kręgosłup 17.08.05, 17:21
        Tak, mówił ,żęby nie wykonywać gwałtownych ruchów, nie schylać się i nie
        dżwigać.Może głową wykonałam jakiś ruch bezwiednie i mnie zamroczyło. Mam
        problemy z szyjnym odcinkiem kręgosłupa.Po wypadku samochodowym.
        • wcyrku1 Re: Kręgarz nastawia mi kręgosłup 17.08.05, 18:58
          Chory kręgosłup to nie klocki lego. Częste wizyty u kręgarza wcale nie są
          dobre, nawet masaż może powodować skłonnośc do przypadkow jak ten z ławką.
          Cwiczenia wzmacniające mięsnie k. i właściwa pozycja do spania i pracy to jest
          podstawa. W pobliżu jest watek o poduszce szwedzkiej.
          • malaga1234 do wcyrku 17.08.05, 19:37
            Mam szwedzką poduszkę do spania od kilku lat.Świetna.Po wypadku mam ogromne
            kłopoty z kręgosłupem.Terapię manualną miałam zastosowaną pierwszy raz 2 lata
            temu, gdy nie byłam już w stanie utrzymać głowy bez podpierania rękami.Po trzech
            nastawieniach ból ustał, lecz teraz pojawił się znowu, ale o dużo mniejszym
            nasileniu.Nie wiem co robić z tymi nastawieniami, bo jak mówisz nie można w
            nieskończoność prowadzić tej terapii.
            • wcyrku1 Re: do wcyrku 17.08.05, 21:05
              Twoje podejscie do tematu jest uzasadnione, ostre przypadki wymagają
              odpowiedniej terapi.Ja miałem na myśli zbyt pochopne korzystanie z możliwości
              nastawiania. Oczywiscie dopiero po nastawieniu i ustabilizowaniu sie kręgoslupa
              można podjąć jakiekolwiek ćwiczenia. Często po kazdym kolejnym nastawianiu
              wydłuża się okres dochodzenia do stabilizacji.Na pewno już stosujesz
              samokontrolę w wykonywaniu niektórych ruchów na tzw luzie, bo to praktycznie
              jedyna metoda przed ponownymi mikro urazami k. które mogą się sumować w
              określonym czasie. Podwyższone napięcie mięśni np w seksie może byc nieraz
              zupełnie wystarczajace by skręty głowy nie były przyczyna bólów szyji.Z takich
              wskazówek należy korzystać by dobierać sobie ćwiczenia wzmacniajace odpowiednie
              mięśnie.
            • wer44 Re: do wcyrku 21.09.05, 14:35
              Jeśli ten nie pomoże będziesz próbować innych -ale ostrożnie
              Zaczniesz interesować się operacjami -AMG P.Słoniewski
              Czasami pomaga fizykoterapi -wymaga cierpliwosci i rozsadku.
    • olusia131 Re: Kręgarz nastawia mi kręgosłup 17.08.05, 19:43
      U kreglarza bylam z 5 razy, i bardzo mi pomoglo, od 5 lat nie odczuwam zadnbego
      bolu kregoslupa. Namowila mnie mama ktorej kreglarz rowniez pomogl, a miala
      problemy wlasnie z odcinkiem szyjnym.
      Pozdrawiam:)
      • wiolczers Re: Kręgarz nastawia mi kręgosłup 22.09.05, 07:35
        Witaj,
        Ja również mam problem z kręgosłupem szyjnym. Dzisiaj w nocy nie mogłam usnąć...
        Czy mogłabyś podać jakieś namiary na tego kręgarza? Please!!!
        Będę naprawdę wdzięczna.

Wiola
    • abek2 Re: Kręgarz nastawia mi kręgosłup 22.09.05, 16:11
      Kręgosłup to nie zabawka.Jest niewielu certyfikowanych terapeutów w
      Polsce.Napisz w jakim mieście szukasz a ja Ci powiem kto tam pracuje.Uważaj na
      ludzi niekompetentnych.To,że ktoś jest lekarzem nie znaczy,że potrafi leczyć
      kręgosłup

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka