Dodaj do ulubionych

wózek "sciąga" na lewa stronę...???

22.11.11, 13:58
hej,
witam, kupiłam wózek wielofunkcyjny dobrej polskiej firmy.
wczoraj dostałam wózek i dziś byłam na pierwszym spacerze, niestety wózek "ściąga" na lewo i nie da się wcale jechać prosto.Miałam różne wózki ale z czymś takim spotykam się pierwszy raz, jestem zawiedziona:(
Co może być tego przyczyną? Czy ktoś reklamował ściągający wózek wielofunkcyjny i jakie były tego rezultaty? Z góry dziękuję za odpowiedz

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5ey20u26uo.png
https://www.suwaczki.com/tickers/zem3anli6c3wq0fw.png
Obserwuj wątek
    • annulka79 Re: wózek "sciąga" na lewa stronę...??? 22.11.11, 14:39
      Koleżanki X-lander xt ściągał na bok przez przednie kółko.
      Powodem może być też np. nierówno napompowane koła.
      • annulka79 Re: wózek "sciąga" na lewa stronę...??? 22.11.11, 14:41
        Wpisz w wyszukiwarkę, coś już o tym było tylko nie pamiętam czy tu czy na wózki dzieciece-wózkomania.
      • lenluch Re: wózek "sciąga" na lewa stronę...??? 30.07.13, 10:10
        LUDZIE! Jeżeli przednie koło Wam nie skręca, wózek jeździ jak chce i nie prowadzi się tak, jak Wy chcecie, to zdejmijcie przednie koło i NASMARUJCIE dobrze smarem tę metalową sztycę i metalowy krążek. Wtedy wózek zacznie prowadzić się jak marzenie!
    • alicja_wk Re: wózek "sciąga" na lewa stronę...??? 22.11.11, 14:47
      Tak, ja reklamowałam swojego Bebecara i to praktycznie zaraz na samym początku użytkowania. Odstawiłam do miejsca zakupu i w ciągu 4 dni miałam juz sprawny u siebie i nigdy więcej problem nie powrócił, a użytkowałam go przez rok.
      Zatem nie zastanawiaj sie i nie próbuj przypadkiem sama przy nim majstrowac, tylko oddaj do reklamacji, póki masz na niego gwarancje, bo takie ściąganie nie jest czymś prawidłowym.
      • gosia2122 Re: wózek "sciąga" na lewa stronę...??? 22.11.11, 14:56
        alicja_wk wiesz, jaka była przyczyna "ściągania"?
        • afroddytta Re: wózek "sciąga" na lewa stronę...??? 22.11.11, 21:48
          Zależy jaka jest konstrukcja wózka. Mi ściągało 3kołowego jeepa, jak się okazało powodem był uszkodzony tylny amortyzator przy jednym kole, inaczej pracował niż drugi, bez obciążenia było ok, ale właśnie z ciężarem był problem. Amortyzator był tak skonstruowany, że wystarczyło założyć opaskę i było ok. Szczególnie w 3kołowcach może być też przednie koło, które skręca. Zaobserwuj co dokładnie się dzieje, zrób testy z obciążeniem itd.
          A jaki to wózek ?
    • gosia2122 Re: wózek "sciąga" na lewa stronę...??? 23.11.11, 08:36
      dwufunkcyjny,4-kołowy
      • gosia2122 Re: wózek "sciąga" na lewa stronę...??? 23.11.11, 08:46
        właśnie zamówiłam kuriera na koszt producenta,odsyłam do reklamacji.
        mają swój serwis,mam nadzieje ze da się to naprawić

wózek nawet bez obciążenia ściąga sam w lewa stronę a po przełożeniu raczki ściąga w prawo:(
        gdzieś kiedyś czytałam ze tak się czasem dzieje w tych wózkach wielofunkcyjnych firm "no name" wiec zamówiłam wózek dobrej,polskiej firmy i się zawiodłam:(

obsługa SUPER,dlatego narazie nie podaje nazwy firmy,jeśli powiedzą ze nic się nie da zrobić lub nie wymienią na nowy bez wad to napewno napisze co to za firma

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka