Dodaj do ulubionych

łuszczyca

01.02.09, 14:49
mam pytanie czy łuszczyca to choroba?
Obserwuj wątek
    • julimama79 Re: łuszczyca 01.02.09, 15:57
      Oczywiście, że jest to choroba.
      • doris79_only Re: łuszczyca 01.02.09, 22:42
        oczywiście, że to choroba ale na pewno nie jest zaraźliwa! na 100%! pojawia się
        w przypadku nadużywania leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych, np. wszelkiego
        rodzaju maściach i żelach przeciwbólowych ( tak było przynajmniej w przypadku
        mojego męża) ale da się "to" wyleczyć i to bardzo szybko, pomimo tego co
        twierdzi większość lekarzy i nie żadnymi maściami (bron Boże hormonami!) Jeżeli
        jesteś zainteresowana to mogę dokładnie opisać nasz sposób na łuszczycę ;) DZIAŁA!
        • slawa27 Re: łuszczyca 02.02.09, 09:59
          bardzo bede wdzieczna bo mam duzy wysyp a lekarz powiedzoal ze to nie choroba i zapisal masc ze sterydami a ja sie meczę.z góry dziekuję.
          • doris79_only Re: łuszczyca 02.02.09, 10:34
            po pierwsze odstaw sterydy! sterydy mają to do siebie że na początku pięknie
            leczą ale po jakimś czasie choroba wraca ze zdwojona siłą! nasz sposób to kąpiel
            w wywarze ze słomy owsianej, jeżeli mieszkasz w małym mieście albo na wsi to nie
            powinno być problemu. musisz znaleźć największy garnek jaki masz w domu, potem
            namoczyć w nim tyle słomy ile zdołasz upchnąć, najlepiej rano, wieczorem
            zagotować to wszystko, przecedzić, wlać do wanny i rozkoszować się przyjemną
            kąpielą ;) oczywiście musisz trochę dopełnić wodą ;) możesz myć tym głowę i
            twarz, jak najbardziej! jak masz dożo czasu to oczywiście możesz taką kąpiel
            robić sobie nawet dwa razy dziennie, ale mojemu mężowi wystarczyło tylko wieczorem
            - po drugie nie pij za dożo alkoholu, odstaw czerwone mięso i wszystko to co
            może zakwasić wątrobę
            - po trzecie żadnych leków przeciwzapalnych i żeli przeciwbólowych
            - po czwarte solarium jak najbardziej, nic tak nie działa jak słoneczko
            mam gdzieś jeszcze zapisaną mieszankę ziółek do picia na odkwaszenie wątroby,
            poszperam i napiszę
            i życzę powodzenia! my wygraliśmy!
        • wadera3 Re: łuszczyca 02.02.09, 13:55
          doris79_only napisała:

> ....ale da się "to" wyleczyć i to bardzo szybko, pomimo tego co
          > twierdzi większość lekarzy i nie żadnymi maściami (bron Boże hormonami!) Jeżeli
          > jesteś zainteresowana to mogę dokładnie opisać nasz sposób na łuszczycę ;) DZIA
          > ŁA!

Ciekawe, jak mniemam jesteś już milionerką.
          Bo do tej pory nie znano skutecznego leku na łuszczycę:)
          • doris79_only Re: łuszczyca 02.02.09, 21:30
            Masz na myśli medycynę konwencjonalną? Nie tylko taka istnieje, od pokoleń
            ludzie leczyli się ziołami i to żadna tajemnica jak działają wystarczy tylko
            trochę poczytać i chcieć .
        • circa.about Re: co za bzdury piszesz 02.02.09, 15:42
          Po przedawkowaniu leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych, powiadasz?
          A co powiesz nas wysyp u mnie w wieku 15 lat? Nie brałam zadnych leków, nie
          piłam alkoholu, nie paliłam i dużo się opalałam? A wysypało mnie tak, że
          wstydziłam się wyjść z domu. I ŻADNE sterydy nie pomagały, bo nim mnie
          zdiagnozowano, lekarze myśleli, ze to uczulenie.
          Łuszczyca, moja droga, to choroba, której tak naprawdę jeszcze do końca nie
          poznano. Niewiadomo, dlaczego niektórzy mają jeden wysyp w życiu (jak ja do tej
          pory), inni jeden w roku, a jeszcze inni są non stop wysypani. Taka ich uroda
          poprostu - a leczenie (a raczej zaleczanie objawów) nie ma żadnego wpływu na to,
          czy kogoś znowu wysypie, czy też nie. Mimo, że od mojego wysypu minęło 20 lat,
          to wciąż się liczę z możliwością, że pewnego dnia łuszczyca powróci - to taka
          choroba, którą się ma przez całe życie i nawet jeśli w pewnym momencie odpuści,
          to zawsze w sprzyjających rozwojowi choroby okolicznościach może uderzyć ze
          zdwojoną siłą.
          • doris79_only Re: co za bzdury piszesz 02.02.09, 21:21
            Ja nikogo nie mam zamiaru pouczać ani przekonywać na siłę, każdy ma wolną
            wolę... chciałam tylko pomóc, a i tak zrobicie jak zechcecie. Nie jestem
            milionerką, na prawdę nie wiem co w tym miejscu napisać...
            • wadera3 Re: co za bzdury piszesz 02.02.09, 21:41
              Najlepiej napisz, że nie będziesz mącić w głowach ludziom, bo a nuż ktoś
              zrezygnuje z leczenia wierząc w Twoje cudowne metody.
              • doris79_only Re: co za bzdury piszesz 03.02.09, 13:28
                to nie żadne cuda tylko natura, nikt nie musi w te metody wierzyć jak chcecie
                możecie chodzić w kropki mi na tym nie zależy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka