Dodaj do ulubionych

Spacerowka - Maclaren czy Peg Perego Pliko?

27.11.05, 17:37
Doswiadczone mamy, doradzcie. Blizej wiosny chce kupic lekka parasolke jako
dodatkowy wozek - przewozowy i na krociutkie spacery. Na codzien jezdze
Emmaljunga i choc to bardzo wygodny wozek, ciezko go zapakowac do samochodu.
Ze spacerowek najbardziej podobaja mi sie Maclareny i PP Pliko, jakie
argumenty za jednym i drugim? Jaki Maclaren? Quest, Techno czy Volo, moj syn
jest bardzo duzy (8 miesiecy, rozmiary poltoraroczniaka), lubi pospac w
wozku, chcialabym, by sie dalo rozlozyc oparcie. Dziekuje z gory za wszystkie
opinie :-)
Obserwuj wątek
    • maczkama Re: Spacerowka - Maclaren czy Peg Perego Pliko? 28.11.05, 11:56
      W Maclarenie Quescie nie rozkłada się oparcie na płasko. Jeśli masz duże
      dziecko to jak będzie w nim siedziało grubo ubrane będzie mu ciasno.
    • cortinka Re: Spacerowka - Maclaren czy Peg Perego Pliko? 28.11.05, 19:03
      A w Volo tym bardziej się nie wyśpi, bo jest to najprostsza parasolka bez
      regulowanego oparcia i podnłóżka, więc odpada. Też mam Emmaljungę i ostatnio
      kupiłam Volo na krotkie wypady do sklepu. Z Maclarenów tylko Techno rozkłada
      się zupełnie na płasko, ale mając do wyboru Maclarena i Peg Perego wybrałabym
      PP. Sama mam Atlantico i uważam go za wózek niemal idealny (ma bardzo szerokie
      siedzisko, co w Twoim przypadku jest dosyć istotne). Ale nie składa się w
      parasolkę i waży trochę więcej niż Pliko (które ma z kolei słabszą
      amortyzację). Jeżeli ma to być typowa parasolka to wybrałabym Pliko (tapicerki
      na 2006r. bardzo fajnie wyglądają). Dziewczyny polecają też Bebe Confort
      Allegro, ale ja tego wózka nie miałam. Pozdrawiam i życzę udanego wyboru :-)
      • apsik10 Re: Spacerowka - Maclaren czy Peg Perego Pliko? 28.11.05, 19:47
        A ja teraz jezdze mutsy, ale na wiosne(moja corcia bedzie wtedy miala
        8-9miesiecy) chce kupic jakis lzejszy i mniejszy wozek. Caly czas rozwazam, czy
        ma to byc Maclaren czy PP Pliko. Za maclarenem (myslalam o quescie) przemawia
        waga i ogolnie mniejsze rozmiary, za pp wieksze kolka(lepsza amortyzacja), palak
        i wieksza wygoda dla dziecka (przynajmniej tak mi sie wydaje).
        Bardzo czesto pojawia sie argument, ze wozek rozkada sie(lub nie) na plasko, ale
        czy to jest naprawde istotne w przypadku duzego (9-10miesiecy) niemowlaka? Do
        spania wystarczy zeby siedzenie bylo pochylone do tylu i dziecko nie wisialo.
        Przy pierwszym dziecku mialam maxi cosi tico (siedzenie lekko sie rozkladalo) i
        ten wozek sie sprawdzil (oprocz tapicerki, ktora paskudnie wyblakla).
        • cortinka Re: Spacerowka - Maclaren czy Peg Perego Pliko? 28.11.05, 20:02
          Moim zdaniem brak możliwości rozłożenia oparcia do pozycji całkowicie leżacej,
          w przypadku prawie roczniaka, nie jest wielką wadą. Mam nawet wrażenie, że
          dziecku lepiej się śpi kiedy główkę ma trochę wyżej. Co innego zupełne
          niemowlę, tu musi być idealnie płasko.
          • femalespirit Re: Spacerowka - Maclaren czy Peg Perego Pliko? 01.12.05, 10:17
            Bardzo dziekuje za wszystkie wypowiedzi, chyba sie przychyle do PP Pliko. Jesli
            jeszcze ktos chce sie wypowiedziec, zapraszam. Pozdrawiam serdecznie :-)
    • maczkama Re: Spacerowka - Maclaren czy Peg Perego Pliko? 06.12.05, 13:31
      Teraz kiedy jest zimno maclarena biorę tylko do autobusu i na krótkie zakupy.
      Dziecko grubo obrane jesrt w nim unieruchomione i posadzone niemal na wcisk (11
      kg 20 miesięcy)Na śniegu i zmarzniętym błocie właściwie nie da się jechać. Moim
      zdaniem zupełnie wózek nie nadaje się na zimę. Acha i jak jeszcze nie było
      mrozu próbowałam dojechać wózkiem na plac zabaw, przez piaszczystą alejkę, nie
      dało rady, musiałam nieść wózek. Wściekła jestem na siebie, że PP nie kupiłam...
    • pyza_uk Re: Spacerowka - Maclaren czy Peg Perego Pliko? 06.12.05, 21:22
      Witajcie,
      Szkoda, ze nie znalazlam was wczesniej, ale do rzeczy.
      Jesli szukasz lekkiej spacerowki to ja zdecydowanie polecam ARIA Peg Perego
      (Mamas&Papas w Wlk. Bryt). Jest to moj wozek samochodowy, wazy niecale 6kg,
      rozklada sie prawie plasko i jest naprawde fajny. Mamas and Papas kilka mies.
      temu wypuscio nowa spacerowke ZIKO, tez fajna, ale nie widze jej na stronie
      PegPerego, wiec nie wiem, czy to jest produkt na rynek angielski tylko i
      wylacznie.
      Wozki Maclaren tez sa super, ale z tego co piszesz, to volo nie spelni twoich
      oczekiwan, tak samo triumph. Od Quest wzwyz - powinnas byc zadowolona
      (www.maclarenbaby.co.uk).
      Ja na codzien uzywam Pliko P3 i jestem baaardzo zadowolona (tylko mieszkam w
      kraju, gdzie sa rowne chodniki ;-)).
      I podaje jeszcze angielska strone, gdzie sa rzeczy testowane i oceniane przez
      mamy - sporo tych produktow jest dostepnych w Polsce:
      www.mumsnet.com/pubcats.htmlPozdrawiam
      • monii_1 do pyza_uk 07.12.05, 09:16
        Niedawno interesowałam się PP Aria ale importer w Polsce poinformował mnie że
        nie będą go do nas sprowadzać :( szkoda
        Mam pytanko jaka jest szerokość siedziska w Arii ?

b5.lilypie.com/cache/r/p/0/s/20051207.png
        • pyza_uk Re: do pyza_uk 07.12.05, 09:33
          Sprawdzilam:
          szerokosc - 35 cm, glebokosc - 30 cm.
          Szkoda, ze nie chca jej sprowadzic, to naprawde super spacerowka.
          Popatrz w sklepach niemieckich - ja ostatnio myslalam o zakupie quinny ZAPP. U
          nas w Wlk. Bryt. kosztuja ok 110 funtow (sklepy internetowe), jak zobaczylam
          ceny w Polsce to sie zdziwilam! Zalezalo mi, zebym nie musiala jechac z wozkiem
          do W-wy, chcialam, zeby wozeczek juz tam na mnie czekal i znalazlam sklep w
          Niemczech (przez ebay) ktory zaoferowal 118 funtow z doreczeniem wlacznie,
          czyli jakies 650 zl (w Polsce 850!). Takze warto sie porozgladac po swiecie
          (wirtualnym) bo jest taniej... Pozdrawiam
          • femalespirit Re: do pyza_uk 07.12.05, 09:43
            Wielkie dzieki za Twoja wypowiedz. Na E-bayu z pewnoscia ten wozeczek mozna
            kupic.
            • pyza_uk Re: do pyza_uk 07.12.05, 09:46
              Nie znam cie, wiec nie wiem czy to sarkazm czy nie :-) Polska nie jest juz
              jakims zasciankiem i wiekszosc sklepow np niemieckich nie robi problemu z
              dostarczeniem do Polski, co i tak wychodzi taniej niz zakup w polskim sklepie...
        • pyza_uk monii_1 07.12.05, 10:57
          Monii - zobacz tu:
          cgi.ebay.co.uk/mamas-and-papas-aria-brand-new-in-box-l-k_W0QQitemZ7729482776QQcategoryZ66703QQrdZ1QQcmdZViewItem

wysylka do Europy, tylko nie wiem za ile...
          • monii_1 Re: monii_1 07.12.05, 12:02
            no to jestem zaskoczona !! myślałam że siedzisko jest wąskie , a tu
            niespodzianka ;) 35cm ? to tyle co w PP A3 ! Żałuję że wcześniej nie wiedziałam
            ale nie miałam kogo spytać i pospieszyłam się kupując A3 .Oczywiście nie żałuję
            A3 jak na razie dobrze się sprawuje, ale wcześniej szukałam lekkiego wózka z
            szerokim siedziskiem i pełną rączką, dlatego pytałam u importera i w końcu
            zdecydowałam się na A3

b2.lilypie.com/cache/D/3/k/w/20051207.png
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka