Dodaj do ulubionych

ktory mutsy?

10.11.13, 14:26
Dzień dobry, po przeczesaniu internetu uznałam, że chciałabym zakupić jeden z wuzków Mutsy. Na początku myślałam o 4rider lightweight, później, że może EVO, albo EXO. Koniec końców trochę zgłupiałam. Zależy mi na tym, żeby wózek:
1. składał się do dość małego, żeby zmieścił się w Toyotcie Yaris
2. dobrze się prowadził po wertepach, błotach, etc
3. miał duży kosz na zakupy (do 4ridera planowałam dokupić dodatkowy koszyk)
4. nie jogger, ale żeby przeżył mało intensywny jogging raz na tydzień
Co zatem sądzicie?
Obserwuj wątek
    • butelkowa_mama Re: ktory mutsy? 10.11.13, 18:43
      Jestem na etapie wyboru wózka ale mam już jedno dziecko więc powiedzmy z jakimś "doświadczeniem " oglądałam te 2 modele mogę napisać coś na ich temat może pomogę :)
      EXO- najpiękniejszy wózek jaki widziałam ale:
      -rączki się nie reguluje - ja jestem niska 164cm dla mnie była za wysoko,
      -w spacerowce nie odpowiadalo mi to, że dziecko leży w takim kominie bo budka zostaje nieruchomo
      -oparcie jest na cienkiej taśmie na środku...jakoś nie wydaje mi się to stabilne
      -wózek oglądałam w sklepie - nieużywany ale wiadomo trochę osób go ruszało więc załóżmy, że tak jakby eksploatowany jakiś czas i zauważyłam, że rączki już nie były na jednej wysokości, coś było poluzowane i wózek od razu był krzywy zrezygnowałam z tego modelu.
      EVO - nad tym się ciągle zastanawiam :) podoba mi się łamana rączka - jestem niska łamana jest dłuższa niż rączki teleskopowe więc łatwiej się podbija wózek
      -lekko się go prowadzi
      -spacerówka nie jest za duża ani za mała generalnie z tych 2 modeli brałabym EVO - ale patrzę pod kątem wózka dla noworodka i małego dziecka, dla starszego (1,5 roku) chyba skusiłabym się na wygląd exo ;)
      • the.anna.magda Re: ktory mutsy? 13.11.13, 15:00
        dzięki za odpowiedź! :-)
        mnie EXO jakoś na oko nie powala i głównie zastanawiam się między EVO a 4rider lightweight. Czy ktoś ma opinię nt 4ridera i chciał(a)by się podzielić?
        • aga_drag Re: ktory mutsy? 24.11.13, 14:31
          Ja polecam Mutsy Evo, my go użytkujemy od sierpnia. Jak na razie nie zaważyłam wad. Dobrze się prowadzi, jest lekki, mało zajmuje miejsca w samochodzie i szybko i łatwo się składa. Schodziłam z nim z 7 pietra ciągnąc go po schodach z dzieckiem kiedy mieliśmy uszkodzoną windę, bałam się żeby nic się nie uszkodziło, ale co można zrobić bez windy mieszkając na 7 p będąc samej w domu a wyjść trzeba..nic sie nie uszkodziło. Kiedy szukałam opinii natknęłam się na opinie że coś chrobocze, piszczy prowadząc wózek, u nas nic takiego nie ma...Ja byłam zdecydowana na Graco symbio, ale kiedy zobaczyłam spacerówkę zrezygnowaliśmy... My użytkujemy gondolę w korze czarnym, stelaż srebrny. Synek ma 3 mies. i mam nadzieję ze zimę przejeździmy w gondoli, a jest dużym chłopcem. Pozdarwiam :)

• sklepbociek Re: ktory mutsy? 27.11.13, 15:00
      Jeśli się Pani zdecyduje na Mutsy EXO to zapraszamy do nas. Mamy obecnie bardzo dobrą promocję. Głęboko-spacerowy Mutsy EXO za ... 1799zł natomiast spacerówka za 1199zł :)
      mutsy.pl/pl/104-exo
      Ogólnie bardzo dobry wózek, godny polecenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka