Dodaj do ulubionych

nuna pepp2012 czy maclaren xlr

09.04.12, 09:39
dziewczyny, chce kupic lekka spacerówkę dla mojej 9 miesięcznej corki. nasz podstawowy wózek to 4rider i jestem z niego bardzo zadowolona (jesli córka siedzi w spacerowce przodem do świata), ale zajmuje nam 3/4 bagaznika, a dośc czesto podróżujemy i jest to dość problematyczne. po wstępnej selekcji zastanawiam się pomiedzy legendarnym maclarenem xlr a nuna pepp z kolekcji 2012 (ma rozkładany podnózek i oparcie).
co radzicie i dlaczego?
Obserwuj wątek
    • n_iki.k Re: nuna pepp2012 czy maclaren xlr 10.04.12, 11:05
      Kiedy mój synek miał 8 miesięcy poszukiwałam lekkiej spacerówki i na tym forum polecono mi Baby Jogger City Mini i proponuje zakup własnie tego modelu. Lekki (7kg), jestem drobna a bez problemu wnoszę go na 2 piętro w jednej ręce ; składa się na płasko, po ściągnięciu kół zajmuje minimum miejsca w bagażniku; dobrze się prowadzi i jest sporo miejsca dla dziecka. Ma fantastyczną budę i rewelacyjny system składania (jedną ręką).
      Oglądałam Nunę w sklepie, jest śliczna, ale siedzisko wydawało mi się bardzo małe i dość nisko przy ziemi.
    • annulka79 Re: nuna pepp2012 czy maclaren xlr 10.04.12, 13:56
      Nuna jest fajna, malutka po złożeniu ale ogólnie to mały wózeczek. Ma maleńkie kółeczka i mało miejsca dla dziecka. Główna zaleta to montaż Maxi Cosi i małe wymiary po złożeniu. Teraz może nie być już dobrym wyborem.
      XLR za to jest wieeelki jak na parasolkę! Bardzo długi i dość ciężki.

Ja również, jak poprzedniczka proponuję Baby Jogger City Mini. Waży tyle co Nuna, jest płaski po złożeniu, ma spore kółka i amortyzację (na przednie). Obszerne siedzisko rozkładane do leżenia. Składa się wprost bajecznie i ma świetną budę.
      Właśnie namówiłam koleżankę do zakupu BJCM ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka