Dodaj do ulubionych

Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę!

18.05.10, 15:41
Mam zamiar kupić Arię... zastanawiam się jednak nad wersją Mamas Papas z
wcześniejszych roczników(będzie to chyba2008) a wersją Peg Perego z 2010.
Niestety wersji OH już nie jestem w stanie nigdzie znaleźć a podobno właśnie
te są najlepsze... Podam linka do Arii Mamas Papas-spójrzcie moje drogie czy
jest ona wystarczająco dobra, czy może lepiej dołożyć i kupić droższą peg
Perego? Będę wdzięczna za pomoc!
www.allegro.pl/item1043370728_wozek_dzieciecy_mamas_papas_aria_nowy.html
Obserwuj wątek
    • berciunia1 Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 18.05.10, 18:12
      ta aria jest fajna różni się od oh tym sposobem składania i budką
      skłądanie tej arii wcale nie jest jakieś mega trudne więc moim zdananiem nie
      warto przepłącać. co do naciąganej budki to fakt fajna sprawa ale do tej wersji
      dopinasz parasolkę i bedzie super.
      moim zdaniem nie warto dopłacać do pp oh
      ta z fotki ma nowe koła więc ja polecam
      • m-ginger505 Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 18.05.10, 18:32
        no właśnie hamuje mnie ciągle brak naciąganej budki i ewentualnie jakieś
        jaśniejsze kolorki... no i w PP mam dodatkowo okrycie na nóżki a w m&p nie...
        • kkasia_lublin Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 18.05.10, 20:34
          ja mam taki sam
          tylko kolor inny
          kupilam kilka tyg temu...ale tu jest dosc drogi
          mi udalo sie wylicytowac nowy za 250zl
          poszukaj dalej bo mozna trafic bardzo tanio
          • m-ginger505 Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 18.05.10, 21:11
            kkasia_lublin napisała:

> ja mam taki sam
            > tylko kolor inny
            > kupilam kilka tyg temu...ale tu jest dosc drogi
            > mi udalo sie wylicytowac nowy za 250zl
            > poszukaj dalej bo mozna trafic bardzo tanio

Jesteś zadowolona z tego wózka? A jaki masz kolor? Mi osobiście bardziej
            odpowiadałby jakiś jaśniejszy odcień... ale w gruncie rzeczy nie kolor tu
            najważniejszy:)
            • lupa_87 Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 18.05.10, 21:26
              Ta zalinkowana Aria jest ok. Ja mam OH - sąsiadka ma coś jak ten w
              linku - i jedną i drugą składa się łatwo. Te One Hand to pic na
              wodę - i tak używam dwóch rąk (dłoni). Co do naciąganej budki to
              owszem fajny myk, ale żeby mi 2 latek w tym naciągniętym do pałąka
              chciał jechać w wózku jak nic przed sobą nie widzi, to nie ma
              najmniejszych szans. Ja mam OH 2009 Mocca - czyli podobny trochę do
              tego. Z doświadczenia teraz kupuję wózek im ciemniejszy tym lepszy.
              Te kolory są dobre. Najważniejsze, że system jezdny w tym
              zalinkowanym jest nowy - reszta jest mniej istotna. Cena też niska -
              więc brać.
              • smeagoul Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 18.05.10, 21:36
                popieram- aria na tych nowych kołach jest fajna i ja bym nie przepłacała za pp
                cena jak za arię chyba fajna, jest sporo tańszych ok 250-350 alesą na starym
                typie kół i często bez folii- ja bym się nie zastanawiała i brała tą cena
                praktycznie o 250zł niższa:)
                • m-ginger505 Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 19.05.10, 06:58
                  Dzięki wielkie wszystkim za pomoc! Jesteście nieocenione;))) Oczywiście
                  zdecyduję się na m&p, z niecierpliwością czekam na wózeczek- nie widuję ich
                  często na moich ulicach (Lubin-dolnośląskie) ale w tej chwili jest dla mnie
                  najlepszą opcją, potrzebuję wózka lekkiego, zwrotnego i wygodnego dla dziecka
                  (mały ma 16 miesięcy)z oczywiście dużym koszem na zakupy:) rozważałam kilka
                  możliwości-inglesinę espresso, Cam portofino, maclarena Questa, chicco
                  simplicity... ale to aria miała zdecydowanie najwięcej pozytywnych opinii no i
                  posiada wszystko to czego mi w tej chwili trzeba. Mam nadzieję, że to będzie
                  strzał w dziesiątkę;)
                  • kkasia_lublin Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 19.05.10, 09:21
                    ja mam ten kolor szaro-niebieski---
                    allegro.pl/item992927375_mamas_papas_wozek_spacerowka_aria_nowa.html
                    bez rewelacji ale nie o to chodzi:)
                    jestme z aLublina jelsi chcesz go obejzec zapraszam:) przymierzysz maluszka:)
                    ja odebrałam osobiscie pod lublinem...dlatego brałam w ciemno bo go na miejscu
                    obejzałam
                    a te arie m&p maja brzydkie kolory---choc ten z linka Twojego podoba mi sie:)
                  • kkasia_lublin Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 19.05.10, 09:25
                    oj przeoczenie Ty bywasz Lubin-dolnoslaskie:))) to kawalek masz:)
                    no ale zapraszam:)
                    • m-ginger505 Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 19.05.10, 09:43
                      no tak Lubin a Lublin... niby tylko jedna literka a cała Polska dzieli:)
                      Dziękuję za zaproszenie- chyba jednak szybciej przymierzę synka do własnej
                      Arii... właśnie jestem w trakcie negocjacji cen;)Kto szybciej opuści u tego
                      kupuję, więc myślę że około piątku już będę jeździć nowiutką Arią... No i chyba
                      faktycznie te kolorki nie takie złe, na pewno praktyczniejsze od jasnych przy
                      małym dziecku... aczkolwiek podoba mi się ten z PP tropical...
                      • alis33 Sprzedam arię OH 19.05.10, 10:31
                        Mam do sprzedania Arię OH rocznik 2009 byłam nią na spacerze może z
                        5 razy. Niestety nie odpowiada mi ten model wcale. Stoi i zajmuje
                        miejsce. Kolor róz dla dziewczynki z folią i pokrowcem na nózki.
                        Kupiłam ją za ponad 150 Euro ( chyba 165 ) chciałabym 400 zł :)
                        • m-ginger505 Re: Sprzedam arię OH 19.05.10, 10:38
                          róż odpada- mój berbeć to prawdziwy mężczyzna i chociaż teraz w modzie męskiej
                          róż wszechobecny to my w tym względzie jesteśmy konserwatywni;)
                          • alis33 Re: Sprzedam arię OH 19.05.10, 10:43
                            ROZUMIEM :)
                            ale może ktoś jest chętny bo miejsca brak a jeszcze 3 wózki w
                            piwnicy stoją ;)
                            • m-ginger505 Re: Sprzedam arię OH 19.05.10, 10:51
                              A powiedz jeśli możesz dlaczego nie odpowiada Ci Aria?
                              • alis33 Re: Sprzedam arię OH 19.05.10, 11:05
                                Ja mam 176 wzrostu i jak dla mnie ma ona za nisko rączkę pozatym te
                                maciupkie kółkaaaaa to nie dla mnie. Lubię duże kółka a z parasolek
                                jedyny który akceptuję ( miałam tylko 4 ) to Maclaren !!!!. Pozatym
                                jest on jak dla mnie wózkiem tylko do samochodu na zakupy po
                                centrach handlowych a jak na taki niestety jak dla mnie zajmuje za
                                dużo miejsca w bagarzniku. Kupiłam bo naczytałam się na forum
                                samych pozytywów i niewidząc go w realu zamówiłam na e-bayu .
                                Niestety to nie jest "mój" wózek
                                • alis33 Re: Sprzedam arię OH 19.05.10, 11:08
                                  nie "mój" znaczy zrobiony nie dla mnie. Nie czuję się dobrze go
                                  prowadząc w przeciwieństwie do Maclarena !!! :)
                        • szawra Re: Sprzedam arię OH 19.05.10, 18:47
                          Napisałam do Ciebie na gazetowego
                  • arina26 Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 19.05.10, 14:33
                    My też mamy Arię (oh) i mieszkamy w dolnośląskim :) W razie czego
                    będziemy już dwie ;)
                    • m-ginger505 Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 19.05.10, 14:50
                      No mam nadzieję,że wkońcu aria stanie się troszkę bardziej popularna... mnóstwo
                      widzę tu wózków chicco itp... podejrzewam że ludzie raczej wolą kupować wózki w
                      tutejszych sklepach a w tych wybór niestety nie za duży (nie mówię o
                      Wrocławiu-raczej o prowincjach na Dolnym Śląsku;))ja należę do tych którzy lubią
                      ryzykować;) i kupuję w ciemno... moja aria jest już w drodze:))
                      • lupa_87 Re: Użytkowniczki wózka Aria-proszę o poradę! 19.05.10, 15:32
                        Ja jestem z takiej dolnośląskiej prowincji - z jeleniej góry ;-P
                        Arię zamówiłam przez neta, ale moja sąsiadka już miała M&P tylko
                        starszą, więc nie do końca w ciemno. Czasem na mieście widuję Arie,
                        ale rzadko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka