Dodaj do ulubionych

Czerwone żyłki na oczach

11.11.06, 13:08
Od dłuższego czasu. Nie pomógł antybiotyk-okulista twierdzi, że to zapalenie
spojówek, ale widziałem zapalenie spojówek i to raczej nie to. Wygląda jakby
od innej choroby. Gdzieś tu widziałem, że komuś lekarz wspominał o miażdżycy.
Co mogą takie nieprzemijające żyłki na oczach oznaczać(kilka miesięcy) oraz
jakie badania są potrzebne, żeby wykluczyć inne choroby. Wzrok idealny,
żadnego niedowidzenia itp.
Obserwuj wątek
    • j2334 Re: Czerwone żyłki na oczach 11.11.06, 18:34
      Czasami to taka uroda.Nie wiem w jakim jestes w wieku,ale dobrze jest zrobic
      przynajmniej podstawowe badania krwi,cukier i cholesterol.Cisnienie krwi jak
      sie przedstawia?
    • buffallo Re: Czerwone żyłki na oczach 12.11.06, 21:51
      jareczek18 napisał:

> Od dłuższego czasu. Nie pomógł antybiotyk-okulista twierdzi, że to zapalenie
      > spojówek, ale widziałem zapalenie spojówek i to raczej nie to. Wygląda jakby
      > od innej choroby. Gdzieś tu widziałem, że komuś lekarz wspominał o miażdżycy.
      > Co mogą takie nieprzemijające żyłki na oczach oznaczać(kilka miesięcy) oraz
      > jakie badania są potrzebne, żeby wykluczyć inne choroby. Wzrok idealny,
      > żadnego niedowidzenia itp.

czesc jarek pisalem o podobnej sprawie w moim poscie tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=51878467
      napisz mi na priw jakie masz konkretnie objawy pozdrawiam

• jareczek18 Re: Czerwone żyłki na oczach 19.11.06, 23:49
        To nie są żyłki ze zmęczenia gdyż pojawiają się zarówno rano jak i w nocy.
        Wygląda na pierwszy rzut, jakby faktycznie oczy były potwornie zmęczone ale
        pory przeczą temu. Oczywiście czasem jest nikła jakby poprawa, a czasem aż od
        tych żyłek białko robi się całe różowawe. Wzrok jest ok, oczy ani bola ani
        łzawią. Po prostu nic. Choroby jak cukrzyca też raczej odpadają. Badania były
        ok. Chyba że to utajone i należy badanie zrobić raz jeszcze. Czy to może być od
        wątroby? Po prostu nie wiadomo co to. Zobaczymy co powie inny okulista. Nie
        piszę na priva, bufallo, bo objawów jest mało i sam jestem w kropce. Może to i
        bakteria, ja tam się nie znam. Nie wiem ile oko może znieść antybiotyków?
        • jareczek18 Re: Czerwone żyłki na oczach 19.11.06, 23:52
          Ciśnienie krwi jest z tendencją do niskiego, a choresterol ok. Temperatura
          ciała jest niska ok.35, stale. Ale to chyba nie ma znaczenia...
          Może ktoś miał ten problem, może ktoś wie coś więcej. Jak się dowiem co to, na
          pewno tu napiszę, może się komuś przyda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka