rozbik1 02.10.09, 08:24 co myślicie o wózku Roan Marita czy ktoś ma. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izzyy6 Re: prosze o porade 02.10.09, 08:51 to bardzo fajny wozeczek i wszystko byloby ok gdyby nie to cholerne skrzypienie choc ponoc jest na to rada jednak kazdy taki wozek przeze mnie napotkany skrzypial z daleka wiec albo nie przeszkadza prowadzacym albo nie bardzo da sie cos z tym zrobic, sama juz jechalam kupic ten wozeczek ale w ostatecznosci kupilam jedo fyn gondola moze nie tak ladna jak w maricie no ale te obrotowe kolka i brak skrzypienia przesadzilo sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
rozbik1 Re: prosze o porade 02.10.09, 09:49 A pozostałe roany też tak mają czy tylko marita. Odpowiedz Link Zgłoś
rozbik1 Re: na który się zdecydować 02.10.09, 10:04 Zastanawiam się nad emmaljunga ewenyualnie x-landerx3 podoba mi się jeszcze jedo-vedi sama nie wiem który będzie najlepszy na drogi brukowe i piaszczysto leśne pomóżcie podjąć decyzje dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: na który się zdecydować 02.10.09, 10:46 na piach najlepsze 4 duze koła nieobrotowe z zawieszeniem na wahaczach, czyli właśnie Roan Marita, Jedo Bartatina, Emmaljunga Smart (lub droższe modele Mondial czy Edge). Te maja najlepsza amortyzacje i najwygodniej pokonuja duże nierówności i piach. Z kolei na spacery po mieście, sklepach itp, najwygodniej miec obrotowe kółka - czyli np. Jedo Vedi czy Jedo Fyn z proponowanych tutaj. Marita - z lektury forum - ma dobre opinie ale głównie jako wózek głęboki, spacerówki używa juz nie kazdy. Z kolei Emmaljunga ma świetna i gondolę i spacerówke - obie wersje sa róznie wygodne i dopracowane. No ale cena jest wyższa. Jedo Bartatina ma tez bardzo dobre opinie, wogóle firma Jedo jakos jest popularniejsza niz Roan. Na plus Jedo i Emmy jest regulowana wysokość rączki w wózkach. Roan ma rączkę na jednej wysokości - u mnie np. by się to nie sprawdziło bo ja mam 160 cm wzrostu a mąż 198 cm. Ale pewnie nie u wszystkich taki problem występuje :) Odpowiedz Link Zgłoś