evia-83
24.02.13, 01:49
Witam!
Dziewczyny bardzo proszę o pomoc.
Mam 2 letniego synka, który już od października zeszłego roku stanowczo odmawia współpracy tzn nie chce być niczym wożony tylko "siam" na nóżkach wszędzie, nawet sanki teraz odpadają bo woli iść na nóżkach.
Bardzo się z tego cieszę, że jest taki samodzielny ale nie wyobrażam sobie dłuższych spacerów wiosną albo latem kiedy to jesteśmy poza domem całe dnie. Na pewno potrzebny mi będzie wózek bo przecież na pewno się na takich spacerach zmęczy a nie będę w stanie nosić na rękach 14-15 kg "klocka" kilka albo i więcej kilometrów.
Myślę, że powinnam kupić wózek który będzie jak najlżeszy i to jakiejś dobrej firmy bo szczerze mówiąc nie mam zaufania do marketowych wózków za 100zł ale oczywiście mogę się mylić. Chciałabym aby to był już ostatni porządny wózek, nie musi się rozkładać do spania bo mój synek już od dawna nie spał na spacerach ani mieć innych bajerów typu wielka buda natomiast mile widziany byłby pałąk ale ewentualnie mogę go sobie dokupić. Marzeniem byłoby to żeby był tak leciutki abym w jedną stronę mogła ten wózek sobie nieść a ewentualnie jak się synuś zmęczy to go bez problemu rozłożyć i wieźć małego. No i oczywiście żeby mi nie zjeżdżał z siedzenia jak to było w każdym poprzednim wózku i żeby synkowi było wygodnie.
Przekopałam chyba już wszystkie możliwe podobne tematy na forach ale i tak niewiele wiem.
Z tego co wyczytałam to nadawałyby się wózki Peg Perego Aria lub Maclaren Volo a może jakiś inny, dodam, że waga jest ważna dla mnie, najlepiej jak najmniejsza tak od 5,5 kg w dół.
Pomóżcie proszę bo akurat mam mały przypływ gotówki i chciałam kupić wózeczek już teraz.
Czytałam, że PP Aria waży 5,5kg natomiast w sklepach internetowych podają wagę 6,9 a to odpada. To w końcu jaka jest jego faktyczna waga czy ktoś może ma i mógłby mi go zważyć na zwykłej wadze domowej?
A jak z podbijaniem w tych wózeczkach takiego 13 kilogramowego dziecka oraz jazdą po naszych wspaniałych chodnikach?
Jeśli macie jakieś inne typy to napiszcie.
Bardzo proszę o pomoc i wskazówki.
Zgłupiałam już od tego wszystkiego.