Dodaj do ulubionych

navingtoon scooner!!! idealny

11.12.11, 16:30
przed zakupem tego modelu szukałam jakiejkolwiek opinii na jego temat, niestety brak takiej!dlatego zaryzykowałam- kupiłam i jestem bardzo zadowolona!
miałam problem z zakupem wózka spacerowego dla mojego dość dużego i wysokiego synka( 15 miesięcy- 15kg-ubranka w rozm. 92-98).jeździliśmy wcześniej x-landerem xa
zdecydowałam zamienić na coś lżejszego i tak samo wygodnego jak xa. tu pojawił się problem, w przedziale cenowym max do 600zl nie było nic co spełniło by moje oczekiwania a przede wszystkim co było by wygodne dla naszego dziecka
i znalazłam navington scooner- ideał
lekki stelaż, przestronny, rozkładany do pozycji leżącej,gdzie przy podniesieniu podnózka synek leży wyprostowany jak w łóżku, super wygląd.prowadzi się go idealnie, bardzo miękko mimo ze kola nie są pompowane-regulowana rączka, pałąk na odpowiedniej wysokości!!!!!!
przedłużana buda, okrycie na nóżki w zestawie, drażni fakt ze w tej cenie nie dano folii przeciwdeszczowej, ale można to wybaczyć-mały kosz, ale bardzo pakowny
polecam
Obserwuj wątek
    • saras-wati Re: navingtoon scooner!!! idealny 11.12.11, 18:36
      no nie ma o nim zbyt wielu informacji...fajnie byłoby, jakby zrobiła mu zdjęcia w rzeczywistości, one zawsze więcej mówią niż katalogowe i podała wymiary siedziska, no i jak wózek sprawuje się w różnym terenie - takie informacje będą przydatne dla poszukujących;)
      • wanielka Re: navingtoon scooner!!! idealny 11.12.11, 20:33
        potwierdzam, że scooner jest super! mierzyłam do niego syna, jest wysoki, a mimo to siedzisko było dla niego bardzo wygodne. po kilku podejściach do zakupu kolejnego, mam nadzieję, że już ostatniego wózka z zaskoczeniem stwierdzam, że to idealny dla nas wózek. do tego moja ulubiona kolorystyka, którą miałam również w bebecarze - czerwone siedzisko, czarna rama :)
        • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! idealny 12.12.11, 12:55
          wanielka napisała:

do tego moja ulubiona kolorystyka, którą miałam również
          > w bebecarze - czerwone siedzisko, czarna rama :)
          Ja mam czarny, ale rzeczywiście czarna rama wygląda bosko:)
          I do tego nie jest to rama malowana na czarno tylko jest to rama z wytworzonego czarnego tworzywa- więc nawet nie ma mowy tu o jakimś odprysku itp..
          • berciunia1 Re: navingtoon scooner!!! idealny 17.12.11, 18:40
            miałam go okazję oglądac i przymierzałam córkę- na plus fajne siedzisko szeokie i fajne podbijanie no i niezłą amortyzacja.
            cena jednak powala a jakośc pozostawia wiele do życzenia, czytałam już kilka nieciekawych opinii na temat szwankującej rączki, na pruciu matriału itp.
            kupiłam podobną mamas papas ora w kolorze plum i jakość wykonania zdecydowanie lepsza, siedzisko jeszcze szersze, większe koła, super podbjanie i fajny bawełniany materiał na siedzisku. Do tego za 400zł można kupić cały komlet nowy z folią, torbą, spiworkiem i parasolką
            • magda79pn berciunia 18.12.11, 00:13
              napisz mi proszę jak się rozkłada oparcie w tym wózku? do pozycji półleżącej czy może prawie na płasko?
              widziałam na aukcjach że w komplecie są adaptery do fotelika, wiesz może który fotelik pasuje do tego wózka?
              z góry dziękuję :)
              • wanielka Re: berciunia 18.12.11, 11:08
                wózek nie ma możliwości zamontowania fotelika, pozostałe Navingtony tak, ale tylko x-car.
                oparcie rozkłada się całkiem na płasko, długość powierzchni spania to 92 cm.
                • magda79pn Re: berciunia 18.12.11, 18:24
                  dzięki, ale pytałam Berciunie o M&P Ora :)
                  • smeagoul Re: berciunia 18.12.11, 20:58
                    hejka
                    do ory pasują dwa a własciwie trzy foteliki mamas papas lub peg perego primmo viaggio(nie wiem czy tak się pisze) lub na inny adapter cybex aton. aton jednak wchodził nam na adaptery z quinniego freestyla i na adapter maxi cosi z jedo więc mniemam, że cabrio tez zamontujesz do ory na adaptery z atona :)

oparcie rozkłada się na płasko- na pasku

siostra woziła w nim od czasu do czasu wtedy 1,5 mczną córkę - podkładała tylko sobie materacyk z gondoli(ma jedo bartatinę)
                    Magda ora jest naprawdę fajna :) jak za tą cene oczywiście
                    rewelacyjnie sie podbija, miała dośc długie oparcie ale nie pamiętam jak długie
                    Ty masz wysokich synków i wiem, że dla Ciebie to oparcie ważne jest:)
                    • smeagoul Re: berciunia 18.12.11, 20:59
                      ups odpisałam ze starego nicka:)
                      • magda79pn Re: berciunia 19.12.11, 00:12
                        dzięki, juz mi się podoba :) jak pod maxi cosi by pasował to byłoby rewelacyjnie :) chociaż wiesz, fotelik jak wózek, można sprzedać i kupić inny :P

jeszcze nie wiem jaki wózek kupię jako ten pierwszy, ale ten jako drugi jest jak najbardziej ok :)

Mój starszy syn jest bardzo duży, młodszy wysoki ale chudziutki, a trzecie któż to wie? :) może będzie drobną dziewczynką, a może olbrzymem za starszym bratem ;)
                        • magda79pn Re: berciunia 19.12.11, 11:29
                          nie wiem jeszcze tylko czy podnóżek jest regulowany czy nie, bo na jednych aukcjach piszą że nie, a na innych aukcjach piszą że tak i teraz nie wiem, czy starsze modele nie mają regulacji a nowsze mają? orientujesz się?
                          • berciunia1 Re: berciunia 19.12.11, 19:02
                            ora ma podnóżek regulowany w 2 pozycjach- góra i dół:)
                            • magda79pn Re: berciunia 19.12.11, 20:31
                              dzięki, w takim razie gość nie wie co sprzedaje...

o oparciu też napisał, że rozkłada się tylko raz - półleżąco, zamiast napisać, że oparcie ma płynna regulację na pasku...

ech ci faceci ;)
      • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! idealny 12.12.11, 12:53
        saras-wati napisała:

> no nie ma o nim zbyt wielu informacji...fajnie byłoby, jakby zrobiła mu zdjęcia
        > w rzeczywistości, one zawsze więcej mówią niż katalogowe i podała wymiary sied
        > ziska, no i jak wózek sprawuje się w różnym terenie -
        Jak tylko będę mieć chwilkę to zmierzę wózek i zrobię fotki.
        Wózkiem jeżdżę po Wrocławiu a drogi są tu koszmarne, pomimo dużej ilości dziur, szczelin itp... wózek się ani razu nie zablokował, pewnie jak bym wjechała w wielką dziurę to by się tak satło....
        dał sobie też radę z piachem:):)
    • gaga-sie Re: navingtoon scooner!!! idealny 11.12.11, 21:56
      Ma mocno naciąganą budkę? Chroniąca przed słońcem?
      • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! idealny 12.12.11, 12:50
        Buda naciągana b. mocno jak dla mnie, dziś było słońce i po zaciągnięciu budy synka nie raziło, całą twarz miał zakrytą, naciąga się ją naprawdę bardzo daleko
    • niuska33 Re: navingtoon scooner!!! idealny 16.12.11, 20:07
      Kamilka, dzięki za opinie, bo jak będę kiedyś kupować spacerówkę, chociaż póki co jeżdżę navingtonem caravel 3w1, to myślałam właśnie o scoonerze. A gdzieś tu jeszcze na forum widziałam wątek o tym wózku.
    • ironia-losu11 Re: navingtoon scooner!!! idealny 17.12.11, 22:39
      No może i niebrzydki ten wózek, ale jakie to bydle ciężkie!!! Znając życie, waga podawana przez producenta jest i tak ciut zaniżona....
      • wanielka Re: navingtoon scooner!!! idealny 18.12.11, 10:26
        mówisz tak, jakby wózek ważył co najmniej 15-20 kg, a on ma AŻ 9 kg ;)
        nie jest to chyba bardzo wygórowana waga biorąc pod uwagę, że ma spore i bardzo wygodne siedzisko. znam parasolki, które tyle ważą, więc jakoś waga nie jest dla mnie bardzo szokująca.
      • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! idealny 09.01.12, 14:05
        WÓZEK WAŻY 9KG I PO ZŁOŻENIU GO WCHODZĘ Z NIM I Z DZIECKIEM PO SCHODACH. DA SIĘ WYTRZYMAĆ. ZWŁASZCZA ZE NAJWAŻNIEJSZY TU KOMFORT DZIECKA PRZYNAJMNIEJ DLA MNIE! SA PARSAOLKI CO WAŻ PO 3,5 KG ALE DZIECKO NIE MA SIE NAWET W NIM JAK POUSZAC NIE MOWIAC O WYGODZIE:)
    • wanielka kupiłam scoonera... ;-D 23.12.11, 15:53
      to był bardzo dobry wybór :D oczywiście przed ostateczną decyzją przymierzyłam młodego do innych, branych pod uwagę, wózków :) zwykle odpadały przez za płytkie siedzisko.

co mi się podoba:
      - duże, wygodne siedzisko
      - pałąk na odpowiedniej wysokości, który można zdjąć i nie szpecą wystające elementy montażu
      - spora, przedłużana budka, która sięga prawie pałąka przy rozłożonym siedzeniu do spania
      - czarny stelaż
      - spory, jak na tego typu wózek, koszyk
      - solidne okrycie na nóżki
      - rączka na odpowiedniej wysokości, regulowana
      - fajne podbijanie nawet z ciężkim dzieckiem
      - solidne i staranne wykonanie

co mi się nie podoba:
      - budka mogłaby być wyżej
      - rączka jest ciut za gruba
      - koszyk na zakupy jest nisko
      - oparcie mogłoby być wyższe

to moje pierwsze wrażenia po spacerze połączonym ze spaniem. syn ma 92 cm wzrostu, super się wyspał, wózek jest osłonięty i przytulny w środku. no i dostałam zniżkę na zakup i zapłaciłam tylko 820 zł zamiast 880 zł :D

postaram się wstawić zdjęcia niebawem.
    • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! idealny 09.01.12, 14:09
      NIESTETY PRZED ŚWIĘTAMI WÓZEK NAM ZACZĄŁ SZWANKOWAĆ:(:((:(:(
      W OBECNEJ CHWILI JEST W REKLAMACJI...
      1 PRZEDNIE KOŁO PRZESTAŁO DOTYKAĆ ZIEMI.TAK JAK BY RAMA SIĘ SKRZYWIŁA:(:(:(I ZACZĄŁ BARDZO SKRZYPIEĆ.
      JESTEM TROCHĘ ZAWIEDZIONA BO PO 3 TYG UŻYTKOWANIA COŚ TAKIEGO:(:(
      ALE OCZYWIŚCIE NIE ZMIENIA TO FAKTU ZE W DALSZYM CIĄGU POLECAM TEN WÓZECZEK NO I MAM NADZIEJĘ ZE PO REKLAMACJI BEDZIE WSZYSTKO OK!
    • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! w reklamacji 09.01.12, 14:11
      NIESTETY PRZED ŚWIĘTAMI WÓZEK NAM ZACZĄŁ SZWANKOWAĆ:(:((:(:(
      W OBECNEJ CHWILI JEST W REKLAMACJI...
      1 PRZEDNIE KOŁO PRZESTAŁO DOTYKAĆ ZIEMI.TAK JAK BY RAMA SIĘ SKRZYWIŁA:(:(:(I ZACZĄŁ BARDZO SKRZYPIEĆ.
      JESTEM TROCHĘ ZAWIEDZIONA BO PO 3 TYG UŻYTKOWANIA COŚ TAKIEGO:(:(
      ALE OCZYWIŚCIE NIE ZMIENIA TO FAKTU ZE W DALSZYM CIĄGU POLECAM TEN WÓZECZEK NO I MAM NADZIEJĘ ZE PO REKLAMACJI BEDZIE WSZYSTKO OK!
      • magda79pn Re: navingtoon scooner!!! w reklamacji 09.01.12, 15:37
        trochę szkoda :( faktycznie mógł trochę dłużej posłużyć
        • wanielka Re: navingtoon scooner!!! w reklamacji 09.01.12, 18:11
          mój działa bez zarzutu - prowadzi się wygodnie, lekko, na wybojach lekko sprężynuje, więc nie jest zupełnie sztywny, no i mój młodziak uwielbia w nim jeździć i spać :) felerne wózki zdarzają się każdej firmie, to się zdarza. mam nadzieję, że mój bezawaryjnie pojeździ do końca okresu wózkowego.
          • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 07.03.12, 07:37
            zakładając ten post wychwalając ten wózek popełniłam ogromny błąd!!
            okazał się on totalna porażka, nie mówię tu o jego wygodnym siedzisku które jako jedyne nie zepsuła nam sie podczas 3,5 miesięcznego użytkowania go gdzie już łącznie 5 tydzień jest w reklamacji!!!zaczęło się od krzywej ramy gdzie kólko 1 przednio nie dotykało ziemi, po 2 tyg zwrócono nam wózek niby naprawiony, jednak ja żadnych zmian nie zauważyłam, rama jak była przed krzywa to taką samą oddano!!
            następnie po 2 tygodniach linka od hamulca zaczęła mi wyskakiwać i blokować jedno kolko, gdzie jadąc z zakupami i dzieckiem w wózku była to tragedia!!!!!!!Musiałam sama nieść wózek z całym ciężarem bo nie chciał jechać!!
            po 2 tygodniach oddano wózek, ok linka działała, ale co się okazało ze został uszkodzony podnóżek i sie nie podnosił !!!!!! po prostu jakaś porażka nie dość ze trzymają wózek 2 tygodnie nigdy nam sie nie zdążyło odebrać go szybciej to oddaja go uszkodzonego!!!
            teraz jest on w 3 reklamacji!!! i czekam ze zniecierpliwieniem jaka bęzie decyzja, kupując wózek w takiej cenie liczyłam na coś innego i tak jak wspomniałam nie neguję tu bardzo wygodnego i przestronnego siedzisko bo to im się naprawdę udało ale cała reszta jest do wymiany,!! mały kosz na zakupy, niby szeroki, ale niski wszystko z niego wypada!!, kola wykonane ze słabej jakosci materiałów, po bardzo małym użytkowaniu i to na prostych drogach posiadają liczne odpryski itp, mateiał z którego jest wykonany wózek bardzo gniecący (mówię tu o budzie).
            naprawdę jest mi przykro pisząc tu same wady tego wózka, ponieważ bardzo długo szukałam wózka wygodnego, fajnego i w miarę przystępnej cenie,ale .... nie polecam go żądnej mamie.
            • aksaroiwik Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 06.04.12, 11:14
              Przeraziłam się czytając ostatnią wiadomość:( my kupiliśmy ten wózeczek w poniedziałek:/ miałam go już 2 razy na spacerze i powiem, że jak na razie rewelacja:)mój synek w końcu mógł się wygodnie wyspać na świeżym powietrzu- ma teraz 1,5roku. A wcześniej mieliśmy wózek 3w1 kubełkowy. Mam nadzieję, że nasz wózeczek nie okaże się jakiś felerny:(
              aaa właśnie , czy można dostać do tego wózka folie przeciwdeszczową???? bo bez niej np. dziś jesteśmy skazani na siedzenie w domu:(
              Pozdrawiam,
              • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 10.04.12, 15:03
                Pan w sklepie zapewniał mnie ze pasuje do niego kazda uniwersalna folia, ale niestety nie zdążyliśmy sprawdzić:)
                • etmaa Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 18.04.12, 20:52
                  Mam ten wózek od marca 2011 i nie mogę powiedzieć, że jestem super zadowolona. Ktoś mógłby napisać, to dlaczego tak długo go używam, a to dlatego,że nie opłaca się go sprzedawać, a nie stać mnie na to, aby dopłacać do nowego wózka. Wracając do scoonera, już kiedyś zaraz po zakupie o tym pisałam ale się powtórzę. Wózek reklamowałam kilka razy. Pierwszy raz zacięła się rączka ( w pierwszym tygodniu użytkowania) i wystrzępił materiał przy klamrach, gdzie reguluje się oparcie. Kilka razy wkręcił się pasek służący właśnie do regulacji oparcia. Potem zaczęło odstawać przednie koło, też reklamowałam, oddali wózek twierdząc, że naprawili, ale odstaje nadal!!! Wypadła zaślepka na ramie, przy rączce. Kosz niski, przez te 13 miesięcy jeszcze się rozciągnął i tylna ścianka leży a nie stoi i nic nie mogę z tym zrobić, lżejsze siatki wypadają, zwłaszcza gdy korzystam z podjazdów dla wózków. Z ogólnych niedociągnięć chciałabym zwrócić uwagę na zbyt krótki pedał hamulca, brak kieszeni, fatalna regulacja szelek, wszystkie ważne elementy są plastikowe,. Teraz gdy moja córka podrosła i jest cięższa, podnóżek opada, nie jest w stanie utrzymać ciężaru nóg. Dodam, że córcia ma prawie dwa lata, ale gdy zasypia to wolałabym aby miała nóżki podniesione,ale już się nie da. Z zalet, obszerne siedzisko, długi podnóżek (który z czasem przestaje trzymać się w poziomie i sam opada), długa budka, ładny wygląd. Jedna z pań pisała, że farba z ramy nie odpryskuje, to fakt, ale rysy rzucają się w oczy bardziej niż przy tradycyjnej srebrnej ramie, a po roku użytkowania rys nie brakuje. I jeszcze wspomnę o bardzo krótki pasku służącym do blokowania wózka, trzeba trochę siły aby go naciągnąć, by móc spiąć wózek. Brak rączki do przenoszenia. Po za tym wszystkim, cała reszta ok! :) Dodam tylko, że wózka nie oszczędzam, szybko jeżdżę, wyboje, krzywe chodniki, schody itd. pokonujemy całkiem sprawnie, za to dam duży plus, choć strasznie przy tym wózek terkocze i zaczął już skrzypieć. Na szczęście już wkrótce się z nim pożegnam:) Dodam na koniec, że przez te 13 mc, nie spotkałam tego modelu na swojej drodze, więc nadzieja ,że może inne mamy nie dają się naciągnąć na superlatywy z ust sprzedawców na temat tego wózka, tylko wybierają rozsądnie. Bo ładny wygląd to nie wszystko.
                  Ps. Zapomniałam dodać,że dziecko siedzi (a w zasadzie pół-siedzi) w tym wózku odchylone do tyłu, kiedy podnóżek jet rozłożony na prosto to pupa jest niżej niż nóżki.
            • marimag85 Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 13.04.12, 15:50
              Ka-milka71, i jak zakończyła się sprawa serwisowania Waszego wózka? Bo mnie się niestety też trafił egzemplarz z "fruwającym" kołem... I wózek już raz wrócił z serwisu - oczywiście nie naprawiony. :/ I mam pytanie - ile ważyło Wasze dziecko, gdy zaczęliście w tym wózku Je wozić? Bo zastanawiam się, czy to nie wada konstrukcji, że przy lżejszym dziecku tak się dzieje.
              • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 19.07.12, 15:30
                troche pozno odpisuje ale moze komus informacja sie przyda...po 3 krotnym reklamowaniu wozka 2 razy kolo i 1 raz podnozek i hamulec za kazdy m razem dostalismy zwrot gotowki!!!
                wozek okazal sie najwyrazniej totalna porazka firmy gdyz u mnie wycofano go ze sprzedazy!!!!
                moj synek byl dosc wysoki i odpowiednio tez wazyl!tak jak pisalam w 1 temacie
                • wanielka Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 19.07.12, 22:23
                  głupoty gadasz :) znam wiele osób, które scoonera mają i super się sprawuje. ja mam go od ponad 8 miesięcy, ciągle w użytku i wygląda jak nowy. starszak ma 99 cm i 15 kg i bez problemu się mieści. teraz wózek przejął młodszak i jest super. usterki się zdarzają, reklamacje też, ale na postawie 1 wózka nie można oceniać wszystkich ;)
                  • aksaroiwik Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 19.07.12, 22:42
                    mój również:) sprawuje się bez zarzutów:) hmmm oby tak dalej!!!!
                    ja polecam!!!

P.S a folii do niego nadal nie kupiłam:(
            • etmaa Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 18.04.12, 21:38
              Nawiązując raz jeszcze do mojej wcześniejszej wypowiedzi na temat Navingtona Scoonera, chciałam tylko dodać, że gdyby wózek kosztował 300 zł. to byłabym zadowolona i wcześniej wymienione wady nazwałabym usterkami i niedociągnięciami ale ponad 800 zł plus 100 zł. za śpiwór to zdecydowanie za dużo!!!

Ps. Do wózka pasuje folia uniwersalna, ja takiej używam.
              • kropkowo_11 Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 27.11.12, 14:19
                Odgrzebałam ten wątek sprzed m-cy. Interesuje mnie Scooner, znalazłam go tylko w Bobowózkach, czyli chyba rzeczywiście go wycofali. Sama nie wiem, czy kupować czy nie ryzykować...strasznie mi się podoba zarówno pod względem estetycznym jak i funkcjonalnym, w sumie chyba nie ma podobnego wózka na rynku?
                • edycia274 ja mam 27.11.12, 15:46
                  kupiłam w październiku tego roku. jestem bardzo zadowolona. mam dużego synka 9 mies, 92cm ubrania nosi, 11 kg waży. ma w nim dużo miejsca spokojnie zmieści się w śpiworze itd. nie mam uwag co do rączki budki czy kosza mi to wszystko odpowiada. buda się dobrze i dużo naciąga plus ochraniacz jaki jest w zestawie i dziecko ma dobra ochronę przed zimnem. długo szukałam spacerówki miałam concorda neo i kupiłam w ciemno gdyż mało opinii było w necie.
                • ka-milka71 Re: navingtoon scooner!!! moja wielka porażka 26.12.12, 16:47
                  kropkowo_11 napisała:

> Odgrzebałam ten wątek sprzed m-cy. Interesuje mnie Scooner, znalazłam go tylko
                  > w Bobowózkach, czyli chyba rzeczywiście go wycofali. Sama nie wiem, czy kupować
                  > czy nie ryzykować...strasznie mi się podoba zarówno pod względem estetycznym j
                  > ak i funkcjonalnym, w sumie chyba nie ma podobnego wózka na rynku?
                  Tak przestronnego wózka w tej kwocie nie ma!
                  Jednak mimo wszystko NIE POLECAM, mamy teraz inglesina trip, już go dość długo używamy i jest wszystko ok!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka