Dodaj do ulubionych

pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny

25.01.11, 21:19
po długiej analizie kupiłam dla 1,5 rocznej córci pp si z pałąkiem jako ostatni wózek
po 2 spacerach jestem zawiedziona, ten pałąk mi przeszkadza i najgorsze, że nie da się go zdjąć
oprócz pałąka muszę zapiąć pasami bo inaczej mała mi się wysuwa a właściwie jak zapinam pasami to ten pałąk nie jest potrzebny
czy któraś ma podobny problem?
Obserwuj wątek
    • kk7367 Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 26.01.11, 07:29
      A możesz więcej napisac o tym wózku, jak inne odczucia? zastanawiam się nad kupnem dla 7 miesięcznego dziecka. Ten pałąk jest na stałe????????
    • monia76 Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 26.01.11, 10:03
      jak to nie można zdjąć pałąka? u mnie się normalnie wypina z boków. dla mnie pałąk to podstawa, moja córka, wsadzona do mini bez pałąka, zawisła na pasach biodrowych próbując dosięgnąć przedniego koła. w si zapinam córkę w pasy tylko na biodrach, pałąk robi resztę. aha, córka ma 13 miesięcy.
      • saras-wati Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 26.01.11, 10:07
        było o tym pałąku - można go zdjąć, ale nie można zrobić jak np. w mini - mini po ściągnięciu pałąka, posiada zaślepki, które maskują dziury w stelażu.

Modele si z 2009 roku nie mają pałąka.
    • groniek1977 Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 26.01.11, 12:34
      Pałąk można wypiąć z prowadnic i wtedy zostają te prowadnice po dwóch stronach. Te prowadnice są na śruby,więc mozna je także zlikwidować,po odkręceniu tych śrub zdejmujesz je i masz taką wersję jak z 2009r. czyli zupełnie bez pałąka.
    • kola2005 Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 26.01.11, 18:32
      dzięki dziewczyny, sprawdzę to dzisiaj

wózek ogólnie ok, ale pp lite wg mnie wygodniejszy ale znów za niskie rączki

dla 7-miesięcznego dziecka kupiłabym pp plico
      • jotka_k Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 26.01.11, 18:45
        przesadziłam córkę do PP SI jak miała 8 miesięcy- wszyscy, mąż, ja i młoda kochamy ten wózek :)
        prowadzi się rewelacyjnie, młoda do dziś wywala nogi na pałąk i siedzi zadowolona, nie bardzo wiem co komu może w pałąku nie leżeć
        polecam ten wózek wszystkim z czystym sumieniem
    • rafaleczka Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 28.01.11, 15:38
      kola2005 napisała:

> po długiej analizie kupiłam dla 1,5 rocznej córci pp si z pałąkiem jako ostatni wózek po 2 spacerach jestem zawiedziona, ten pałąk mi przeszkadza i najgorsze, że nie da się go djąć

witam, jak to nie można zdjąć, tez się nastawiłam na Si, teraz jeszcze mam speedi i jestem ciężko zdziwiona, to na pałąku nie ma przycisków z obu stron zeby go wypiąć, tak jak w speedi?

?
      • kola2005 Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 28.01.11, 19:23
        no właśnie nie można wypiąć pałąka i jestem tym bardzo zaskoczona
        • groniek1977 Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 28.01.11, 20:22
          A czy masz instrukcję obsługi?
          Jeśli tak to spójrz na rysunek 17 i przeczytaj punkt 17. A potem przyciśnij te przyciski w drugiej dziurce i wyciągnij pałąk.
          • every_woman85 ;-))) 28.01.11, 20:44
            ;-)))
          • kola2005 Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 29.01.11, 19:30
            no właśnie mam i wszędzie tylko pisze, że wózek musi być używany z pałąkiem dla bezpieczeństwa, ale zaraz idę pomajstrować
            • rafaleczka Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 31.01.11, 08:43
              Kola i co udało się?
              • kola2005 Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 01.02.11, 08:56
                zwracam honor, udało się wypiąć pałąk ale z instrukcji nie wynikało to tak oczywiście
                ale teraz jest ok i pewnie będę już zadowolona bo wózeczek jest lekki i zwrotny
                • rafaleczka Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 01.02.11, 09:21
                  Kola, to fajnie ze sie da,
                  Napisz prosze gdzie kupiłaś, czy przez net? U mnie w mieście nie ma niestety możliwości obejrzenia wózka, a najpierw chciałam córke przymierzyć, ale skoro jest tyle dziewczyn zadowolonych chyba kupią w ciemno, jak radzisz?
                  Córeczka jest drobna, ma 16 m-cy i wazy 10 kg, około 80 cm

pozdrawiam
                  • marcia19 Re: pp si z pałąkiem jak dla mnie beznadziejny 01.02.11, 10:15
                    Wystraszyłyście mnie z tym pałąkiem :)
                    Ja planuję kupić Si dla mojej 2 latki, ale czekam na nową kolekcję!
                    Może któraś wie gdzie już można dostać?
                    • kontra24 Amortyzacja 01.02.11, 11:23
                      Dziewczyny, a jak z amortyzacja w PPsi? Intensywnie szukam lżejszej spacerówki/parasolki dla mojej 19miesięcznej córki, ale musi mieć względnie dobrą amortyzację, bo mieszkam w miejscu gdzie różnie bywa z chodnikami. Myśle o Maclarenie, ale może si jest jednak alternatywą dla Si?
                      • kola2005 Re: Amortyzacja 01.02.11, 18:00
                        jeszcze tak dokładnie nie przetestowałam bo teraz jeżdżę murą na zimę jednak lepsza
                        ale ogólnie bardzo lubię spacerówki pp
                        myślę, że wózek posłuży nam do końca okresu wózkowego czyli jakiś 3 lat

kontra24 a my się chyba znamy z forum lipiec 2009
                        • kontra24 Re: Amortyzacja 01.02.11, 18:43
                          Aaaaa, kola to Ty rzeczywiście :-)))!
                          Ostatnio tam nie zagladam, bo jakoś nie mam czasu. Ale obiecuję sobie,że się poprawie.
                          Ja tez jeżdzę Murą i już mi cięzko się ją prowadzi. A Ty sprzedajesz Murę, czy zostawiasz? Ja chciałam ją już sprzedać i znaleźć idealny wózek, który jako jedyny(no, mam jeszcze cybexa onyxa, ale on nadaje się tylko do sklepów)będzie nam służył do końca
                          • kontra24 Re: Amortyzacja 01.02.11, 18:50
                            A tak generalnie, to oprócz pałąka to wózek jest ok?czy lepiej kupić Maclarena?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka