Dodaj do ulubionych

Do Robertaa o Emmaljunga

24.10.05, 14:45
Witam ponownie. Mam do Ciebie jeszcze pytanie. Rozumiem, ze jesteś
posiadaczką
modelu City Cross.Jaka masz do niego gondolę? Z tego co sie doczytałam moża
zamontować na tym wózku nosidła duolift, hardlift lub gondolę CITY CARRYCOT.
Która z nich posiadasz? Czy widziałaś wszystkie modele Emmalijungi na zywo?
Chodzi mo o to czy faktycznie gondole w modelach Smart, Egde i Classic są
naprawdę dużo wieksze od nosideł i gondolki City carrycot?Ja niestety nie mam
mozliwości obejrzenia wozka na żywo, daltego musze zadreczać forumowiczki:)
Z góry dziekuje Ci za odpowiedź.Pozdrawiam, Marta.
Obserwuj wątek
    • zizi1978 Re: Do Robertaa o Emmaljunga 25.10.05, 08:13
      Robertaa proszę odezwij się....
      • cortinka Re: Do Robertaa o Emmaljunga 25.10.05, 23:11
        Robertaa chyba na dniach będzie rodzić, więc pewnie dlatego nie odpowiada.
        • zizi1978 Re: Do Robertaa o Emmaljunga 26.10.05, 08:11
          Cortinka dzięki. Tak sie domyslałam po przeczytaniu jej ostatnich postów:)
    • robertaa Re: Do Robertaa o Emmaljunga 26.10.05, 20:03
      witaj
      jeszcze nie jestem rozdwojona, tylko remont mam w domu wiec odłączono mnie od
      świata :-). co wiem to odpowiadam:
      gondolkę mam typu city carrycot, czyli montowaną na stelażu. te wkłady do
      spacerówki (hardlift, duolift) dla mnie były za małe, na długośc wprawdzie
      bardzo zbliżone do tej co mam, albe bardzo wąziuteńkie.
      nie dam sobie głowy uciąc ale wydaje mi się że długośc gondoli w tych
      pozostałych wynosi 83 cm, a w tej mojej jest 73 i jak już wspomniałam - ta moja
      jest szeroka a wkłady - bardzo wąskie. No i jeszcze jedna wada tej mojej
      gondolki, o której zapomniałam wcześniej napisac - nie ma podnoszonego zagłówka
      (smart edge i classic mają). Ale ma to chyba swoje uzasadnienie, ponieważ
      dziecko mozna tak podnosic po 6 m-cu, a ta moja gondolka wystarczy maksymalnie
      do tego wieku.
      Mam nadzieję, że troszkę pomogłam, jakbyś maiała jeszcze jakieś pytania, to no
      problem :-)
      • zizi1978 Re: Do Robertaa o Emmaljunga 26.10.05, 20:21
        Robertaa dziekuję za info:)Dylemat wózkowy mam już chyba z głowy, przynajmniej
        do momentu kiedy zobacze Egda "na żywo".
        Pozdrawiam, Marta.
    • robertaa Re: Do Robertaa o Emmaljunga 26.10.05, 20:22
      ciapucha ze mnie, mam pod reka najnowszy katalog a podaje wymiary z głowy, w
      dodatku błędne, sorry :-)

podaje wymiary gondolki i wkładów wg katalogu:
      duo lift - 76*27*19 waga 2,4 kg
      hard lift - 76*27*19 waga 2,6 kg
      carry cot - 75*35*20 (sa to wymiary które "zdjęłam" z mojej gondolki, w
      katalogu jest informacja, ze długośc to 73 cm
      • zizi1978 Re: Do Robertaa o Emmaljunga 26.10.05, 22:54
        Robertaa jeszcze raz stokrotne dzięki:)Może wyczytałaś z katalogu coś ciekawego
        na temat Egda? Wydaje mi sie, ze w necie znalazłam wszystkie potrzebne na jego
        temat info, ale kto wie...
        • robertaa Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 12:12
          gupi jakiś ten katalog... wszystkie wózki opisane po ang. i szwedzku a edge
          tylko po szwedzku :-). ale tak na oko, wszystko wydaje się takie samo (w
          katalogu nie ma żadnych wykrzykników ani pogrubień tekstu co świadczyłoby o
          jakiś nowościach - tzn jest że niby nowy hamulec ale widzę że w necie jest to
          samo).
          ciekawa jestem waszych spostrzeżeń odnośnie przekładanej rączki w edgu...
          jednak mam nadzieję, że ja coś źle zobaczyłam albo taki felerny wózek akurat mi
          pokazali. taki babol byłby trochę bez sensu w tak niby-dobrym wózku.
          pozdrawiam i życzę udanych zakupów :-)
    • domicha Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 12:43
      Jestem przypadkiem na forum, ale od pól roku użytkujemy z synkiem Emmaljunge
      Cerox (model navy, co ważne jeśli chodzi o wagę budki, bo ma cięższy materiał)
      więc napiszę:
      przekładana rączka ok! sprawdziło się w naszych wietrznych stronach
      gondolka miękka, ok! w tej chwili synek waży 9 kg, mierzy 73 cm i jest na styk,
      no ale minęło już pół roku :) a nigdy nie było za wąsko
      problemy:
      na początku konieczna była wymiana kół, ze względu na wadliwą produkcję-kwiczały
      wymiana (wzmocnienie) systemu przesuwania budki, jest ciężka, a Emmaljunga ma
      opcję "cichego przestawiania" więc opadała sama i doprowadzała mnie do
      szału...ale wymieniono. uf uf
      Ogólnie bardzo na plus, wózek terenowy, mogę puścić z kilku schodów, przełożyć
      rączkę, dużo zabezpieczeń i wzmocniony stelaż w miękkiej gondolce...itp.
      Wpadnę tu jeszcze, ale nie za prędko...gdyby były pytania :)))

• domicha Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 12:43
      Jestem przypadkiem na forum, ale od pól roku użytkujemy z synkiem Emmaljunge
      Cerox (model navy, co ważne jeśli chodzi o wagę budki, bo ma cięższy materiał)
      więc napiszę:
      przekładana rączka ok! sprawdziło się w naszych wietrznych stronach
      gondolka miękka, ok! w tej chwili synek waży 9 kg, mierzy 73 cm i jest na styk,
      no ale minęło już pół roku :) a nigdy nie było za wąsko
      problemy:
      na początku konieczna była wymiana kół, ze względu na wadliwą produkcję-kwiczały
      wymiana (wzmocnienie) systemu przesuwania budki, jest ciężka, a Emmaljunga ma
      opcję "cichego przestawiania" więc opadała sama i doprowadzała mnie do
      szału...ale wymieniono. uf uf
      Ogólnie bardzo na plus, wózek terenowy, mogę puścić z kilku schodów, przełożyć
      rączkę, dużo zabezpieczeń i wzmocniony stelaż w miękkiej gondolce...itp.
      Wpadnę tu jeszcze, ale nie za prędko...gdyby były pytania :)))

• zizi1978 Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 13:33
        Robertaa i Domicha dziękuję po stokroć. Robertaa co z tą rączką było nie tak?
        Cięzko sie ja przekładało...?
    • zizi1978 Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 13:35
      A jeszcze jedno... Przeczytałam gdzieś, ze te nowe modele emmaljungi mogą
      wspólpracować z fotelikami Roamer. Do tej pory czytalam, ze Maxi Cosi też
      pasują... Który byś poleciła???
      • robertaa Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 14:19
        witaj
        nie wiem jak to dokładnie opisac...po prostu rączka nie przechodziła płynnie. o
        coś tam (w budce) haczyła i trzeba było ją z obu stron przepychac. czyli nie
        byłoby problemu gdyby rozstaw tej rączki był ciut szerszy. już nie pamietam
        dokładnie czy to ten mechanizm wydłużający rączkę czy cos innego ale "po
        drodze" ten plastik spotykał się z plastikiem przy budce i tu był ten klops...
        sama juz nie wiem... ale lepiej nie sugeruj się tym, tylko sama obejrzyj, ja
        juz zgłupiałam, może ten jeden wózek był jakis felerny... a jak nie masz
        mozliwości to może zadzwoń do itc lub sklepu w którym maja te wózki i zapytaj o
        to. ja własnie w itc walczyłam z tą rączką, ciekawe co by ci o tym teraz
        powiedzieli.
        daj znac jak cos bedziesz wiedziała, starsznie ciekawa jestem :-)

o fotelikach nie mam bladego pojęcia, nie interesuje sie tym - mam stary
      • mamaly Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 14:35
        Hej,

Oba foteliki są dobre, ale gdzieś czytałam, że te foteliki romera mają
        łatwiejszy i prostszy system mocowania do wózka. Najlepiej też to sprawdzić w
        sklepie.

A.
        • zizi1978 Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 14:50
          Dziewczynki dziękuje:)
          • andzia_frandzia Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 16:38
            czy możecie mi wytłumaczyć bo nie wiem jedną różnice znalazłam to przekładana
            rączka, chodzi mi o model Cerox i Crossway, bo to dwa różne prawda, a i różnią
            sie cena crossway dużo tanszy.Czy gorszy?potrzebna mi będzie głównie spacerówka
            bo dzizia urodzi sie ostatniego marca,więc do lata i potem przesiądziemy się w
            spacerówke.Myślałam o pp atlantico,ale cenowo ten wygląda korzystniej no i tamte
            kółka no wogłe emmaliunga wygląda duzo solidniej i chyba raczej nastawiam sie na
            nią tylko nie wiem który model,może któraś mi doradzi na co zwracać uwage mając
            na uwadze to że mały(a) pojawi się na wiosne?
            Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)
            • andzia_frandzia Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 16:42
              Chodzi pewnie o to,że jeden jest na styl sportowy(ten kosz z materiału i inna
              rama),a drugi z nich wygląda tak bardziej tradycyjnie??
              • robertaa Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 16:53
                witaj
                nie podam ci szczegółów, którymi się różnia; wiem tyle co można wyczytac w
                necie ale było tu na forum parę wypowiedzi o ceroxie wg których to najgorzej
                wyważony wózek tej firmy i najtrudniejszy (najdziwniejszy?) do składania. poza
                tym, na zdjęciu on faktycznie dośc fajnie wyglada ale jak go zobaczyłam na żywo
                to czar prysnął... ale to oczywiście kwestia gustu.
                pozdr.
            • zizi1978 Re: Do Robertaa o Emmaljunga 27.10.05, 17:59
              To na pewno nie porównanie, ale może się przyda
              CEROX:
              calineczka.pl/sklep/product_info.php?products_id=3738
              www.itc-gdansk.com.pl/index.php?lang=pl&action=prams&prams=cerox_sport_stroller
              CROSSWAY:
              calineczka.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=23&products_id=2819
              Faktycznie w Ceroxie masz przekładna rączkę, w Crossway-u siedzisko mozna
              montować przodem lub tyłem do kierunku jazdy, więc na jedno wychodzi, przy czym
              osobiście jestem za przekładna rączką. Stelaż Ceroxu waży 12,6kg, Crosswaya
              14,4. Poza tym w kolekcji 2006 Crossweaya juz nie ma, przynajmniej jesli chodzi
              o nazwę. Jego "nastepca" jest City Cross Sport. Na stelażu tego wózka mozna
              zamontować specjalna gondolkę City Carry-cot lub nosiadła Duolift lub Hardlift.
              W Crosswayu możesz tylko mieć nosidło.Na razie tyle moich spostrzeżeń:)
              Polecam wrzucić w wyszukiwarkę na tym forum (zajrzyj też na forum zakupy)hasło
              emmaljunga i powinnaś mieć dosyc lektury:)
              Pozdrawiam, Marta
              • andzia_frandzia Re: Do Robertaa o Emmaljunga 28.10.05, 09:49
                Dzięki dziewczyny chyba sobie poradzę.
                Kuzynka ma emmaliunge smart i jest bardzo zadowolona.Po przeczytaniu wielu opini
                na temat tych wózków chyba zawęziłam swój krąg poszukiwań do tej firmy(chodzi mi
                jeszcze po głowie to atlanico pp, ale mężowi bardziej przypadła emmaliunga-pp
                odrzucił ze wzgledu na te małe kółka 20cm ale nie widzieliśmy tego wózka na żywo
                więc to sie moze jeszcze zmieni)narazie będziemy pewnie szukać wśród emmaliungi
                swojego modelu.Na dziś wydaje mi sie ze to będzie crossway(w 2006 może juz city
                cross sport jak pisze "zizi1978")
                Dzięki za podpowiedzi i do następnego...Pa
                P.S wydaje mi sie,że maleństwo chyba zaczyna mnie tak troche podkopywać(bulgotac
                już jakis czas temu przestało i nic),a dzis 2 dzien 18-stego tygodnia czy to
                mozliwe???Czy to moja wyobraźnia!!!P śniadaniu jak siedziałam spokojnie to co
                jakiś czas czułam takie leciutkie puknięcia z przodu brzucha
    • ulaszka Re: Do Robertaa o Emmaljunga 29.10.05, 23:08
      A czy możecie coś powiedzieć o tym jak te wózki się składają. Czy łatwo, czy
      jest możliwe wykonać to jedną ręką?

Ulaszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka