Dodaj do ulubionych

Wózek Venezia Peg Perego

27.03.06, 22:41
Mam pytanie. Czy ten wózek nadaje sie dla dzidzi od urodzenia? Spotkałam się
z opinią, iż ten wózek jest wózkiem głeboko-spacerowym, ale na zdjeciach
wygląda jak typowa spacerówka. Mam możliwosć tanio kupić, więc się
zastanawiam. Poradźcie
Obserwuj wątek
    • asiek1978 Re: Wózek Venezia Peg Perego 28.03.06, 08:25
      Według mnie nie nadaje się dla noworodka. Wprawdzie po rozłożeniu go na płasko
      można na niego postawić gondolkę, ale ogólnie nie jest przystosowany, m.in. ma
      jak dla mnie za małe kółka i za słabą amortyzację jak dla wożenia noworodka ze
      słabym kręgosłupem.

Takie rozwiązanie wózka (nałożenie na spacerówkę gongolki) nie przemawia do
      mnie i na początek preferuję tradycyjne głębokie lub głęboko-spacerowe. Lepsze
      rozwiązanie dla najmniejszych dzieci.

Poza tym wózek jako spacerówka bardzo fajny, choć ja wybrałam PP A3 - głównie
      ze względu na większe kółka oraz możliwość składania jedną ręką. Było to dla
      mnie ważne :)

oczywiście to moje subiektywne zdanie i zrobisz jak uważasz :)
      • nati_28 Re: Wózek Venezia Peg Perego 28.03.06, 09:21
        Juz to przemyślałam i uważam, ze dziecko powinno mieć tradycyjną gondolkę. Co
        prawda gondolka wystarcza na krótko, najwyżej 6 miesięcy, jednak to ważny okres
        w życiu dziecka, którego kręgosłup cały czas się kształtuje. Gondolka jest
        bardziej stabilna. Poza tym mam termin na wakacje i chciałaby,m dzidzię wozić w
        gondolce przynajmnie do wiosny. Jestem zdecydowana na wózki Implast (gondola +
        spacerówka). Zastanawiam się jeszcze tylko nad modelem: pomiędzy Driver 3 XL a
        Volantem 3.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka