IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 13:39
Czy ktoś z was stosował ten środek i może się o nim wypowiedzieć??
Obserwuj wątek
    • super-nova Re: Xanax 11.11.03, 14:43
      A co chcesz wiedziec? Ja, jakis czas temu bralam Xanax na 'uspokojenie nerwow'.
      Dawka - 0.25 mg trzy razy dziennie, w razie potrzeby. Srodek bardzo mi pomogl
      przetrwac nerwowe zwiazana z rozodowymi perturbacjami. Teraz siegam po
      pastylke bardzo rzadko - kiedy sen nie przychodzi latwo.

• Gość: stokrotka Re: Xanax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 17:33
        A nie pomaga np. na depresje?? Czy są środki uboczne jego stosowania i czy
        można go mieszać z alkoholem i innymi lekami
        • Gość: Doki Re: Xanax IP: *.48-136-217.adsl.skynet.be 11.11.03, 18:12
          Xanax (alprazolam) nie jest lekiem antydepresyjnym. Poniewaz ma dzialanie
          przeciwlekowe, moze znosic komponente lekowa depresji, ale depresji nie leczy.
          To tylko tlumienie problemu, nie jego rozwiazanie. Najistotniejsze skutki
          uboczne sa takie jak w przypadku wszystkich lekow z tej grupy (a inne to np
          Relanium, Oxazepam, Temesta i wiele innych): sennosc, obnizona sprawnosc
          psychomotoryczna (nie powinno sie po tych lekach prowadzic samochodu, obnizona
          jakosc snu i uzaleznienie. Tych lekow NIE WOLNO popijac alkoholem!!! Skutki
          uboczne nasilaja sie przez to i latwo przedawkowac. Co do interakcji z innymi
          lekami: zapytaj lekarza przepisujacego.
          Xanaxu i innych benzodiazepin nie powinno sie brac przewlekle. Najlepiej nie
          brac ich dluzej niz przez kilka tygodni. Pozniej ich efekt i tak jest coraz slabszy.
    • miska_20 Re: Xanax 21.04.15, 12:58
      Mam pytanie, czy tabletki xanax 0,5 mg można dzielić? chodzi mi o te zwykłe? bo słyszałam że tych o przedłóżonym działaniu nie można?
      • gisel6 Re: Xanax 22.04.15, 14:33
        Na zwykłych powinna się znajdować linia podziału, po jednej stronie tabletki. Można je więc dzielić. O przedłużonym uwalnianiu nie można dzielić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka