Dodaj do ulubionych

Bugaboo Cameleon- używka czy X-lander XQ- nówka ?

22.08.12, 19:32
Maluch urodzi się w drugiej połowie lutego, na wózek planuję wydać do 2000zł.

Lepsza będzie używka Cameleon czy może nowy XQ?
Jak rozpoznać z którego roku jest Bugaboo?
Da się złożyć Bugaboo z siedzeniem?

Do XQ zachęca mnie podnoszone oparcie w gondoli (przy pierwszym dzieciu często używałam), fajna regulacja rączki i wielka buda z okienkiem, do Bugaboo to że wszyscy nad nim pieją z zachwytu.

pomóżcie specjalistki plizz
Obserwuj wątek
    • sylki Re: Bugaboo Cameleon- używka czy X-lander XQ- nów 22.08.12, 21:01
      Dla mnie bez dwóch zdań Bugaboo, po czym poznać z którego roku, a no trudno, ale najnowsze regulację rączki mają na klipsy, a nie motylki oraz na pewno możliwość regulacji amortyzacji na przednie koła.
      Najlepsza tapicerka, to canvas nie polar czyli fleece.
    • marekmx Re: Bugaboo Cameleon- używka czy X-lander XQ- nów 22.08.12, 21:46
      Xq wózek typowo miejski ze względu na piankowe przednie kółka. Jeżeli będziesz myśleć nad x-landerem to zastanów się czy nie lepiej dołożyć to 100zł i mieć x-mova.
      Dodatkowym atutem x-landera jest 36miesięcy gwarancji na spacerówkę door to door.
      • konwalia-82 Re: Bugaboo Cameleon- używka czy X-lander XQ- nów 23.08.12, 21:51
        cameleon zdecydowanie
    • thea19 minusy bbo 23.08.12, 23:03
      bardzo nisko gondola, malenkie przednie kolka i najgorszy serwis swiata oraz drogie dodatki a ich kupowanie jest wciagajace
      • sylki Re: minusy bbo 24.08.12, 13:17
        Patrz, a ja nie reklamowałam cameleona, bo nie musiałam, doatków kupować nie musisz, nie są niezbędne.
        Bee summer edition reklamowałam i beż żadnego ale dostałam nowy stelaż i koła, więc ja jestem zadowolona.
        -
        • thea19 Re: minusy bbo 24.08.12, 22:04
          3 razy reklamowalam wozek w bbo - kazda reklamacja trwala miesiac i nie byla zakonczona tak, jak powinna. tez mi wymienili stelaz z kolkami, popsulo sie pozniej co innego a na koniec rozeszla tapicerka. teraz kolka znowu zaczynaja sie blokowac, te wymienione.
          co do dodatkow to jak sa to czemu nie kupic? sa necace :-)
          szkoda, ze nie ma alternatywy dla bee pod wzgledem wagi i parametrow siedziska bo bym sie go poz byla w cholere. juz nawet nie podbija sie dobrze a maly wazy az 13kg. 4razy tansza nune latwiej mi podbic ale jest juz przykrotka na spanie
          • sylki Re: minusy bbo 24.08.12, 22:14
            Ja wiem, że miałaś przeboje, współczuję, ale wiesz cameleon nie jest wózkiem który będzie się reklamować, w końcu sama miałam taki po dwójce i wszystko działało jak trzeba :)

Dodatki są, ale nie trzeba ich kupować, w sumie po co, sama mam 3 budki do bee i korzystam z jednej. Do cameleona miałam dwa zestawy i korzystałam przeważnie z jednego. Śpiwór kupiłam u Magdy był idealny. :)
            • tereferefretka Re: minusy bbo 28.08.12, 20:23
              no,nie w kazdym wszystko dziala jak potrzeba, i niestety, ale to sa uzywane wozki, niewiadomo na jaki i po kim sie trafi, moj wymagal naprawy, bo byl po min.2 dzieci. serwis do bani, nie odpisuja na zapytania, a przez tel zwodzą i mowia,ze odpisza mailem. co do tapicerki, moze ujmijmy to tak,ze canvas nie jest lepsza, a drozsza, lepsza-to akurat subiektywne bardzo stwierdzenie.(jak dla mnie fleece byla milsza w dotyku, cieplejsza, i latwiejsza w czyszczeniu)

i nieprawda jest,ze sa proste jak konstrukcja przyslowiowego cepa, ma sie co popsuc, i moze sie to stac.

obejrzyj na zywo jak wyglada cameleon(niska gondola),zebys nie byla rozczarowana.

co do x-landera, jesli juz myslisz, pomysl o x-move, rzeczywiscie lepiej sie sprawdzi (tak mysle)

mimo malych kolek z pianki w cameleonie, ma rewelacyjna amortyzacje na przod, tego x-lander nawet najnowsiejszy nie bedzie mial ;)
    • carol2010 Re: Bugaboo Cameleon- używka czy X-lander XQ- nów 27.08.12, 12:44
      Dziękuję za wszystkie opinie.
      Co do dodatków to mogę spróbować upolować zestaw już z ważniejszymi dodatkami. Śpiwór od Magdy mam, folia i moskitiera jest prawie w każdym zestawie.
      Kusi mnie letnia budka. Warto, fajna jest?

Kurde, boję się używki. Że będzie po 5 dzieciakach. No nie wiem.
      • sylki Re: Bugaboo Cameleon- używka czy X-lander XQ- nów 27.08.12, 17:12
        Letniej budki nie miałam.

mój stelaż był produkcji 2006 i uwierz, że nie robiło mi to różnicy :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka