Gość: stokrotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 13:39 Czy ktoś z was stosował ten środek i może się o nim wypowiedzieć?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super-nova Re: Xanax 11.11.03, 14:43 A co chcesz wiedziec? Ja, jakis czas temu bralam Xanax na 'uspokojenie nerwow'. Dawka - 0.25 mg trzy razy dziennie, w razie potrzeby. Srodek bardzo mi pomogl przetrwac nerwowe zwiazana z rozodowymi perturbacjami. Teraz siegam po pastylke bardzo rzadko - kiedy sen nie przychodzi latwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stokrotka Re: Xanax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.03, 17:33 A nie pomaga np. na depresje?? Czy są środki uboczne jego stosowania i czy można go mieszać z alkoholem i innymi lekami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: Xanax IP: *.48-136-217.adsl.skynet.be 11.11.03, 18:12 Xanax (alprazolam) nie jest lekiem antydepresyjnym. Poniewaz ma dzialanie przeciwlekowe, moze znosic komponente lekowa depresji, ale depresji nie leczy. To tylko tlumienie problemu, nie jego rozwiazanie. Najistotniejsze skutki uboczne sa takie jak w przypadku wszystkich lekow z tej grupy (a inne to np Relanium, Oxazepam, Temesta i wiele innych): sennosc, obnizona sprawnosc psychomotoryczna (nie powinno sie po tych lekach prowadzic samochodu, obnizona jakosc snu i uzaleznienie. Tych lekow NIE WOLNO popijac alkoholem!!! Skutki uboczne nasilaja sie przez to i latwo przedawkowac. Co do interakcji z innymi lekami: zapytaj lekarza przepisujacego. Xanaxu i innych benzodiazepin nie powinno sie brac przewlekle. Najlepiej nie brac ich dluzej niz przez kilka tygodni. Pozniej ich efekt i tak jest coraz slabszy. Odpowiedz Link Zgłoś
miska_20 Re: Xanax 21.04.15, 12:58 Mam pytanie, czy tabletki xanax 0,5 mg można dzielić? chodzi mi o te zwykłe? bo słyszałam że tych o przedłóżonym działaniu nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
gisel6 Re: Xanax 22.04.15, 14:33 Na zwykłych powinna się znajdować linia podziału, po jednej stronie tabletki. Można je więc dzielić. O przedłużonym uwalnianiu nie można dzielić. Odpowiedz Link Zgłoś