Dodaj do ulubionych

Emmaljunga kolor tapicerki

21.10.09, 13:28
Jaki kolor tapicerki wybrać? W sklepach wybór niewielki, a często kolory z
katalogów troche sie rozmijają z rzeczywistością. Użytkuje ktoś może kolor Pro
Bordeaux? Wygląda na sliczna śliwkę... czerwony, zielony? Podobają mi się
czarne, ale emmy to chyba i tak ciepłe, dobrze osłonięte wózki i do tego
czarny na lato. Model chyba city cross będzie.

Obserwuj wątek
    • gosiaw29 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 21.10.09, 20:21
      mam citry cross z zeszłego roku, kupiony w sklepie bobowózki,
      zdjęcie pokrywało się 100% z rzeczywistością w przypadku mojego
      wózka (zielony) i fotelika (jungle) więc może tam zobacz. poza tym w
      sklepach prowadzących emmę są próbniki kolorów można obejrzeć na
      żywo. We Wrocławiu w Askocie. Czarny mi się nie podoba.
      • zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 09:52
        Wybiorę sie na oglądanie, choć poprzedni wózek kupiłam bo mi się tapicerka w
        sklepie podobała, a potem się okazała wielkim niewypałem (wycierała się szybko).
        A ten zielony - to lime? Śliczny jest! Dobrze się ta użytkuje? Prałaś już ją?
        • mamaly Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 10:31
          Bordoux wygląda ciekawie, choć na niektórych zdjęciach jest b. ciemny, na innych
          jaśniejszy. Bardzo ciemny podoba mi się mniej. Czerwony myślę, że masz na mysli
          dokładnie candy pink i pewnie będzie to ciemny róż. Lime może być ciekawy. Poza
          tym mnie się podoba pink check, ale kratka może się szybko znudzić. Od siebie
          napiszę tylko, że wszystkie tapicerki emmaljungi są dobrej jakości więc nie
          powinno być problemów z wycieraniem. Z minusów tych tapicerek jest bleknięcie na
          słońcu, więc jeżeli chce się tego uniknąć to najlepiej sprawdzają się tapicerki
          jasne i w odcieniach beżu. Ja miała dwie Emmy, obie beżowe i nie miałam tego
          problemu. Zabrudzenia z chrupek, ciastek innego jedzenia i błota są najbardziej
          widoczne również na ciemnych tapicerkach, pod tym względem też lepsza jest
          jaśniejsza. Utrzymanie czystości tapicerek Emmy jest bardzo proste, wystarczy
          przetrzeć mokrą chusteczką czy ściereczką, a większe zabrudzenia uprać w pralce :)

A.
          • zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 10:50
            Dzięki mamaly.
            Tez jestem zdania, ze jaśniejsze kolory są łatwiejsze w utrzymaniu. Dlatego tez
            rozważam dark beige, właśnie ze względu na blaknięcie. Candy pink nie ma nic
            wspólnego z różowym, poza nazwą, niedawno ktoś sprzedawał taki na allego i on
            jest zupełnie czerwony. Widziałam go tez w sklepie.
            Pro Bordeaux byłby dla mnie super, ale podejrzewam, ze w rzeczywistości okaże
            się za ciemny. No i z poprzedniego wózka mam dużo śpiworków czerwonych i
            brązowych, więc ten fakt też chyba wezmę pod uwagę, przy wyborze koloru. Lime
            tez mnie kręci.. gdyby ktoś miał zdjęcia to proszę załączyć!

• mamaly Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 11:16
              Przy wyborze jednolitej tapicerki łatwiej można sobie wózek zmienić dodatkową
              wkładką, a Emmaljunga ma takie w swojej ofercie od tego roku. Można też kupić od
              "forumowej" Pani Heleny czy z dowolnej innej firmy. Można sobie bez problemu
              wtedy wzorek dodać. Ja sobie do mojego Slaloma uszyłam sama dwustronną wkładkę
              we wzorki, wózek mam czerwony.

Mnie się emmaljungowe beże podobają. Sand też mi się bardzo podoba. Lime 2010 na
              fotkach wygląda ślicznie, z brązowym śpiworkiem ładnie by się komponował :). Ze
              zdjęciami mogą być problemy, bo ta kolorystyka 2010 niedawno weszła. Nie wiem
              nawet czy wszystkie kolory już do sklepów trafiły.

A.
              • zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 13:51
                Mamaly dajesz cenne rady.
                Nie ma jak wózek w jednolitej kolorystyce. Nie znudzi się a samemu można
                kombinować z różnymi dodatkami. Chociażby właśnie śpiworkiem, parasolką, wkładką.
                Ja mam nadzieję, ze cross city się sprawdzi, bo miałam kupić używany ale jednak
                trudno znaleźć dobry używany z fajna tapicerką.
                Chodziły mi po głowie inne modele ale jednak chyba waga tym razem będzie
                kluczowym czynnikiem.
                No i tym razem, chcę wózek na dobrych amortyzatorach. Więc ze skrętnymi kółkami
                odpadają. Trudno najwyżej będę przeklinała sama siebie.
                • mamaly Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 14:35
                  Myślę, że będziesz zadowolona. Emmaljunga na stelażu classic to był pierwszy
                  wózek jaki w zyciu kupiłam, dla starszej córki. I mam sentyment, dla młodszej
                  też kupiłam Emmaljungę, ale dla odmiany na stelażu sport. Teraz kupiłam sobie
                  używanego city jeta bo chciałam jeszcze Emmę ze skrętnymi kołami :). Emmy to
                  naprawdę fajne i dobrej jakości wózki. Prowadzi się je bardzo dobrze, nawet bez
                  skrętnych kół. Przy starszym i cięższym dziecku lepiej siedziska używać tylko
                  przodem do kierunku jazdy, bo tyłem może być ciężko, ale poza tym to fajne wózki :)

A.
        • gosiaw29 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 10:47
          jak pisałam mam wózek z zeszłego roku i kolor taki jak na stronie
          bobowózki (real foto)www.bobowozki.com.pl/product_info.php?
          manufacturers_id=3&products_id=273&<osCsid>, kolor jest super i mimo
          rocznego używania nie znudził mi się, wózek przetrwał letnie upały w
          stanie doskonałym, brak śladów użytkowania w zasadzie, kolory nie
          wyblakły w żadnym stopniu, to że wózek jest uzywany widać tylko po
          stanie kół, tu naturalne zużycie. tapicerka jest zachowana w stanie
          idealnym. Ten tegoroczny zielony jest inny, mój nazywa się pro lime
          i jest to prawdopodobnie tkanina taka jak w bordowym, z fakturą.
          lime wydaje się gładki. Ja tapicerki nie prałam bo jest czysta,
          najwyżej przecieram szmatką.różowego bym nie kupiła, wydaje mi się
          że szybko się znudzi tak intensywny kolor.Bordowego nie lubię
          zbytnio więc ja bym wybrałą zielony, ale to sprawa indywidualnego
          gustu.pozdrawiam
    • alodee Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 13:35
      a jak Wam sie prowadzi tego city cross'a? czy nie sprawia problemow
      przy manewrowaniu? nie zalujecie, ze nie ma np skretnych kolek (mam
      na mysli nitro city np)?
      • gosiaw29 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 13:42
        prowadzenie luxusowe, brak skrętnych kół nie stanowi problemu.
        • alodee Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 13:55
          ok dzieki;)

a skoro juz przy emmie.. to jaka gondole polecacie? bo widze ze sa
          cztery do wyboru.. i nei wiem na ktora sie zdecydowac, gondola wg
          moich szacunkow w uzyciu bedzie od powiedzmy lutego do maja.. czy te
          gondole miekkie (?) typu quadrolift sa bardziej funkcjonalne niz np
          city korg czy hard lift? jakies doswiadzenia pliz?:)
          • gosiaw29 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 14:57
            kupowałam cały zestaw z gondolą, fotelikiem i isofix, w zestawie
            jest gondola city korg. gondoli nie mam nic do zarzucenia, świetna
            na zimę, bo ciepła, ale w lecie też się sprawdziła. obszerna,
            estetyczna. miękka, przyjemna w użytkowaniu. Używałam od listopada,
            aż do maja i sprawdziła się w 100%.
            • zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 15:05
              Ja jestem za tradycyjnymi gondolami. Przy zakupie pierwszego wózka rozważałam
              przedłużenie siedziska czy gondole miękkie. Ale teraz uważam, że lepiej kupić
              porządna gondolę, którą potem z niewielką stratą można zaraz sprzedać, niż
              kombinować z nosidłami miękkimi. Jeśli kiedyś będę musiała korzystać z gondoli
              to kupię city korg. Wygoda dziecka i mamy... bezcenne!
        • gioseppe Re: Emmaljunga kolor tapicerki 23.10.09, 20:34
          gosiaw29 napisała:

> prowadzenie luxusowe, brak skrętnych kół nie stanowi problemu.

potwierdzam :) uzywmy wozka od 10 mcy, gondola super wprowadzeniu
          spacerowka tylem do kierunku jazdy prowadzi sie najgorzej jak jest rozlozona na
          plasko gdy dziecko spi, ale nie jest tragicznie ;)
          natomiast przodem do kierunku jazdy prowadzi sie swietnie bez wzgledu na pozycje
          siedziska
    • alodee Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 16:22
      ;)

a czy ta gondola city korg - ma przekladana budke ze spacerowki?
      znaczy budka dla gondoli i spacerowki jest wspolna?
      • zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 22.10.09, 18:18
        Gondola ma budkę, i spacerówka ma druga budkę. Można mieć gondole zielona a
        spacerówkę czerwoną...
        • zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 25.10.09, 19:59
          Byłam w sklepie. No i kolor Candy Pink w sezonie 2010 jest RÓŻOWY!
          Kolory lime i royal blue sa fajne, ale myślę, że szybko by się znudziły. Poza
          tym zielony wózek i czerwony śpiworek i dziecko w niebieskiej kurteczce -
          mieszanka wybuchowa. Będzie Dark Beige :)
          • gosiaw29 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 25.10.09, 20:53
            dobry wybór, mam fotelik w kolorze jungle, wz asadzie jest to
            ciemny beżowy i zachowuje się bardzo dobrze. jeszcze a'propos
            bordowego to wózek ma białe wstawki w pasie w kroku i na szelkach,
            które psują cały efekt. trudny wybór w tym sezonie;) pozdrawiam
          • alodee Re: Emmaljunga kolor tapicerki 26.10.09, 22:35
            zielono - czy nie obawiasz sie, ze taka tapicerka dark beige bedzie sie brudzic
            w miejscu na nozki?

i czy widzialas ten material w swietle dziennym? dzis ogladalam probki w
            sklepie, ale zblizala sie 20ta, do tego sztuczne oswietlenie i ten dark beige
            podchodzil mi pod baaardzo jasna oliwke.. musimy najwyrazniej poczekac do
            soboty, zeby obejrzec ten kolor w normalnym swietle;)

a czy ktoras z Was widziala moze tapicerke w kolorze dark grey? w rzeczywistosci
            chyba wcale nie taki 'dark';) ale znowu - moge mowic jedynie o probkach.

a pro bordeaux - moze nie taki bardzo ciemny, ale do jasnych nie nalezy;)
            bardziej taki 'zimowy' w odbiorze.

no i last but not least - my zdecydowalismy sie na nitro, prowadzi sie bajkowo,
            jeszcze lepiej niz city cross, jesli ktoras z Was sie zastanawia nad emma, to
            polecam ten chociaz obejrzec i sie do niego przymierzyc;)
            • orchidea2133 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 26.10.09, 23:07
              w ubiegłym tygodniu przysłali mi Ceroxa w kolorze offroad (mieli
              tylko ten, lime i royal blue) pani w sklepie mówiła, że to taki
              ładny popiel, na zdjęciu też tak by się wydawało a okazało się, że
              to normalna tzw. zgniła zieleń, także jak ktoś ma możliwość to niech
              zobaczy kolorek w sklepie, bo można się nadziać... a wózek i tak
              odsyłam ponieważ mój synek ma już główkę przy samym końcu siedziska
              a tam jakaś rurka twarda jest, która na dodatek po rozłożeniu
              oparcia na płasko skraca je i to sporo, bo unosi się do góry, do
              tego amortyzatory nie są wcale takie jak pani w sklepie obiecywała i
              jeszcze wprowadziła mnie w błąd co do koloru wózka (ale to akurat
              namniej ważne)
              • alodee Re: Emmaljunga kolor tapicerki 26.10.09, 23:38
                no wlasnie dzis zwrocilam uwage, ze offroad to typowo zielony wojskowy.. tez
                mialam inne wyobrazenie na temat tego koloru..;/
                • zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 27.10.09, 08:07
                  No ale ta tapicerka w miejscu na nóżki jest dwustronna :)
                  Od spodu chyba czarna?!

• zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 27.10.09, 08:15
                    Aha! Oglądałam w realu - royal blue, lime i dark beige. Reszta na próbnikach.
                    Są dwie szkoły co do kolorów wózka - czy lepsze jasne czy ciemne. Ja ze swojego
                    doświadczenia twierdzę, ze lepsza dobra jasna tapicerka (dobra do prania) niż
                    ciemna. Na ciemnej znać wszystko, co dziecko zjada. Ciemna też bardziej blaknie
                    na słońcu. Ten Bordeaux w mojej ocenie był bardzo ciemny, choć podobał mi się
                    bardzo. Ale będzie raczej niepraktyczny dla mnie.
                    Uważam tez (teraz), ze lepsze są tapicerki jednolite (nie opatrzą się) i w
                    spokojnych kolorach (wózek intensywny niebieski a dziecko w czerwonym
                    kombinezonie - nie zawsze to fajnie wygląda ;)

• alodee Re: Emmaljunga kolor tapicerki 27.10.09, 09:06
                      zielono_mi_15 napisała:
                      > Uważam tez (teraz), ze lepsze są tapicerki jednolite (nie opatrzą
                      się) i w
                      > spokojnych kolorach (wózek intensywny niebieski a dziecko w
                      czerwonym
                      > kombinezonie - nie zawsze to fajnie wygląda ;)

zgadzam się po tysiąckroć! ;))
                      co do podnóżka - czyli tę tapicerkę się przekłada? nie spojrzałam na
                      to w sklepie..
                      royal blue że tak to ujmę, daje po oczach, mooocno.;) lime nie było,
                      dark beige był na wozku bliźniaczym, z dodatku z jakimis wstawkami
                      chyba moro i wyglądał hmm.. jasno wojskowo bezowo w kazdymbadz
                      razie, ale ludze sie, ze moze to to swiatlo.. natomiast jestem
                      jeszcze ciekawa co do dark greya, bo wychodzi na to, ze to bardzo
                      przyjemny i calkiem jasny popielaty.. co daje tez duze mozliwosci
                      aranzacyjne;)

sadzisz, ze ten popiel to juz sie zalicza do ciemnych? mimo, ze
                      jasny?:))
                      sand byl tez uroczy, ale sie obawiam, ze ten to juz sie bedzie
                      jednak szybko brudzil..;/
                      • zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 27.10.09, 10:23
                        Dark beige to ten:
                        http://tiny.pl/hqb6v
                        A może Ty widziałaś pro forest on jest taki zielonkawy z moro.
                        http://tiny.pl/hqb63
                        Dark grey wygląda tu na bardzo ciemny.
                        http://tiny.pl/hqbvm
                        Zupełnie nie mogę sobie go przypomnieć ze oglądanego wzornika. Ale chyba musiał być albo bardzo ciemny albo nijaki, ze się nim nie zainteresowałam.
                        Sand jest dla mnie za jasny. Nie wspomnę o tych skajowych materiałach. Może to i wygodne ale dla mnie nie ma żadnego uroku...

• mamaly Re: Emmaljunga kolor tapicerki 27.10.09, 10:45
                          Ten z moro kolor to mogła być kolorystyka 2008

strollersandprams.com/strollers/image/1725/stroller.jpg
                          A.
                          • alodee Re: Emmaljunga kolor tapicerki 27.10.09, 10:48
                            mamaly, mozliwe, chodzilo mi o to, ze ten jednolity bezowy w tym
                            wozku byl dokladnie taki sam jak w probniku podpisany 'dark beige'..

a przyznacie, ze sie roznia - kolor bezowy z Twojego zdjecia od
                            koloru bezowego wklejonego przez zielono..
                            • mamaly Re: Emmaljunga kolor tapicerki 27.10.09, 11:19
                              No różnią się. Wiele zależy od światła, jakości zdjęcia, strony na której
                              zdjęcie się znajduje i monitora na którym zdjęcie się ogląda :)

Ja miałam kolorystykę 2006 kolor chyba Safari.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1548258,2,14,DSCF5666.html
                              Pozdrawiam,

A.
                        • alodee Re: Emmaljunga kolor tapicerki 27.10.09, 10:46
                          skajowe/skorzane sa oblesne;))

te kolory znam z netu i dlatego sie na ten dark beige napalilam. ale
                          w sklepie ogladalam dokladnie ten - i opisalam wrazenia;/ Ty dark
                          beige widzialas na zywo? czy tez tylko w probniku? no nic, musze
                          zobaczyc te kolory w swietle dziennym, nie ma innej rady;-)
                          • zielono_mi_15 Re: Emmaljunga kolor tapicerki 27.10.09, 11:20
                            Dark Grey w próbniku widziałam. Ja też uważam, że przed ewentualnym zakupem
                            trzeba zobaczyć na żywo i to najlepiej cały wózek nie próbnik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka