Dodaj do ulubionych

Volant vs. X-Lander - który wybrać?!

07.08.06, 15:47
Zastanawiamy się z żoną nad kupnem któregoś z tych modeli - X-Lander X-A i X-
Lander X-T, Implast Volant 3 i Volant 4 (w grę wchodzi jeszcze Mikado Ox-Ford
i "Pancernik Potiomkin" - Tako City Voyager). Stąd pytań kilka do
szczęśliwych (lub nie) użytkowników tych 2 tytułowych wózków.

1) 3 czy 4 koła (dzidziuś urodzi się na przełomie IX/X, więc świat będzie
oglądał z perspektywy jesienno-zimowej) - czy to prawda, że trójkołowce są
mało stabilne i o wywrotkę nietrudno? Zdarzyło się to komuś?

2) kółka inne niż duże pompowane (np. przednie w Volancie 4) - sprawdzają się
czy są totalną pomyłką (zakupy, jazda po mieście, w parku)?

3) który z wyżej wymienionych modeli wybrać, kierując się: łatwością
prowadzenia, jakością wykonania, funkcjonalnością, wyposażeniem i
bezawaryjnością?

Wiem, że pytań dużo, ale czuję się tak, jakbym wybierał rodzinny samochód :)

Z góry dziękuję za pomoc!
T.
Obserwuj wątek
    • mala9943 Re: Volant vs. X-Lander - który wybrać?! 07.08.06, 15:59
      czesc, ja co prawda zadnego z w.w wozkow nie testowalam, ale przeczytalam wiele
      pozytywnych opini na tym foru na temat wozka Volant 3, ze wlasnie na taki sie
      zdecydowalam, a swoja droga obejrzalam w sklepach setki wozkow i wlasnie Volant
      3 najbardziej przypadl mi do gustu. Rodze w listopadzie.
    • pepsicola2 Re: Volant vs. X-Lander - który wybrać?! 13.08.06, 21:57
      Miałam ten sam problem. W hurtowni z wózkami go rozwiązałam. Otóż Plus XLandera
      jest taki że jest bardziej zwrotny, a minus: jeden kierunek jazdy-tyłem do
      mamy. Wybrałam Volanta 3 bo róznica w zwrotnosci nie była duża a nie wiem jak
      dziecko będzie chciało jeździć.. przodem czy tyłem.
      • edytajak Re: Volant vs. X-Lander - który wybrać?! 14.08.06, 10:03
        Ja mam X-landera Xa i jestem mega zadowolona , zwrotny, lekki jak na taki wózek
        narazie jeżdzimy w głębokim więc o spacerówce nie mam zdania. Super zakup.
        • olutek_m Re: Volant vs. X-Lander - który wybrać?! 14.08.06, 11:52
          Rówiez mam xlandera XA. Jestm bardzooo zadowolona. KAżdemu mogę polecic ten
          wózek i wiem, że bedzie zadowolony. Ma wygodną w miare duzą gondolę, a przy
          okazji funkcjonalną spacerówke. Zwracałam uwagę na to, aby spacerówka nie była
          wysoko. Nie chciałam podnościc wysoko 12 kilowego klocka aby włozyc go do
          spacerówki, bo sam niedostanie. A w XA gdy zdejmie sie pałąk dziecko samo
          wejdzie i zejdzie ze spacerówki.
          • mata811 Re: Volant vs. X-Lander - który wybrać?! 15.08.06, 13:23
            Także jestem szczęśliwą posiadaczką x-landera xa spacerówki. Wózeczek super
            sunie. Nie czuć jego wagi(14,5 kg). Rączka daleko, więc nie nadeptuje sie na
            wózek. Jedyny minus to jazda tyłem do mamy.
            • kasiol81 Re: Volant vs. X-Lander - który wybrać?! 16.08.06, 13:13
              Co prawda termin mam dopiero na grudzien,ale mieliśmy taki sam dylemat w wyborze
              wózka.wygrał Volant 3.X-landery mają b.małe gondole a przeciez przed nami zima i
              malucha trzeba ciepło opatulić,po drugie X-lander ma mozliwość zamontowania
              spacerówki tylko tyłem do pchającego wózek a to jak dla nas bardzo duży
              minus,np nie wyobrażam sobie spacerków z 7-miesięcznym maluchem odwróconym tyłem
              do mnie.Aha, i z tego co mówiła mi kolezanka użytkująca X-landera, rączka, a
              raczej materiał którym jest pokryta jest bardzo felerny i od niego "śmierdzą"
              dłonie.
    • anna_iza Re: Volant vs. X-Lander - który wybrać?! 18.08.06, 15:47
      hej - wszystkie z tych wozkow bralismy pod uwage. jeszcze nie podjelismy
      decyzji ale na pewno moge powiedziec ze z moich ogledzin w sklepie odrzucilam
      mikado - ciezki, kiepsko sie sklada, ciezko zdejmuje sie gondole (plastykowe
      elementy ocieraja sie o material przy zdejmowaniu gondoli i ciekawa jestem
      kiedy ten material sie przetrze..). poza tym wogole ten wozek sprawia wrazenie
      kiepsko wykonanego - poszczegolne elementy maja zbyt duzo luzu albo wrecz
      przeciwnie - ciezko jest cos odpiac. sprawia to wrazenie tandety. a cena nie
      jest znowu az tak niska...

wybor wozka a wybor samochodu????? samochod wybralismy w dwa dni - a wozka
      szukamy juz od dwoch tygodni ( w sklepach, w internecie, wsrod znajomych) i nie
      mozemy sie zdecydowac ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka