Dodaj do ulubionych

Nowość Peg Perego Pliko Mini

29.06.10, 11:59
Dziewczyny znalazłam taki wózeczek może któraś z Was wie coś na jego
temat
global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2010/Pliko+Mini
Obserwuj wątek
    • mrukumaster Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 12:13
      To jakaś nowość, pewnie się pojawi w nowej kolekcji. W Polsce nowa kolekcja
      pegperego najczęściej jesienią się pojawia. Wózek coś ala Trip z inglesiny a
      waga 5,7kg. Może to być niezła alternatywa dla maclarenów itd jeżeli będzie
      fajna cena i jakościowo fajnie zrobiony.
      • mlusso Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 12:19
        We Włoskich sklepach internetowych kosztuje około 150 euro. W Polsce
        pewnie będzie drożej. Nigdzie tylko nie jest napisane czy przykrycie
        na nóżki jest w standardzie . Wydaje mi się, ze jest to tylko w
        dodatkowej opcji.
        • mrukumaster Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 14:17
          wyjdzie w praniu.
          • joann_80 Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 15:12
            a mnie się skojarzył na pierwszy rzut oka z SI. Pomijając podwójne kółka.
            Niebrzydki, choć fanki pałąków będa kręcić noskami ;)
    • mamaly Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 15:17
      Podoba mi się, fajna alternatywa dla Si, szczególnie, jeżeli waga faktycznie 5,7
      kg.

A.
      • marzena_gabi Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 18:24
        no piękny wózek :)
      • mamaly Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 18:36
        Hm, popatrzyłam sobie jeszcze raz i wydaje mi się, że nie ma regulowanej
        wysokości rączek, więc dla mnie będzie za nisko. Kosz ma gorszy dostęp niż
        Pliko, Si, czy też starszy model Pliko x-lite.

Ten wózek wydaje się być prawie taki sam jak kiedyś x-lite. Miałam ten wózek i
        był bardzo fajny, lekko się prowadził, miał dużą budkę, ale ze względu na niskie
        rączki i fakt, że przy rozłożonym oparciu kopałam je kolanami (to też wina
        niskich i krótkich rączek) wymieniłam na Si.

A.
        • mrukumaster Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 30.06.10, 10:50
          On z X-litem ma tyle w spólnego że ma podwójne kułka i na tym koniec. X-lite to
          był po prostu okrojony P3. Ten Mini to jest coś ala inglesina trip, mniejsze
          maclareny z tym że ma regulowane plecy. Jeżeli cena będzie oscylować w granicach
          do 600-700 to może być hicior jak droższy to mało kto im to kupi w polsce.
          • mamaly Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 30.06.10, 11:20
            mrukumaster napisał:

> On z X-litem ma tyle w spólnego że ma podwójne kułka i na tym koniec. X-lite to
            > był po prostu okrojony P3. Ten Mini to jest coś ala inglesina trip, mniejsze
            > maclareny z tym że ma regulowane plecy. Jeżeli cena będzie oscylować w granicac
            > h
            > do 600-700 to może być hicior jak droższy to mało kto im to kupi w polsce.

Jasne, jasne. Pliko mini ma stelaż jak Pliko P3 i jak miał x-lite, rurki są
            cieńsze, ale składa się w dokładnie taki sam sposób. Trip się składa inaczej,
            jak klasyczna parasolka. Pliko, x-lite i Mini składają się teleskopowo, dzięki
            czemu są krótsze po złożeniu i mają koła z jednej strony. Mini jest dokładnie
            tak samo jak x-lite okrojonym P3. Waga x-lite to 6 kg. Maclareny i Trip mają
            "kopnięte" stelaże. Tylna rurka w Macach i Inglesinie jest dłuższa i zamontowana
            w innym miejscu niż w Pegach. Pliko P3, x-lite i również Mini nie mają takie
            konstrukcji i nie mają kopniętego stelaża. Konstrukcyjnie te trzy stelaże są
            dokładnie takie same. Jedyna różnica między x-litem i Mini to inaczej zawieszony
            koszyk, poza tym stelaż składa się i rozkłada w ten sam sposób, ta sama
            konstrukcja, oparcie rozkłada się tak samo, w Mini kosz jest wyżej zawieszony.
            X-lite też kosztował ok. 600 zł , furory nie zrobił, choć to bardzo fajny wózek.

Funkcjonalnie Mini może konkurować z Tripem, podobnie jak mógł x-lite, bo
            funkcjonalnie to prosta lekka spacerówka bez bajerów. Funkcjonalnie x-lite
            oferował tyle samo co oferuje Mini i co Trip. Konstrukcyjnie Mini i x-lite są
            takie same, Trip jest inny.

Mini pewnie będzie się gorzej podbijał niż Trip.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143250,2,26,Peg-Perego-Pliko-xlite.html
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143247,2,23,Peg-Perego-Pliko-xlite.html
            A.
            • mrukumaster Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 30.06.10, 12:03
              Jak dla mnie X-lite konkurował z maclarenami xt a nawet xlr, może się będzie
              składał jak inne pegperego (to ich taka uroda) ale siedzisko rurki itd ma
              mniejsze. Rurki okrągłe i cieniutkie i koszyk widać że mikro jest. Siedzisko
              wygląda na płytsze i podnóżek krótszy ;) Używam także x-lite od ponad 3 lat. A
              kontakt z pozostałymi modelami mam stały.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka