Dodaj do ulubionych

Buggster poszukiwany

06.07.12, 19:26
Poszukuję wózka buggster, może ktoś za przystępną cenę chce pożeganać się ze swoim bądź wie, gdzie można kupić buggstera w kraju.
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Buggster poszukiwany 06.07.12, 23:03
      Ostatnio na allegro ze 3 chodziły, w tym jedna nówka.
      • sylki Re: Buggster poszukiwany 07.07.12, 12:44
        Nawet dalej są :)
    • m7-7 Re: Buggster poszukiwany 07.07.12, 13:13
      Na tablicy jest czerwony za 500 zł
    • tusiekmp Re: Buggster poszukiwany 07.07.12, 17:08
      A czy ktoś widział jak prezentuje się wersja limitowana, z wzorem? Bądąc szczerą zdjęcia, które dodają sprzedający często nie oddają rzeczywistego stanu wózka a stwierdzenie, że "jest w dobrym stanie" jest bardzo względne
      • afroddytta Re: Buggster poszukiwany 07.07.12, 21:48
        Tapicerka w Buggsterze jest raczej z fajnego materiału, dość plastikowy, ale chyba się nie niszczy, choć w ciemnych strasznie blaknie, ale wtedy na zdjęciach to widać na budzie. Nie wiem czy limitek ma identyczny materiał, ale na forum dziewczyny miały, chyba zdjęć limitka wyblakłego nie widziałam.
        Widziałam tego wzorzystego z czerwonym i wygląda fajnie,choć zdecydowanie nie w moim stylu
        • tusiekmp Re: Buggster poszukiwany 08.07.12, 11:54
          osobiście wolałabym wózek w jednolitym kolorze; chyba skuszę się na nowy tylko pojawia się następny problem - zakup na ebay po niemiecku, o którym nie mam bladego pojęcia; jeśli wiecie, napiszcie proszę o pałąku - wiem, że jest odpinany ale ciekawi mnie jego stabilność, czy dziecko może spokojnie się na nim oprzeć? do tej pory korzystaliśmy z maclarena xlr ale nie zrobił na mnie wrażenia; mały jest tak spocony po spacerze, że z uśmiechem wysiada z niego; nie pomogła nawet wkładka z kompletu ani pieluszka, cóż chyba taki materiał; a pałąk, który do niego dokupiliśmy, niestety uniwersalny bo firmowych już nie robią, po prostu się wypina :(
          • sylki Re: Buggster poszukiwany 08.07.12, 19:08
            jest stabilny, dla mnie wózek rewelacja, miałam a kolorze jasnego niebieskiego oraz ten czerwony w ciapy :)
            • afroddytta Re: Buggster poszukiwany 08.07.12, 20:57
              Ja miałam błękitny, bardzo krótko, bo mi wózek nie podpasował, ale ja nie znoszę parasolek, był dla mnie za mało sztywny. Na pewno obszerny i wygodny dla dziecka, pałąk chyba kiepsko montowany (sam system wypinania), ale można było regulować wysokość (dobrze pamiętam?), wygodny i solidny.
              • sylki Re: Buggster poszukiwany 08.07.12, 21:10
                Nie można regulować wysokości, ale można go całkiem obniżyć i nie trzeba go wypinać.
                Pałąk wytrzymywał nogi mego dziecka, więc jest wytrzymały, miałam go dłużej niż 3 dni ;P
                • tusiekmp Re: Buggster poszukiwany 08.07.12, 21:47
                  Dziewczyny nie żartujcie bo to dla mnie ważne. :) Patrząc na pałąki niektórych spacerówek ma się wrażenie, że to zwykły, cienki drucik, na który naciągnięto materiał. I jeszcze jedno - jakość materiału? Blaknie, podobno? Przeciera się? Dziecko bardzo się poci? Wolałabym nie powtórzyć błędu z maclarenem.
                  • afroddytta Re: Buggster poszukiwany 08.07.12, 22:25
                    No tak ruszał się przy składaniu. Nie pałąk był solidny, raczej z tych fajniejszych porównując ogólnie, ale chyba taki łamany wewnątrz.
                    Moim zdaniem jakość materiału jest dobra, tylko jak pisałam dość ortalionowy jest. Śledząc liczne aukcje przed i po moim zakupie to ciemne tapicerki często były wyblakłe (niektórzy kupujący nawet chcieli wmówić, że to takie cieniowane specjalnie :D), mój używany w jaśniutkim błękicie tapicerkę miał na prawdę idealną, żadnych plam, przetarć, równa kolorystycznie, jedynie na tej gumowej wkładce w podnóżku było jedno pęknięcie. Co do pocenia to nie wiem, bo nie miałam okazji sprawdzić, ale na siedzisku w standardzie jest taka jakby dodatkowa wkładka, nie siedzi się na tym ortalionie, choć ta wkładka bawełniana też nie jest. Ogólnie niestety przy takich dzisiejszych temperaturach to dziecko poci się w każdym wózku, nie wiem czy można wyróżnić jakiś wózek, w którym dziecko się zdecydowanie mniej spoci ?!
                  • aurinko Re: Buggster poszukiwany 08.07.12, 23:28
                    W Buggsterze jest specjalna oddychająca wkładka żeby dziecko się nie pociło, moja córka nigdy nie miała spoconych pleców po spaniu w Buggsterze, niczego nie podkładałam, spała bezpośrednio na tej wkładce. Materiał nie przeciera się, ale blaknie. Miałam długo Buggstera, to wytrzymały, dobry wózek. Zwrotny, lekki, stabilny.
                    • sylki Re: Buggster poszukiwany 09.07.12, 09:38
                      mojego buggstera kupiłam używanego, nie był wyblaknięty, używałam go od 10 miesiąca życia mojej córki, do jej 2,5 lat.
                      Tapicerka mi nie wyblakła, choć wiem, drugą kupiłam na zakończenie wózkowania, po czym okazało się, że zaszłam w ciążę ;)...wózek miał mi służyć dla kolejnego dziecka, ale niestety wpadłam w wózkomanię, buggster służy mojemu siostrzeńcowi

Aha moje dziecko się w tym wózku nie pociło :)
                      Pałąk jest łamany na pół, bo inaczej nie złożyłabyś wózka z nim.

Jak się dba o wózek, to każdy posłuży długo :)
                      • tusiekmp Re: Buggster poszukiwany 09.07.12, 14:47
                        dzięki dziewczyny za wszystkie informacje :) doradźcie mi w jeszcze jednej kwestii: jak sądzicie czy lepiej kupić nowy wózek czy z drugiej ręki? napiszcie więcej o swoich doświadczeniach
                        • aurinko Re: Buggster poszukiwany 09.07.12, 16:46

Używany kupisz za 1/3 a nawet 1/4 ceny nowego, tylko poobserwuj allegro. Ja osobiście wolę nowe jeśli chodzi o spacerówki, używaną bym jedynie gondolę kupiła, spacerowego nigdy, ale to taki mój bzik ;)
                          • sylki Re: Buggster poszukiwany 09.07.12, 18:20
                            To zależy, ogólnie bugstera ciężko trafić w bdb stanie, więc nie wiem czy nie kupiłabym nowego
                            • afroddytta Re: Buggster poszukiwany 09.07.12, 20:11
                              Ja rok temu wynalazłam taki w idealnym stanie (chyba dałam ok. 300zł) i potem chyba z miesiąc później błyskawicznie sprzedałam za tę samą kwotę (jakbym się nie zgodziła na wcześniejsze zakończenie aukcji może cena byłaby wyższa, ale chciałam jedynie wyjść na zero). Tylko mój to był model S, z dodatkową amortyzacją.
                        • tusiekmp Re: Buggster poszukiwany 09.07.12, 20:14
                          Dlaczego tak szybko pozbyłaś się wózka?
                          • afroddytta Re: Buggster poszukiwany 09.07.12, 21:21
                            Jeśli pytanie jest do mnie to ja akurat jestem jedyną której ten wózek nie podpasował. Tzn. kupiłam praktycznie jednocześnie City Mini i buggstera (za namową zachwyconych forumek) i jeden musiał zostać, a City Mini u mnie zdecydowanie wygrał. Jak pisałam wcześniej nie trawię wózków parasolek i nie sądzę abym taki kiedykolwiek nabyła, buggster miał być takim kompromisem, ale niestety rzeczy typowe dla parasolek mnie pokonały tj. 'ruchomy' stelaż tzn. nie z jednego kawałka, cały się ruszał, dwie rączki do prowadzenia, składanie wózka i niestety dość spore (wg. mnie) rozmiary po złożeniu. Chciałam nim uszczęśliwić koleżanki jeżdzące rozklekotanymi parasolkami coneco, ale dla nich akurat 3 koła były nie do przejścia :)
                            • sylki Re: Buggster poszukiwany 10.07.12, 09:16
                              bez przesady z tym ruchomym stelażem ;)

tu masz porównanie wielkości buggster i zapp

fotoforum.gazeta.pl/k/zapp%2520vs%2520buggster.html
                            • aurinko Re: Buggster poszukiwany 10.07.12, 11:57
                              Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym ruchomym stelażem. Mam obecnie dla synka BJCM i zdecydowanie wolę Buggstera, choć na korzyść BJCM przemawia budka. Buggstera nauczyłam się prowadzić jedną ręką, składać jedną ręką, bez problemu wnosiłam go po schodach w jednej ręce. BJCM jest jakiś taki mniej poręczny, trudniej się prowadzi niż Buggster. I prawdopodobnie kupię jeszcze raz Buggstera jako drugi wózek dla mojej mamy, bo bardzo dobrze i wygodnie jej się prowadził a teraz z BJCM narzeka, że jej ciężko :-/
                              • afroddytta Re: Buggster poszukiwany 10.07.12, 18:32
                                No i właśnie problem jest taki, że każdy ma swoje subiektywne oceny i potrzeby. Ja piszę jakie były moje wrażenia, w przypadku tego wózka jestem w zdecydowanej mniejszości i dlatego pewnie autorka wątku będzie również zadowolona. Mam jakiś sentyment do tego wózka, mogłabym go mieć stojącego do oglądania, ale do jazdy wolę coś innego :)
                                • tusiekmp Re: Buggster poszukiwany 10.07.12, 20:40
                                  wszystkie opinie są cenne, zwłaszcza dla osoby, która nigdy nie zetknęła się z tym modelem; stąd tyle pytań; to jeszcze jedno kluczowe - jak oceniacie niemiecki ebay, bo chyba tam najprościej będzie dokonać zakupu.
                                  • aurinko Re: Buggster poszukiwany 11.07.12, 09:30
                                    Na ebayu kupuje się znakomicie :) lepiej niż na allegro ;)) Tylko musisz zwrócić uwagę na komentarze sprzedającego oraz na koszt przesyłki (jeśli w ogóle wysyła do Polski), ew. dopytać o koszt przesyłki do Polski no i przygotować się na to, że paczka będzie szła tydzień. Jeśli nie masz konta PayPal to załóż, kupujący, który płaci przez PayPal jest chroniony w razie nie otrzymania przesyłki i dostaje zwrot kasy.
                                  • tusiekmp Re: Buggster poszukiwany 14.07.12, 19:39
                                    Wyjaśnijcie proszę jaka jest różnica między Buggster S a Buggster S AIR
                                    • majkusia08 Re: Buggster poszukiwany 14.07.12, 21:30
                                      Buggster S ma amortyzację i podnóżek a S Air koła pompowane :)
                                      A SL to kwiatki na tapicerce :)
                                      Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi :)
                                      • majkusia08 Re: Buggster poszukiwany 14.07.12, 21:34
                                        Oczywiście Air też ma podnóżek ;)
                                        Te pierwsze Buggstery nia miały amortyzacji i podnóżka :)
                                        • tusiekmp Re: Buggster poszukiwany 14.07.12, 21:46
                                          Który z dwóch modeli jest godny polecenia? Różnica w cenie waha się w granicach 200 zł. Czy model na pompowanych kołach nie jest cięższy?
                                          • afroddytta Re: Buggster poszukiwany 14.07.12, 22:16
                                            Chyba różnica w wadze jest spora tzn. jeśli to ma być wózek dodatkowy, często składany, noszony itd. to zdecydowanie zwykłe koła, natomiast jeśli ma być komfortowy, w każdy teren i waga jest mniej istotna to Air. Ale chyba można kupić normalnego i dodatkowo dokupić pompowane koła, moze to jest dobre rozwiązanie, na zimę i w teren pompowane koła będą niezastąpione, a ze zwykłymi bedziesz miała lekki wózek na wyjazdy itd.
    • zielonathc Re: Buggster poszukiwany 14.07.12, 22:17
      Mam jedynie stelaż z wypłowiałą tapicerką niegdyś czerwoną. Próbowałam ją nawet zafarbować barwnikiem do tkanin przywiezionym przez moją siostrę z Hiszpanii, ale niestety nic to nie dało :( Obecnie poszukuję tapicerki do tego wózka, bo go uwielbiam i obejść się bez niego nie mogę. Gdyby ktoś miał do sprzedania samą tapicerkę byłabym bardzo zainteresowana.
      Wózek oczywiście polecam :)
      Polecam również Abc Design 6-Tec, bo super się prowadzi, jest wygodny dla dziecka, ma przekładane siedzisko, amortyzację bez zarzutu, jest skrętny i kompaktowy - trzymałam go w bagażniku auta ;)
    • martusia7978 Re: Buggster poszukiwany 15.07.12, 10:58
      Ja mam buggstera SL czerwonego. Kupiłam używany (chyba po 1 dziecku), mój starszy synek jeździł w nim ok. 1,5 roku, teraz używany jest sporadycznie bo czeka aż młodszy dorośnie do spacerówki. Wózek nadal jest w dobrym stanie. Delikatne rozjaśnienia tapicerki widać tylko w miejscu gdzie budka jest napięta na druty nadające kształt budki. Reszta jest bez zarzutu. Być może całość też jest jaśniejsza (nigdy nie widziałam nówki na żywo więc nie mam porównania w intensywności koloru) bo braliśmy wózek na wakacje do Włoch gdzie trafiliśmy na mega upały, słońce non-stop i tak teraz myślę, że słońce mogło trochę rozjaśnić tapicerkę. Wkładka w środku wózka ma strukturę plastra miodu i moim zdaniem pozwala dziecku nie zagotować się w wózku przy wysokiej temperaturze. Chociaż nie ukrywajmy - dziecko spocone w upał będzie.
      Ja z wózka jestem zadowolona. Dla mnie jest wygodny, w miarę lekki do noszenia i składania, dziecko ma dużo miejsca.
      Ostatnio pożyczałam go koleżance i dla niej nie był już taki super, narzekała na stabiloność i podbijanie (ja takich problemów nie miałam). Chyba wszystko kwestia gustu i przyzwyczajenia.
      Szkoda, że buggstery nie są dostępne stacjonarnie bo jak ktoś chce kupić to nie ma jak sprawdzić czy mu pasuje i musi brać w ciemno. Mi na szczęście podpasował i nie żałuję zakupu.
      • tusiekmp Re: Buggster poszukiwany 15.07.12, 20:21
        Wygląda na to, że nowego buggstera nie dostanie się w kraju :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka