mlusso 29.06.10, 11:59 Dziewczyny znalazłam taki wózeczek może któraś z Was wie coś na jego temat global.pegperego.com/babyproducts-catalog/2010/Pliko+Mini Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrukumaster Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 12:13 To jakaś nowość, pewnie się pojawi w nowej kolekcji. W Polsce nowa kolekcja pegperego najczęściej jesienią się pojawia. Wózek coś ala Trip z inglesiny a waga 5,7kg. Może to być niezła alternatywa dla maclarenów itd jeżeli będzie fajna cena i jakościowo fajnie zrobiony. Odpowiedz Link Zgłoś
mlusso Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 12:19 We Włoskich sklepach internetowych kosztuje około 150 euro. W Polsce pewnie będzie drożej. Nigdzie tylko nie jest napisane czy przykrycie na nóżki jest w standardzie . Wydaje mi się, ze jest to tylko w dodatkowej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
joann_80 Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 15:12 a mnie się skojarzył na pierwszy rzut oka z SI. Pomijając podwójne kółka. Niebrzydki, choć fanki pałąków będa kręcić noskami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 15:17 Podoba mi się, fajna alternatywa dla Si, szczególnie, jeżeli waga faktycznie 5,7 kg. A. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_gabi Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 18:24 no piękny wózek :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 29.06.10, 18:36 Hm, popatrzyłam sobie jeszcze raz i wydaje mi się, że nie ma regulowanej wysokości rączek, więc dla mnie będzie za nisko. Kosz ma gorszy dostęp niż Pliko, Si, czy też starszy model Pliko x-lite. Ten wózek wydaje się być prawie taki sam jak kiedyś x-lite. Miałam ten wózek i był bardzo fajny, lekko się prowadził, miał dużą budkę, ale ze względu na niskie rączki i fakt, że przy rozłożonym oparciu kopałam je kolanami (to też wina niskich i krótkich rączek) wymieniłam na Si. A. Odpowiedz Link Zgłoś
mrukumaster Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 30.06.10, 10:50 On z X-litem ma tyle w spólnego że ma podwójne kułka i na tym koniec. X-lite to był po prostu okrojony P3. Ten Mini to jest coś ala inglesina trip, mniejsze maclareny z tym że ma regulowane plecy. Jeżeli cena będzie oscylować w granicach do 600-700 to może być hicior jak droższy to mało kto im to kupi w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaly Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 30.06.10, 11:20 mrukumaster napisał: > On z X-litem ma tyle w spólnego że ma podwójne kułka i na tym koniec. X-lite to > był po prostu okrojony P3. Ten Mini to jest coś ala inglesina trip, mniejsze > maclareny z tym że ma regulowane plecy. Jeżeli cena będzie oscylować w granicac > h > do 600-700 to może być hicior jak droższy to mało kto im to kupi w polsce. Jasne, jasne. Pliko mini ma stelaż jak Pliko P3 i jak miał x-lite, rurki są cieńsze, ale składa się w dokładnie taki sam sposób. Trip się składa inaczej, jak klasyczna parasolka. Pliko, x-lite i Mini składają się teleskopowo, dzięki czemu są krótsze po złożeniu i mają koła z jednej strony. Mini jest dokładnie tak samo jak x-lite okrojonym P3. Waga x-lite to 6 kg. Maclareny i Trip mają "kopnięte" stelaże. Tylna rurka w Macach i Inglesinie jest dłuższa i zamontowana w innym miejscu niż w Pegach. Pliko P3, x-lite i również Mini nie mają takie konstrukcji i nie mają kopniętego stelaża. Konstrukcyjnie te trzy stelaże są dokładnie takie same. Jedyna różnica między x-litem i Mini to inaczej zawieszony koszyk, poza tym stelaż składa się i rozkłada w ten sam sposób, ta sama konstrukcja, oparcie rozkłada się tak samo, w Mini kosz jest wyżej zawieszony. X-lite też kosztował ok. 600 zł , furory nie zrobił, choć to bardzo fajny wózek. Funkcjonalnie Mini może konkurować z Tripem, podobnie jak mógł x-lite, bo funkcjonalnie to prosta lekka spacerówka bez bajerów. Funkcjonalnie x-lite oferował tyle samo co oferuje Mini i co Trip. Konstrukcyjnie Mini i x-lite są takie same, Trip jest inny. Mini pewnie będzie się gorzej podbijał niż Trip. fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143250,2,26,Peg-Perego-Pliko-xlite.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2143247,2,23,Peg-Perego-Pliko-xlite.html A. Odpowiedz Link Zgłoś
mrukumaster Re: Nowość Peg Perego Pliko Mini 30.06.10, 12:03 Jak dla mnie X-lite konkurował z maclarenami xt a nawet xlr, może się będzie składał jak inne pegperego (to ich taka uroda) ale siedzisko rurki itd ma mniejsze. Rurki okrągłe i cieniutkie i koszyk widać że mikro jest. Siedzisko wygląda na płytsze i podnóżek krótszy ;) Używam także x-lite od ponad 3 lat. A kontakt z pozostałymi modelami mam stały. Odpowiedz Link Zgłoś