Dodaj do ulubionych

kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia

22.08.12, 22:07
zakupilam powyzszy wozek, to jest nowy model i praktycznie nie ma o nim opinii dlatego postanowilam napisac
na mnie wozek zrobil bardzo pozytywne wrazenie, dzisiaj do mnie doszedl i stwierdzilam ze podoba mi sie jeszcze bardziej niz w sklepie :) wiem ze firma raczej awaryjna no ale zobaczymy, mam nadzieje ze za 2 tyg nie bede pisac ze kolko peklo lub cos w tym stylu ;) nastawilam sie pozytywnie
z zalet jak dla mnie to po pierwsze duza,obszerna buda, wygodne siedzisko posiadajace miekka wkladke,regulacja wysokosci szelek,oparcie rozkladane prawie do pozycji lezacej,rozkladanie nie na pasek tylko z tylu na oparciu jest takie cos co trzeba do gory podniesc,oparcie nie ma pozycji pionowej,dosc dlugi podnozek,kosz jak w kazdej parasolce-bez rewelacji,prowadzi sie bardzo leciutko,obawialam sie wagi bo podaja ze 8,5kg ale wozek super sie prowadzi nawet z moim 16 kilogramowym 4-latkiem,nie chce mi sie wierzyc ze wazy az tyle,nie mam wagi bo chetnie bym go zwazyla,dzis juz bylam na pierwszym spacerze no i jestem zachwycona, w piatek jedziemy w gory takze napisze po powrocie jak sie spisal,na ta chwile polecam!
Obserwuj wątek
    • marekmx Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 23.08.12, 11:01
      Ja chętnie przeczytam opinie jak się sprawdził w górach, bo warunki dość ekstremalne :)

-----
      http://markowymix.pl/allegro/podpis/markowymix.jpg
    • kstrza Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 28.08.12, 03:28
      wreszcie jakas opinia o tym wozku! dziekuje i prosze o wiecej!!! mysle o kupnie ale nie ma opinii w internecie i ciezko mi sie zdecydowac. MAMO NIKODEMKA napisz cos wiecej koniecznie! Co z kolami? wygladaja troche dziwnie. Czy barierka bezpieczenstwa jest zaczepiona na stale z jednej strony czy odpina sie calkowicie? A jak pasy bezpieczenstwa? odpinaja sie latwo? Jakie dodatki byly w komplecie z wozkiem? uchwyty do prowadzenia wozka tez troche dziwnie wygladaja, z jakiego sa materialu? Nie sa zbyt delikatne? Nie wydaje Ci sie, ze beda sie latwo brudzic? tyle pytan, ale nie moge isc do sklepu i sobie obejrzec bo mieszkam za granica. Licze wiec na Ciebie MAMO NIKODEMKA! Pozdrowienia!
      • elbeciko Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 28.08.12, 14:28
        Mam ten wózeczek ponad tydzień i cóż...blokada przednich kół już nie działa. Od samego początku miałam z tym problemy. Odblokowanie kół graniczyło z cudem, nie wspomnę o blokowaniu. Doszło do tego, że trzeba było całe koło rozebrać aby móc cokolwiek z tym zrobić (ponoć wygiął się jakiś plastik wewnątrz koła). Prawdopodobnie to jakaś wada konstrukcyjna, nie wiem tylko czy mojego egzemplarza czy całej serii. Wózek wydaje się "miękki", ale grzechem jest porównywać "parasolki" do tradycyjnych spacerówek, które są stabilniejsze. Wózek rzeczywiście ładnie się prezentuje. Plusem jest rozkładana buda, która w lecie ma szerokie zastosowanie. Wydaje się też wygodny, gdyż mój syn przesypia w nim nawet 2 godziny. Łatwo się prowadzi, jest skrętny i lekki. Radzi sobie także całkiem nieźle po żwirowych drogach, dołach i nieskoszonej trawie. Ogólnie z wózka jestem zadowolona. Na szczęście zepsuło się coś, co potrzebne jest tylko do usypiania mojego "jaśnie wielmożnego" syna, więc nie przeszkadza w ogólnym użytkowaniu. Aha...jeśli chodzi i koła, na moje oko dziwnie wyglądają, ale spełniają swoją funkcję. Te szare nakładki to raczej ozdoba. Barierka bezpieczeństwa odpina się po obu stronach (łatwo) i nie ma możliwości odczepienia jej tylko po jednej stronie, więc albo ona jest albo nie. Pasy bezpieczeństwa odpinają się tak, że małe potwory będą musiały troszkę się wysilić aby się z nich wypiąć. Zapięcie zasłania pas kroczny (trzeba samemu to zobaczyć), który przeszkadza w łatwym odpinaniu (dla dziecka oczywiście). w komplecie z wózkiem jest osłonka na nóżki, folia przeciwdeszczowa, która nie zasłania budy (mnie to denerwuje), uchwyt na napoje (całkiem wygodny) i miękki materacyk (mój syn gdy na nim śpi nie poci się, więc chyba niezła jakość materiału). Uchwyty wózka są ze zwykłego plastiku, mogą się brudzić, ale też łatwo je można wytrzeć. Czy delikatne...okaże się za jakiś czas, jak mój syn swoje poważy :) Fajne są jeszcze uchwyty do przenoszenia złożonego wózka, jeden na ramię a drugi w dłoń. Pozdrawiam serdecznie
        • kstrza Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 28.08.12, 16:11
          dzieki wielkie ELBECIKO! Super opis szczegolow, mam teraz lepsze wyobrazenie o tym wozku. Szkoda, ze masz problem z kolem bo po za tym wydaje sie ze calkiem fajny zakup! Szczegolnie ciekawa bylam jak wygladaja uchwytu do wozka. Dla mnie tez wielkim plusem tego wozka na pierwszy rzut oka jest przedluzona budka. Na pewno tez ochroni fajnie przed wiatrem czy zimnem. Dzieki jeszcze raz za opinie! pozdrowienia!
          • 1margot1 Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 01.09.12, 20:50
            Mamy avanta od 2 tygodni. Jak dla nas super, szczególnie ta przedłużana budka. Prowadzi się lekko, z kołami nie mamy problemu tfu tfu tfu odpukać. Wahałam sie miedzy Vayo a Avantem, ale decydującym czynnikiem była buda. Podoba mi się też dwustronny materacyk, uchwyt na butelkę i łatwy dostęp do kosza pod wózkiem. Poprzednio mieliśmy parasolkę Haucka i ciężko było włożyć pod wózek bochenek chleba chociażby ;)
            Co do rączek -jak dla mnie super rozwiązanie -łatwo można wytrzeć zabrudzenia, nic się nie wykruszy itp. Aha, kółka są piankowo-kauczukowe, ponoć ciężko je zjechać, zobaczymy.
            • mama_nikodemka Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 01.09.12, 23:49
              wrocilam! :)
              ja ze swoim wozkiem nie mam problemow,wszystko dziala bez zarzutu (jak narazie;) przez tydzien uzywalam go dosc intensywnie - codzienne 6-godzinne spacery po gubalowce,krupowkach,roznych dolinkach,wozek (jak narazie ;) dziala sprawnie,nie mialam i nie mam (jak narazie ;) z nim zadnych problemow,wozek polecam,super sie go prowadzi,jest lekki,zwinny,szybko sie sklada/rozklada,ma super wkladke,jest bardzo mieciutka,wozka nie mozna zlozyc z palakiem,trzeba go odpiac ale bardzo latwo sie wypina,rewelacyjna buda,przydatny uchwyt na butelke,folii nie rozkladalam ale jak nie zakrywa budy to faktycznie lipa..raczki plastikowe ale wygodnie sie prowadzi,no ja jestem zadowolona,moj 4 latek tez :) pasy sa regulowane na wysokosc,latwo sie zapinaja,do kol nie mam zadnych zastrzezen,no i nie wiem czy pisalam ale oparcie nie ma pozycji zupenie pionowej,nie wiem co wiecej pisac,jak macie jakies konkretne pytania to piszcie
              • mamamaciusiaimaji Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 12.09.12, 11:03
                Witam,

mam bardzo się cieszę że ktoś w końcu napisał opinię na temat tego wózka jak tylko go zakupię tez takową dodam. Natomiast mam pytanie dotyczące kół obawiam się lekko że kółka nie wyrobią w zimę , jaką mniej więcej wielkość mają koła?? Z tego co pisałaś to wózek prowadzi się lekko czy jak się trzyma rączki to czy przy skręcie w jedna bądź drugą stronę ma się wrażenie że wózek się złoży?? Pytam ponieważ panie w sklepie odradzały mi ten wózek natomaist poleca;y straszną tandetę więc nie wierzę im zbytnio chyba robią antyreklamę :)
                Proszę o odpowiedź z góry dziękuję :)
              • mamamaciusiaimaji Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 12.09.12, 11:05
                aaa i jeszcze jedno pytanko mam czy będąc np w centrum handlowym koła się trzymają podłoża czy się ślizgają ?? pytam ponieważ kiedyś miałam graco mosaiq i nikomu nie polecę tego wózka MASAKRA.

Pozdrawiam
                :))))
                • mama_nikodemka Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 12.09.12, 13:17
                  witam,
                  w centrum handlowym kola sie nie slizgaja,ladnie trzymaja sie podloza i wozek cicho sie prowadzi; ja mialam kiedys zoopera hule i w centrum handlowym kolka stawaly w poprzek-koszmar..natomiast jesli chodzi o to pierwsze pytanie to nie zauwazylam nic takiego przy skrecie,zauwazylam natomiast ze jak wozek jest zlozony i podnosi sie raczki zeby wozek rozlozyc to tak jakby wzdluz byl przekrojony i jedna raczke mozna wziasc do gory a druga do dolu,ruchy tak jak przy maszerowaniu,nie wiem czy mnie zrozumiecie ale zauwazylam to przy rozkladaniu natomiast jak juz jest rozlozony to jest stabilny
                  no ja puki co jestem zadowolona z zakupu :)
                  • mamamaciusiaimaji Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 18.09.12, 10:24
                    Witam,

bardzo bardzo dziękuję za odpowiedź :) bardzo podoba mi się ten wózek przede wszystkim ze względu za zabudowaną budę i to że jest ochronka na nóżki myślę że tez będę zadowolona jak tylko kupie również napiszę swoją opinię. :)))

Pozdrawiam
    • kms18 Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 15.11.12, 00:41
      Czesc,
      czy ktos mogl by mi powiedziec jak szerokie jest siedzenie i ile jest centymetrow od siedzenia do konca budki? Ja zastanawiam sie nad maclarenem xlr, ktory jest dosc duzy po zlozeniu, a ten tez bardzo ladnie wyglada, zwlaszcza te kola ma super, podobne do maclarenowych, wiec jest alternatywa. Te kola jakie sa duze i maja zawieszenie?
    • jagodatoja31 Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 25.02.13, 09:39
      nie ma nowych opinii o wózku, a ja własnie przymierzam się do zakupu. Model jesy z 2012 roku wiec już może ktoś ma doświadczenie z tym modelem od kilku miesięcy i może powiedzieć czy warto go zakupić.
      No i podstawowa sprawa jak bardzo rozkłada się oparcie ?
      • pmc29 Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 05.04.13, 09:08
        Mamo_nikodemka nadal jesteś zadowolona z wózka? Może są jakieś nowe posiadaczki tej spacerówki? Wpadł mi w oko, ale został wycofany z oferty Espiro, ciekawe dlaczego. Jeszcze można kupić z zapasów.
        • mama_nikodemka Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 11.04.13, 22:17
          tak,nadal jestem zadowolona z wozka aczkolwiek musze przyznac ze praktycznie przez cala zime go nie uzywalam bo nie mialam takiej potrzeby, nie wiem jak by sie sprawowal gdybym eksploatowala go dosyc mocno na codzien..ostatnio jednak moj 2-latek dorwal wozek i kazal sie wozic,nadal wozkiem latwo sie manewrowalo i podbijalo a moje dziecie wazy juz 15,5kg i jest bardzo wysoki...ciekawe dlaczego wozek zostal wycofany...........
      • aruskowa Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 22.05.13, 12:19
        Wtrącę i swoje 3 grosze w temacie avanta. Jestem posiadaczką wózka od stycznia. Postaram się zbytnio nie rozwlekać ;) Wózeczek ma plusy i minusy, niestety w moim odczuciu minusy przesłaniają plusy. Parasolka jak parasolka, cudów nie ma co od niej wymagać, amortyzacja (podobno jest) ale zupełnie jej nie czuć (pewnie jak w 90% parasolek). Denerwują mnie przednie koła, które lubią stawać bokiem, szczególnie w sytuacji przeciskania się przez wąskie sklepowe alejki. Wspomniany wyżej system blokowania przednich kół i mnie zawiódł- było ok do momentu pierwszych spacerów w terenie, wystarczyło trochę piachu czy kurzu i mechanizm się zatarł (na szczęście producent szybko naprawił usterkę w ramach gwarancji). Wielki minus za system zapinania pasów (brak plastikowej klamerki w pasku między nogami, trzeba zrobić w nim pętlę i dopiero wpasować klamerki boczne)! Do tego pasy o małym zakresie regulacji. 3 stopniowa regulacja oparcia jest fikcyjna-pozycja "siedząca" jest półsiedząca, pozycja "leżąca" jest też półleżąca, a poziom środkowy mógłby nie istnieć, bo po co komu pozycja półleżąco-półsiedząca...

Z pozytywów fajny design, miękka wkładka, przedłużany daszek chroniący przed wiatrem, dość solidne wykonanie (rurki stelaża, system hamulcowy dobre jakościowo), regulacja oparcia uchwytem, a nie na pasku, łatwe składanie, szybki serwis producenta w razie usterek.
    • kahakasurdo Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 14.04.13, 12:08
      Na stronie producenta nic nie ma o wycofaniu wózka...
      I my mamy Avanta, ale na spacerze był dopiero 2 razy, więc wiele nie mogę jeszcze powiedzieć. Prowadzi się lekko, dziecko wygląda na zadowolone :)
      • missey Re: kupilam ESPIRO AVANT-moja opinia 20.03.14, 00:05
        BEZNADZIEJA !!!! Kupiłam go zaraz po tym, jak można było dostać w sprzedaży. W sierpniu 2012 r. Po tygodniu, a może nawet krócej blokada kół nie działała, jak i blokada kół przednich. Wózek wąskich, choć moje dziecko do wielkich nie należy, to w zimie miał miejsca w kombinezonach itd. Jest bardzo nisko osadzone siedzisko. Mieszkam we Wrocławiu, w dzielnicy, gdzie kostka brukowa za kostką i mnóstwo nierówności. TELEPAŁ MASAKRYCZNIE. Koszyk na drobiazgi, właśnie drobiazgi bo tylko butelka z piciem się mieściła. Ale nie będę narzekała na wygląd, bo przecież po ciemku mi nikt nie wciskał. Ale eksploatacja tego wózka to była masakra. Przy dziecku ważącym 12 kg prowadzenie go było mega mordęga - ciekawe jak "lekko" prowadziła go mamusia wspomnianego 4latka. Chyba waży ok. 18 kg ? więc jak ? Nie podchodził łatwo do krawężników, manewrowanie słabe. Jedyny wielki plus to budka.
        Ale w końcu powiedziałam dość! Wóżek kosztowął ok. 500 zł. Wolałam dołożyć drugie tyle i kupić cudnego, kochanego, którego nigdy bym nie oddała Baby Joggera Citi Mini.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka