Dodaj do ulubionych

Kees Tandem Deluxe

29.01.11, 14:11
Witam,
Proszę o opinie na temat tego modelu wózka. Szukam wózka dla dzieci "rok po roku", Kees wpadł mi w oko ale na żywo go nie widziałam. A może podpowiecie jakiś inny wózek tego typu w podobnym przedziale cenowym?
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Kees Tandem Deluxe 29.01.11, 17:07
      Wózków kees nie znam, a nie wiem o jakim przedziale cenowym mówisz.
      Ja używałam i będę używać jak się urodzi kolejne dziecko Kolcraft duo. Zerknij w moje posty, bo już dużo pisałam o samym wózku, jak i ogólnie doradzałam co do wózków podwójnych. Jeśli będziesz mieć jakieś pytania pisz śmiało.
      • grudniowa Re: Kees Tandem Deluxe 29.01.11, 19:03
        Kees kosztuje mniej więcej od 990 do 1200 zł w zalezności od dodatków. większość podwójnych wózków jest znacznie droższa.
        • afroddytta Re: Kees Tandem Deluxe 29.01.11, 20:08
          Rozumiem, że bierzesz pod uwagę wyłącznie nowe wózki, ale i tak wydaję mi się, ze w tej cenie jest spory wybór. Pytanie tylko czy chcesz kupić wózek jeden za drugim czy obok siebie.
          W tych obok siebie się nie rozeznaję, bo osobiście nie wyobrażam sobie poruszania się takim wózkiem po mieście :(
          Znacznie bardziej popularne są podwójne graco (więcej opinii), a ten nowy model widziałam ostatnio na ulicy i na prawdę jest duża różnica w porównaniu z poprzednikiem
          stary model allegro.pl/nowy-wozek-graco-stadium-duo-lux-3-modele-z-usa-i1433361218.html
          nowy model allegro.pl/graco-quattro-tour-duo-kolor-gabi-i1433485016.html

Są też wózki takie jak mój Kolcraft duo, który wg. mnie jest bezkonkurencyjny, a ja zdecydowałam się na niego ze względu na dwa identyczne, pełnowymiarowe siedziska (mój 4latek nadal w nim jeżdzi na długie spacery, siedzi wtedy bliżej mnie, przez co wózek się łatwiej prowadzi a małego mam na widoku), rozkładane do spania i obracane (moje chłopaki jeżdżą wyłącznie przodem do siebie, śpią pod jednym kocykiem). Używałam go przez rok, a teraz za 4 mies. urodzi się kolejny użytkownik.
          allegro.pl/listing.php/search?category=82612&string=kolcraft&order=p&change_view=1
          • grudniowa Re: Kees Tandem Deluxe 29.01.11, 23:02
            Obejrzałam na allegro wózek który polecasz i przyznaję, że jestem pod wrażeniem! Wyglada naprawdę fajnie, zwłaszcza podoba mi sie , że ma przekładane siedzenia. Chyba poważnie rozważę zakup tego właśnie wózka. Dzięki wielkie!
            • afroddytta Re: Kees Tandem Deluxe 30.01.11, 09:48
              Nie wiem czy czytałaś inne moje posty, ale nie ma tam możliwości montażu gondoli (tylko teoretycznie, bo ja mam bardzo małą gondolę i montowałam ją po doszyciu pasów na adapterze do fotelika i używałam wózka od urodzenia malucha). Podobnym wózkiem jest ABC design zoom i tam można montować gondolę tylko sam wózek jest sporo droższy i gondolę przeważnie trzeba zakupić oddzielnie i też jest droga (sam wózek b. podobny, znajomi mają dla bliźniaków).
              Jakbyś miała jakieś pytania chętnie pomogę. Powodzenia!
              • misiunia22.0 Re: Kees Tandem Deluxe 01.02.11, 09:16
                hej no własnie nie ma a widziłąm ten wozeczek wlasnie z siedzonkiem i 1 gondola i to z Quinny i nie na zadnych paskach a na adapterach ja nie wiem co to za adaptey były bo para juz sie pakowala do auta ale wozeczek i fajnie wygladał i napewno jest tanszy niz abc zoom
                • afroddytta Re: Kees Tandem Deluxe 01.02.11, 09:36
                  To ciekawe...
                  Właśnie kupiłam gondolę do mojego speedi (co prawda to od x-landera), ale jeszcze nie przymierzałam, bo jak pisałam wcześniej używałam mojej starej gondoli, która była bardzo mała i wchodziła na styk, więc nie wiem czy ta w ogóle się zmieści (szwagierce od roana nie weszła).
                  Zupełnie nie mam pomysłu jak to zinterpretować, bo generalnie staram się być na bieżaco.

A adapter do fotelika wygląda tak adapter
                  i ma takie mocowania na stelażu mocowania
                  więc te od speedi na pewno nie pasują, ale chyba żadne inne też.

To byłaby dość ważna i potrzebna rzecz więc myślę, że polski dystrybutor by się tym zainteresował, a tu cisza.
                  • misiunia22.0 Re: Kees Tandem Deluxe 01.02.11, 12:18
                    wiesz co nie przyjrzałam sie az tak uwaznie bo maz jak juz widzisz ze patrze na wozki to cos go trafia hehe ale nie widziałam zadnych sznurkow tylko wlasnie jakies adaptey czarne i wygladały jak te oryginalne od gondoli takie chocby łamane co sa chyba od maxi cosi fotelikow czy tam gondoli zagmatwałam ale to napewno nie te co wkleiłas zdjecie jakos miała zamiontowana i fajnie wygladała co prawda chyba przednie siedzisko nie szło położyc całkowicie ale dziecko siedziało
                    • afroddytta Re: Kees Tandem Deluxe 01.02.11, 12:32
                      Jak gondolka zamontowana to przednie siedzisko tylko w pionie, ale mój starszy jak spał to po prostu siedzisko odwracałam tyłem do kierunku jazdy i wtedy dało się położyć.

A co do adaptera to rozumiem przejście adapter-gondola, ale jak z przejściem wózek-adapter, adaptery w każdym wózku są praktycznie inne, a takich jak w tym to raczej nie widziałam.
                      Tutaj na tym zdjęciu widać na tym tylnym siedzisku, adapter trzeba by włożyć w te czarne mocowania, a one są dość dziwne
                      wózek
                      Jakby faktycznie można coś takiego kupić to byłabym bardzo zainteresowana (muszę jeszcze tę nową gondolę przymierzyć czy ona się w ogóle zmieści)!!!
                      • misiunia22.0 Re: Kees Tandem Deluxe 01.02.11, 13:56
                        tajk jak juz pisałam nie mam pojecia jak to zrobili ale bylo na adapterach teraz sobie mysle widziałam kilka takich wozkow u mnie w parku i w jednym nawet blizniaki niemowleta wozili w miekkich gondolach jak wcisli nie wiem ale napewno siedzonka były rozłozone i albo mieli podłozony kocyk + spiworek zeby było płasko albo na oparciach byly te miekkie gondolki, choc przyznam ze moje 1 dziecko woziłam juz od 4 miesiaca własnie w kubełku bo tak strasznie pałakał jak był całkiem na płasko i jeszcze mnie nie widział i to było jedyne mozliwe wtedy rozwiazanie, a kolcraft fajny wozek tez nad nim myslalam rok temu ale jak patrzyałm na mojego 2 latka co jezdzi 4 kołowym rowerkiem to stwierdziłam wózek+podstawka starcza.
                        • afroddytta Re: Kees Tandem Deluxe 01.02.11, 15:11
                          A to na pewno nie był ten zoom? Dziwne, ja zoomów sporo widuję, a kolcrafta chyba tylko 2 razy.
                          • misiunia22.0 Re: Kees Tandem Deluxe 01.02.11, 15:22
                            tak napewno po 1 bo był czerwony po 2 rozrózniam te 2 modele a poza tym co dziwnego roznia sie znaczaco cena wiec ludzie kombinuja jak moga wiec chyba mnie juz nic nie zdziwi a poza tym skad jestes ja z katowic i widziłam bodajze juz 3 w czym 1 powtarzajaco i to z dosc duzymii dziecmi az mnie zdziwiło ze takich duzo bo w sumie firma w miare nowa jak u nas tzn wiem ze z usa ale tak popatrz duzo ludzi jezdzi znanymi blizniakami a ten robi wrazenie i kolorkiem i kołami kurde rozpisałam sie a narazie nie palnuje 3 dziecka hehe i napewno to byl ten wozek i 2 miekkie gondole w siedziskach
                            • afroddytta Re: Kees Tandem Deluxe 01.02.11, 15:32
                              Ja z warszawy, ale wózek kupowałam w USA prawie dwa lata temu kosztował mnie 700 zł, a wtedy na allegro był jeden sprzedawca i miał je po 1600 zł, a używane chodziły po nawet 800zł. Teraz są już tańsze i w innych kolorach (beżowe, szaro-granatowe).
                              • mario1138 Re: Kees Tandem Deluxe 05.02.11, 21:27
                                Witam,

Jeżeli porównujemy Graco i Keesa Tandema to wybrałbym Keesa. Lepsze materiały i większe przednie siedzenie. W graco o ile pamiętam (przez nieszczęsny fragment konstrukcyjny plastikowy) siedzisko miało 20 czy 23 cm szerokości!- o zgrozo:)

Co do zooma - no cóż jest bardzo popularny mimo swojej ceny. Podoba się sie możliwość dowolnej konfiguracji. Chociaż ja nie jestem zwolennikiem kubełków. Jednak małym dzieciom wygodnie zwykle, gdy można oparcie położyć.

Bardzo często miałem klientów, którzy krotko po zakupie wózka z kubełkiem przychodzili po zakup nowego oczywiście - nie oszczędzając na epitetach na poprzedniego sprzedawcę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka