gp76 09.02.05, 15:00 czy na egzamin na nauczyciela mianowanego wymagana jest "teczka" jesli tak to co powinno się w niej znaleźć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venilia Re: awans zawodowy 09.02.05, 15:30 Oczywiście, teczka jest potrzebna jak najbardziej. Trzeba poszukać tu: www.literka.pl Ja sama jeszcze dokładnie nie wiem, co powinno być w teczce, a koniec stażu tuż tuż... Odpowiedz Link
szary7 Re: awans zawodowy 09.02.05, 17:33 Komisja przegląda dokumentację.Co powinna zawierać? -informuje o tym rozporządzenie MENiS dot. awansu zawodowego-można je znaleźć na stronach ministerstwa. Poza tym opiekun stażu powinien być w tym zakresie pomocny. Preopnuję przeglądnąć też portale edukacyjne (np. literka.pl). W każdym z nich można znaleźć przykłady wybranych dokumentów. Odpowiedz Link
aneczka722 Re: awans zawodowy 09.02.05, 21:41 Jak najbardziej wymagana jest, z tym że wg nowego Rozp. z wrzasnia bodajrze 2004 nieco uszczuplona. Tzn nie musisz miec w teczce tzw dokumentacji potwierdzajkacej spełnienie wymagan przewidianych dla uzyskania stopnia nauczyciela mianowanego.Mozesz ale nie musisz, wystarczy ze twoje sprawozdanie z odbytego staży zatwierdzi i podpisze dyrektor. Ale...no coś magiczna "teczka" pewnie wciąż dobrze wyglada , gdy jest dobra..Czyli mile widziany jest w niej ład i przejrzystość. Jestem wlasnie po i było dobrze:) Powodzenia.. Odpowiedz Link