mala_malgo 16.06.10, 21:42 Spacerówka dla 4-5 mies. dzieciątka, użytkowana będzie tak do roku, potem coś lekkiego i małego. Ważne cechy: dobra amortyzacja, najlepiej pojedyncza rączka i duża budka. Który z Peg Perego jest wart uwagi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rene26 Re: Który model Peg Perego dla niemowlaka? 17.06.10, 09:49 jak dla mnie to Atlantico - stary model ale warty uwagi i godny polecenia, nawet 3-latki się w niego mieszczą Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: Który model Peg Perego dla niemowlaka? 17.06.10, 10:51 chyba wszystkie modele mają duże budki. Jeżeli mieszkasz w domku lub masz w bloku windę i do tego duży badażnik to polecam GT3- to duży, bardzo wygodny dla dziecka wózek. Ja mam akurat jego 4-ro kołową wersję (At4) i mój 4-ro letni syn jeszcze spokojnie w nim się mieści. Już oczywiście z niego nie korzysta ale coś nie mogę się z nim rozstać. Gdy syn miał 1,5 roku kupiłam jemu lekką "parasolkę" ale na "poważne", długie spacery i tal brałam tylko ten "czołg" Odpowiedz Link Zgłoś
mala_malgo Re: Który model Peg Perego dla niemowlaka? 17.06.10, 11:30 Atlantico mi się nie podoba, a Gt 3 lub at4 są za wielkie. Tak małe dziecko zniknie w takim czołgu. Myślę nad Centro - o-zon, Pliko P3 tylko nie ma pojedynczej rączki. Aria chyba zbyt ... mało zabudowana i bez podnózka jak dla takiego maleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mrukumaster Re: Który model Peg Perego dla niemowlaka? 17.06.10, 15:19 No to jest jeszcze Uno, Skate i klasyczne wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_malgo Re: Który model Peg Perego dla niemowlaka? 17.06.10, 15:27 Uno wydaje mi się kiepski pod względem podbijania i wygląd mi nie odpowiada. Skate - zbyt ... udziwniony. Klasyczne to chyba nie dla mnie. Korci mnie ten Centro ... lub ew. Pliko P3. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: Który model Peg Perego dla niemowlaka? 17.06.10, 16:03 centro nie jest już produkowane (jedynie w UK pod inną nazwą), w razie czego możesz mieć problemy z ewentualną naprawą- może warto to przemysleć. A może Switch? (biorąc pod uwagę że nie wykluczasz P3) Odpowiedz Link Zgłoś
mrukumaster Re: Który model Peg Perego dla niemowlaka? 18.06.10, 08:35 W centro w wersji na polske było kiepskie rozwiązanie w łączeniu rączki i śruby którymi się przykręcało potem przecierały budke ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olamaja Re: Który model Peg Perego dla niemowlaka? 18.06.10, 08:51 Moze jednak P3- mimo tej rączki ;). Ja pierwsze pliko miałam 10 lat temu dla starszej córki i dzięki temu nie miałam najmniejszej wątpliwości jaką spacerówkę kupię młodszej :). Znalazłam nawet na allegro kolor, który najbardziej mi się podobał - czarno - różowy (już nie produkują w tym kolorze). Moja mała jak nie lubiła jeździć w gondoli to ten wózek uwielbia - awantury są jak wózek chowam :). Po analizie wypowiedzi na forum ma tylko dwie wady :): trudne podbijanie z cięższym dzieckiem (chyba kwestia przyzwyczajenia) oraz nisko zawieszony kosz na zakupy, przez co szybko przeciera się dno (mamy podszywają kosze mocniejszym materiałem) Odpowiedz Link Zgłoś