Dodaj do ulubionych

do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i Egde

25.10.05, 15:59
Dziewczyny zwracam sie do Was z ogromna prośbą. Zastanawiam sie na kupnem
któregoś z modeli wózków podanych w temacie. No i mam dylemat. Córka urodzi
sie pod koniec stycznia.Zastanawiam sie czy zainwestować w model Egde z
typowa gondolą, czy też w sparerówkę Cerox, do której dokupiłabym nosidło
Duolift lub Hardlift. Jak na razie nie mam mozliwości obejrzenia tych
wózeczków na zywo, dlatego zastanawiam sie czy te noisdła są wymiarowo duzo
mniejsze od gondoli Egda(nigdzie nie moge znaleźć wymiarów obu nosideł)? Może
któraś z Was widziała je i mogłaby mi pomóc w dokonaniu wyboru.I jeszcze
jedno. Czy siedzisko w Ceroxie mozna zdemontować? Wydaje mi sie, ze nie...ale
pewna nie jestem...Proszę POMÓŻCIE!
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • mamaly Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 25.10.05, 17:13
      Hej,

Nosidła są napewno mniejsze od gondoli, ale nie wiem czy duża gondola będzie
      Tobie niezbędnie potrzebna. Jeżeli rodzisz pod koniec stycznia to Twoje dziecko
      będzie korzystało z gondoli najdłużej do końca wakacji, więc będzie leciutko
      ubrane.

Natomiast ja bym przed zakupem radziła jednak obejrzeć oba wózki. Ja osobiście
      ich nie oglądałam, że czytałam, że Cerox nie jest do końca dobrze wyważony i
      nie podbija się z taką łatwością na krawężnik jak pozostałe modele, natomiast w
      edgu coś z tą przekładaną rączką jest nie tak, pisała o tym Roberta w swoim
      wątku. Ja sama się napaliłam na edga dla drugiego dziecka, dla pierwszego
      miałam classica i brakowało mi przekładanej rączki, ale przed zakupem sprawdzę
      jak to rzeczywiście z tą rączką jest.

O ceroxie trochę było pisane na forum "zakupy"

A.
      • zizi1978 Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 25.10.05, 20:33
        Mamały a gdybys musiała wybierać pomiędzy Tymi dwoma wózkami dla swojego
        drugiego dziecka to który byś wybrała? Edge czy Cerox?
        • cortinka Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 25.10.05, 23:02
          Nie jestem co prawda Mamamly, ale postaram się odpowiedzieć ;-) Od niedawna mam
          Crosswaya, kupiłam go dla mojego rocznego Synka. Amortyzację ma całkiem fajną
          ale nie na tyle dobrą, żeby można go było nazwać wozkiem idealnym dla
          noworodka. Przynajmniej dla mnie, bo wiem, że dla niektórych dziewczyn jest
          wystarczająca. Poza tym jest to typowa spacerówka, a więc nisko osadzona,
          niektorym to przeszkadza - trzeba się nisko schylać do dziecka , no i
          spaliny... Ale ogólnie, to jest super wózek, leciutko się prowadzi, ma bardzo
          dobrą jakościowo tapicerkę i jest bardzo solidnie wykonany. Nie mogę porownać
          go z Claasikiem, bo jego oglądałam tylko w sklepie i nie wiem jaki jest w
          terenie. Jedno tylko rzuciło mi się w oczy: w Classiku mocno wystaje hanulec i
          wyższa osoba może zahaczać o niego nogami. Mam nadzieję, że choć trochę
          pomogłam :-)

-
          • cortinka Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 25.10.05, 23:03
            Ojej, dopiero teraz zauważyłam, że pytasz o Ceroxa a nie Crosswaya. Sorki. Ale
            Ceroxa lepiej nie kupuj, jest źle wyważony i fatalnie się go składa. A
            siedzisko ma rzeczywiście zamontowane na stałe. Jedyny plus to przekładana
            rączka.
            • zizi1978 Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 26.10.05, 08:14
              Cortinka stokrotne dzięki:)
              • mamaly Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 26.10.05, 09:45
                Hej,

Z tych dwóch, o których piszesz, kupiłabym edga. Cerox odpadał z powodów o
                których pisała Cortinka.
                Nie wiem jakie ma zawieszenie crossway, classic miał bardzo miękkie. Ja mam
                classica już dośc starego, choć z tego co widzę akurat w classicach niewiele
                się zmieniło. Jak ja wybierałam wózek to nie było jeszcze takiego wybory
                emmaljung jak obecnie. Właściwie do wyboru miałam edga i classica bo chciałam
                wózek z gondolą (moja córka urodziła się we wrześniu, więc cała zima była przed
                nami). Jedyna rzecz której mi brakowało w classicu to przekładana rączka,
                dlatego pomyślałam o edgu dla drugiego dziecka, bo nie ma rynku zbyt wielkiego
                wyboru wózków z przekładaną rączką.

Jeżeli nie możesz sama obejrzeć wózków może kogoś poproś. Chętnie poszłabym do
                sklepu i to dla Ciebie sprawdziła, niestety mieszkam za granicą i tu emmaljung
                nie ma w sklepach, a w Warszawie będę dopiero w grudniu.

Pozdrawiam,

A.
                • zizi1978 Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 26.10.05, 13:01
                  Mamaly dziękuję za dobre checi:) Najprawdopodobniej przed zakupem i tak udam
                  sie do stolicy lub Poznia, zeby obejrzeć Egda "na żywo". Ale najważniejsze ze
                  wybór zawieził sie juz tylko do jednej firmy i do tego jednego modelu. Co
                  prawda zmartwiło mnie troche to, co w jednym z postów o przekładanej rączce
                  napisała Robertaa, ale... Mam nadzieje ze uda mi sie obejrzec Egda z każdej
                  strony, przetestować go w sklepie i w koncu kupić.
                  Dziekuje za wszystkie RADY!
                  Pozdrawiam, Marta.
                  • domicha Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 27.10.05, 13:10
                    W rodzinie od pół roku Cerox i mimo ogólnego "plus" dla tego wózka, dziś
                    kupiłabym Edge, bo wydaje mi się jeszcze fajniejszy i zmieściłabym więcej pod
                    wózkiem :)....a może jednak wybrałabym znów Cerox, bo chciałam mieć miękką
                    gondolkę...nie wiem...chyba jednak Edge, a może...
                    • zizi1978 Re: Do DOMICHA 27.10.05, 13:30
                      Domicha dziękuję:) Mozesz cos napisać na temat przekładanej rączki? Czy są
                      jakieś trudności własnie z jej przekladniem, bo gdzieś na forum przeczytałam ze
                      ciężko sie przekłada....
                      Pozdrawiam i dziękuję, Marta
                      • domicha Re: Do DOMICHA 02.11.05, 11:57
                        Faktycznie! Nieznacznie haczy przy przekladaniu, minimalnie, czasem nie
                        potrzeba odchylać rączki, a czasem tak. Wkurza tylko jak muszę szybko złożyć
                        wózek ( do złożenia rączka musi znajdować się po stronie budki).
                        Prawdziwy problem pojawił się tylko jak podczas reparacji naszej budki-
                        dostaliśmy w zastępstwie (na 4 tygodnie!) budkę od Crossa (chyba) i tam przy
                        budce są bolce na zewnątrz (Cross jest nieprzekładany) i to był koszmar! No ale
                        jak mówię-awaryjnie.
                      • domicha Re: Do DOMICHA 02.11.05, 11:57
                        Faktycznie! Nieznacznie haczy przy przekladaniu, minimalnie, czasem nie
                        potrzeba odchylać rączki, a czasem tak. Wkurza tylko jak muszę szybko złożyć
                        wózek ( do złożenia rączka musi znajdować się po stronie budki).
                        Prawdziwy problem pojawił się tylko jak podczas reparacji naszej budki-
                        dostaliśmy w zastępstwie (na 4 tygodnie!) budkę od Crossa (chyba) i tam przy
                        budce są bolce na zewnątrz (Cross jest nieprzekładany) i to był koszmar! No ale
                        jak mówię-awaryjnie.
                    • lucypearl Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 31.10.05, 19:19
                      Hej,
                      Ja tez sklaniam sie do kupna emmaljungi. Ogladalam model Smart, Citycross oraz
                      Cerox. Citycross wydaje sie najlepszym wyborem jako spacerowka + hardlift
                      (twarda gondolka). Do tego modelu mozna wlozyc fotelik samochodowy, zamontowac w
                      dwie strony spacerowke itp. Co do przekladanej raczki, to Panie w sklepie
                      powiedzialy, ze do tego modelu nie da sie zamontowac fotelika wlasnie ze wzgledu
                      na przekladna raczke (a moze sie myle, bo juz mam metlik w glowie od tych
                      wozkow) na pewno nie mozna dolaczyc ewentulanego dodatkowego siedzonka dla
                      drugiego dziecka (co prawda do 15 kg., ale jesli jest mala roznica wieku miedzy
                      dziecmi to sie przyda)
                      Na pewno wybiore Emmaljunge, gdyz wiele dobrych opinii na jej temat slyszalam, a
                      znajoma zachwala ten wozek majac go juz dwa lata.

Udanego wyboru :)

Lucypearl i Zuzia 26 tc
    • kulju Re: do wszytskich użytkujacych Emmaljungę Cerox i 09.11.05, 22:21
      My mamy Classic z tradycyjna gondola, a niedawno dla drugiego dziecka kupilismy
      Crossway z duo liftem, ale bedziemy go uzywac dopiero od 6-7 miesiaca. Do tego
      czasu tylko gondolka i Classic. To moj ulubiony wozek, a mielismy juz kilka.
      Ja bym Ci polecala tradycyjna gondole, bo jest super - zabudowana, cieplutka,
      duza. Jedyny problem to skladanie wozka do samochodu z gondola, ale tez jakos
      sobie z tym poradzilismy.
      Pozdr
      • cortinka Re: do kulju 09.11.05, 22:37
        Czy jest duża różnica w prowadzeniu Classiaca i Crosswaya? Czy różnią się
        poziomem amortyzacji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka