Dodaj do ulubionych

Mamas & Papas Tour/Trek - kto jeździ? warto kupić?

13.04.11, 21:24
Pytanie jak w temacie. poszukuję opinii na temat w/w wózków. Poszukuję lekkiej, dodatkowej parasolki, solidnej, łatwej w prowadzeniu i podbijaniu i wygodnej dla półtorarocznego dziecka. Tour i trek właśnie wynalazłam w internecie, ale niewiele o nich opinii, no i nie mam jak ich zobaczyć na żywo... Kto poratuje opinią?
Obserwuj wątek
    • marge.s Re: Mamas & Papas Tour/Trek - kto jeździ? warto k 13.04.11, 21:42
      Chodzi Tobie o ten model ?

www.mamasandpapas.com/product-tour-purple/104866100/type-i/
      Jesli tak to w sobote bede w sklepie Mamas&Papas moge wsadzic do niej mojego 22 miesiecznego synka i zrobic tescik dla Ciebie :)
      • ollasja Re: Mamas & Papas Tour/Trek - kto jeździ? warto k 13.04.11, 21:50
        Super! Byłabym naprawdę wdzięczna :) Zależałoby mi głównie na solidności i lekkości prowadzenia/podbijania no i czy wózek nie jest skrzypiący, terkoczący etc :) Wyczytałam, że co do tych ostatnich cech mamy podobną nadwrażliwość, więc już w ogóle super :)))
    • luliluli Re: Mamas & Papas Tour/Trek - kto jeździ? warto k 20.04.11, 10:50
      Podbijam, bo dziś trafiłam na sklep internetowy, który ma te wózki:)
      Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o tych modelach?:)
      też szukam czegoś lekkiego - pomiędzy Questem a PP Si (pierwszy mi się nie podoba, drugi za ciężki:D)
    • saras-wati Re: Mamas & Papas Tour/Trek - kto jeździ? warto k 21.04.11, 12:48
      dzwoniłam do 4kids...w ogóle produkty mamas&papas mają w promocji do końca kwietnia...ciekawa jestem, jak waga tych wózków?
      ja chyba jednak nie zdecyduję się na wymianę onyxa...jakoś mam wrażenie, że ma tyle fajnych rozwiązań w 2011 roku, że nie bardzo jest sens...
      • ollasja Re: Mamas & Papas Tour/Trek - kto jeździ? warto k 21.04.11, 17:38
        Na czym polega ta promocja? bo na ich stronie www nic nie znalazłam :(
        • saras-wati Re: Mamas & Papas Tour/Trek - kto jeździ? warto k 21.04.11, 18:54
          minus 15%

nie wiem czy się nie zdecyduję...
          • marge.s Ollasja :) 27.04.11, 10:19
            Przepraszam Cie ale mialam nieoczekiwane zmiany planow i nie moglam pojechac jak pisalam do M&P.
            Daj znak prosze czy interesuje Cie jeszcze ten wozek i czy mam sie mu przyjrzec z bliska :>
            • ollasja Re: Ollasja :) 27.04.11, 21:35
              :)
              To nie jest bardzo pilna sprawa, ale jeśli będziesz w sklepie, będę wdzięczna za obejrzenie i podesłanie wrażeń :)
              • patiwiwi Re: do miłośniczek M&P 05.05.11, 23:18
                dla wszystkich i Ollaja- kupiłam właśnie treka - te kolory .... hmm - dobrze się podbija, nie terkocze jak maluszek jest w wózku , j.w. świetnek kolry, duża buda , lekki chyba nie ma się do czego przyczepić . Ja jestem bardzo zadowolona.
                • ollasja Re: do miłośniczek M&P 06.05.11, 00:07
                  hm... Napisz jeszcze, proszę, wrażenia po pierwszych spacerach :)))
                • luliluli Re: do miłośniczek M&P 06.05.11, 11:01
                  oooo, będę wdzięczna za Twoje wrażenia pospacerowe:) a jak opuszczanie oparcia?
                • saras-wati patiwiwi 08.05.11, 07:51
                  mogłabyś napisać, jak się sprawuje? ile waży w rzeczywistości, jaka tapicerka jest w dotyku?
    • saras-wati podbijam 14.05.11, 12:46
      • patiwiwi Re: podbijam 17.05.11, 18:10
        sorki wielkie za brak odpowiedzi. Wróciłam z urlopu jutro wszystko zeznam z użytkowania M&P. W końcu mam już 2!
        • saras-wati Re: podbijam 17.05.11, 18:16
          oo, to tym bardziej czekam na opis:)
          • patiwiwi Trek vs Urbo 20.05.11, 20:28
            Obiecywałam więc piszę z opóźnieniem ale zawsze:
            Już się chwaliłam że jestem posiadaczką 2 wózków Mamas&Papas: 1. Trek to mój zakup 2. Urbo to zakup mojego M. - prezent dla "swoich dziewczyn".
            A więc do dzieła:
            Trek - parasolka :
            zalety: wreszcie mam parasolkę z kołami które nie terkoczą !!! Nienawidzę tego! - cichutko się toczą niezależnie od podłoża - nic nie skrzypie, nie terkocze. Całkiem niezła amortyzacja ale bez szału / chociaż ciężko oczekiwać tego po parasolce /, szerokie, fajne siedzisko / mam nadzieję że nawet w kombinezonie córce będzie wygodnie /, wysokie oparcia / jeszcze mamy dużo miejsca powyżej główki/, siedzisko głebokie / mała się nie zsuwa / tapicerka w ślicznych kolorkach / według mnie oczywiście /, tapicerka łatwa w czyszczeniu, duży kosz, obszerna budka, uchwyt na kubek w zestawie / przydatny szczególnie latem /. Swiętne wyważanie wózka , bardzo dobrze się podbija
            wady: no niestety brak podnóżka / teraz troszkę żałuje że nie kupiłam toura /, brak okienka w budce, brak takiego bawełnianego , mięciutkiego materacyka jak w tourze. Reasumując albo sprzedam i kupię toura albo kupię materacyk.
            Urbo - ja wykorzystuję jako wózek spacerowy ale chyba jest też gondola - nie wiem, nie mam , nie posiadam. Gabarytowo to jednak duży sprzęt
            Zalety: uwielbiam go z wygląd - niby jest klasyczny ale jednak nowoczesny, wyściólka na siedzisku spacerowym jak dla mnie fantastyczna - miękka, bardzo przyjemna w dotyku, koła trochę małe ale dają radę nawet na naszych dróżkach, skórzana rączka niby gadżet ale cieszy, oczywiście spacerówka obracana w dwie strony, super składanie - nie muszę wypinać tego siedziska i dwóch oddzielnych części wkładać do bagażnika, duuuża budka, kolorki fajne - bez szału ale fajne, niezłe podbijanie, wyciagana rączka - ja jestem wysoka i mi jest bardzo wygodnie
            Wady: trochę małe kółka, rodzaj kosza którego jak osobiście nie lubię - taki otwarty wszystko w nim widać ale bardzo pojemny.
            • ollasja Re: Trek vs Urbo 20.05.11, 22:40
              bardzo dziękuję za opinie:)
              Jestem juz prawie zdecydowana na inglesinę trip, ale w takim układzie M&P wraca do gry...
              • patiwiwi Wymiary Trek vs Urbo 23.05.11, 11:03
                Wreszcie zmierzyłam wózki - oto wymiary:
                TREK:
                szerokość oparcia: 33 cm
                wysokość oparcia: 49 cm / oparcie jest całe usztywnione , oparcie nie jest rozkładane na płasko
                głebokość pod " pupką" 23 cm
                URBO:
                szerokośc oparcia: 32 cm / ciężko zmierzyć dokładnie bo wózek ma taką miękką pikowaną wyściółkę /
                wysokość oparcia: 50 cm
                głębokość pod " pupką " 24 cm + podnóżek 17 cm
                • saras-wati Re: Wymiary Trek vs Urbo 23.05.11, 12:01
                  czyli trek ma wymiary podobne do questa, tylko oparcie wyższe;

bardzo Ci dziękuję!
                  • saras-wati waga treka 02.06.11, 12:29
                    byłabym Ci bardzo wdzięczna, jakbyś podała mi, ile on dokładnie waży? czy tyle, co podaje producent?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka