Dodaj do ulubionych

Inglesina Trip/Peg Perego Si czy warto?

27.04.12, 09:59
Szukam wózka/parasolki dla prawie dwulatki, głownie do spania na długich spacerach w okresie letnio-jesiennym . Córka juz prawie bezwózkowa ale jednak czasem się przydaje. Dotychczas używałam Slaloma, który jest rewelacyjny ale też nieco cieżki na okres wakacyjny. Nie mam dużych wymagań , wózek ma być lekki, dobrze się prowadzić, rozkładac sie spania , duża budka, materiał łatwy do czyszczenia, wygląd też nie bez znaczenia. Przyznam że nie mam doświadczenia wózkowego poza tym jednym wspomnianym powyżej.
Czy warto zainwestować w Tripa lub Si ? Na który wozek jeszcze warto zwrócić uwagę?

Skłaniam się raczej ku nowemu nabytkowi choć jeśli się znajdzie bardzo zadbany używany to czemu nie.
Obserwuj wątek
    • babette11 Re: Inglesina Trip/Peg Perego Si czy warto? 27.04.12, 13:51
      Ja dla mojej niespełna dwulatki uzywam od 2 m-cy pliko mini - jako wózek dodatkowy, do auta i właśnie na lato.
      pisałam juz o nim na forum wózkomania i zamieściłam opinię na bangla
      www.bangla.pl/opinie/p16410/peg-perego-pliko-mini-classico
      (opinia najnowsza)
      pliko jest tanszy niż Si - kupowałam tu
      www.calineczka.pl/sklep/perego-pliko-mini-wozek-spacerowy-p-15100.html
      • muchomorek17 Re: Inglesina Trip/Peg Perego Si czy warto? 27.04.12, 14:46
        Dziękuje za odzew:)
        Czy kółka faktycznie terkoczą?
        • babette11 Re: Inglesina Trip/Peg Perego Si czy warto? 27.04.12, 14:52
          Terkoczą ;-)
          ale przede wszystkim na kostce i polbruku
          na gładkich powierzchniach jedzie cicho :-)
          Si nie miałam więc się nie wypowiadam ale pliko mini to naprawdę dobry wózek dla starszych dzieci - moja mała do niego sama wchodzi :-)
          • muchomorek17 Re: Inglesina Trip/Peg Perego Si czy warto? 27.04.12, 15:29
            Coś czuje że bedzie mi trudno przestawic sie z pompowanych kół na plastikowe, pewnie wszystkie plastiki turkocą w mniejszym bądź większym stopniu.
            Cena pliko zachęcajaca.
            • muchomorek17 Re: Inglesina Trip/Peg Perego Si czy warto? 28.04.12, 14:26
              A Cosatto Hipo? Ktoś użytkuje i może podzielić się informacji na temat tego wózka?
              • krooowka Inglesina Trip 29.04.12, 21:07
                Kupiłam we wrześniu dla mojej wtedy prawie-dwulatki. Przejeździłyśmy całą jesień (a wtedy mała jeszcze spała tylko na spacerach w wózku) i w ogóle od razu się w tym wózku zakochałam. Wygodny dla dziecka i prowadzącego, nic nie terkocze, łatwo się pcha. Przesiadłyśmy się wtedy z Jedo Fyna na wielkich pompowanych kołach i tez obawiałam się, że mi nie podejdzie Trip. Ale podszedł bardzo. Dokupiłam tylko barierkę i nie zamieniłabym go na żaden inny :)
                • muchomorek17 Re: Inglesina Trip 29.04.12, 23:12
                  Kroowka , dziękuje za opinie:)
                  Miałam okazję dziś prowadzić Inglesinę , coprawda tylko po polnej drodze ale wystarczyło.
                  Przyjemnie się prowadzi, lekko prawie jak Jane Slalom ( no może nie tak płynnie) i ma doskonałą budkę. Skłaniam sie zatem ku Inglesinie Trip ale chce obejrzeć jeszcze Perego Si i Mutsy Easyridera więc wybiorę się jutro na rekonesans do Pati. Mam nadzieję że podejme jutro decyzję:)
                  • muchomorek17 Re: Inglesina Trip 02.05.12, 16:31
                    Obejrzałam Inglesine Trip, Perego Si i Pliko mini, niestety Mutsy nie uraczyłam. Na pierwszy ogień poszła Inglesina Trip. Podoba mi się jej jakość wykonania, ciche kółka , wysokość rączek, co za tym idzie wygodne prowadzenie oraz doskonała budka. W porównaniu do Pliko Mini Trip ma zdecydowanie płytsze siedzenie( 4cm) i węższe ale też nieco dłuższe oparcie. Pliko z kolei wydaje się bardziej liche, kółka w sklepie nie turkotały ale obawiam się że na pozbruku będą. Za to większe siedzenie, szybkie teleskopowe składanie wózka zdecydowanie na plus.
                    Perego Si nie uwiódł mnie na szczęscie , nie potrzebuję tak zabudowanego wózka i cena dużo wyższa niz pozostałe.
                    Jeszcze nie zdecydowałam niestety który kupic a czas nagli

• kedro-dasos Re: Inglesina Trip 10.07.12, 23:35
                      I co kupiłaś?
                      • aminkowa pliko mini 13.07.12, 12:05
                        Mam pliko mini kolor cartoon od 2 tygodni, jestem bardzo zadowolna, super składanie, synek ma obszerne siedzisko, a koła terkoczą na kostce, nie przeszkadza mi to bardzo(mijała mnie inglesina swift i tam nie terkotały hmm ciekawe czemu.., na takim zwykłym chodniku mini juz nie terkocze, wózek ma amortyzacje na 4 koła, ale wiadomo to tylko parasolka i fajne okienko dla mnie w budce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka