kiro13 29.08.06, 20:15 prosze o podpowiedz :) najchetniej uzytkownikow tych wozeczkow dzieki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikusia79 roan:) 30.08.06, 11:38 Siostra miała deltima, my kupilismy roana marita (różnica miedzy maluszkami to 1,5 roku, więc już troszkę deltima poznaliśmy). Deltima oceniam na 4, roana na 5+. Byliśmy niedawno w sklepach z wózkami i komisie dziecięcym, porozmawialiśmy o wózkach ze sprzedawcą - chętniej klienci kupują roan, cieszy się lepszą opinią, łatwiej go nawet później sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
agahanawaldi Re: deltim czy roan ?? 31.08.06, 09:05 Nie eksploatowaliśmy roan'a, bo nie bardzo nam przypadł do gustu z wyglądu. Wybralismy deltima fokusa - i ze względu na wygląd i ze względu na funkcje. Jesteśmy zadowoleni i nie było przez 2 i 1/2 roku żadnych awarii. Dla nas wybór był trafny i jeśli mielibyśmy wybierać jeszcze raz, to tylko Deltim :) Pozdrawiam i życzę trafnego wyboru :) Odpowiedz Link Zgłoś
agahanawaldi Re: deltim czy roan ?? 31.08.06, 09:15 a oto moja opinia z wątku miałam wózek firmy: Naprawdę SZCZERZE POLECAM deltima fokusa. Nasza Hanusia urodziła się w maju, a zimą jeszcze jeździła w gondoli - fokus ma największą i najobszerniejszą gondolę z dostępnych na rynku. A muszę zaznaczyć, że moja córeczka jest "długą" dziewczynką w porównaniu z rówieśnikami. A zimą mimo grubego śpiworka i kocyka, Hania miała tam sporo miejsca. W gondolce jest regulowane podparcie na plecki, więc spokojnie można starsze dzieciątko usadowić w takiej pozycji, w której będzie mogło oglądać świat. Gdzieś w okolicy drugiej połowy kwietnia następnego roku zmieniliśmy gondolkę na siedzisko spacerowe, też duże i wygodne - Hanusia mając dwa latka spokojnie wygodnie może w nim spać. Następną zaletą tego wózka są duże koła - zimą pokonywałam bez trudu zaspy śnieżne. Teraz wersja fokusa 2006 ma jeszcze lżejsze kółka. Jak ja kupowałam dwa lata temu ten wózek, to już były one lekkie, więc nie masz się co obawiać, że wielkość = ciężko. Te kółka docenisz własnie zimą :) Kolejna sprawa to waga wózka - po porodzie nosiłam Hanusię w wózku na 3 piętro - jedynym utrudnieniem była trochę za wąska klatka schodowa. Gdy Hania przybrała troche na wadze, to znosiłam z 3 piętra najpierw złożony stelaż w jednej ręce, a w drugiej gondolkę, a potem wracałam po Hanię, która grzecznie i krótko czekała na mnie w łóżeczku. Dodatkowa zaleta gondoli - składa sie zupełnie na płasko, jak będziesz jechać gdzieś samochodem to zajmie Ci dosłownie minimalną ilość miejsca. Super sprawa jest fotelik samochodowy deltima - można go łatwo wpiąć w stelaż - świetny sposób na wyskoczenie na zakupy, jak jedziesz samochodem i nie chcesz zabierac gondoli (a w foteliku i tak trzeba przewieźć dziecko) lub nawet na spacer, ja tak często chodziłam z Hanią w lecie. Jak ja kupowałam wózek, to deltim miał tylko wersje na wpinanie z takimi pokrętłami, teraz reklamuja się, że wszystko wpina sie w stelaż systemem klik - klik. To jeszcze jedno udogodnienie. stelaż ma bardzo duży kosz na zakupy - to tez ważne. I ważne - przynajmniej dla nas - Mam, deltim ma fajne kolory. I najważniejsze dla budżetu rodzinnego - cały komplet, tj. stelaż, gondolka, spacerówka z torbą i teraz chyba też z przewijakiem, fotelik + adapter kosztuje ok. 1000 - 1100 zł. Wg mnie cena zupełnie nieadekwatna do tego, co reprezentuje ten wózek. Wg porównania z innymi, super markowymi wózkami, ten powinien kosztowac gdzieś koło 2500 zł :) Ja nie zamieniłabym tego wózka na żaden inny - po ciągłym uzytkowaniu jest w stanie idealnym i będzie czekał na następnego dzidziusia. A nadchodzącą zimą jeszcze na pewno się Hanusi i nam przyda. Życze udanego wyboru wózka i przede wszystkim szczęsliwego i lekkiego rozwiązania! Pozdrawiam. Acha, dodam jeszcze, że stelaż deltima fokusa nie jest w kształcie X, więc po dłuższym użytkowaniu wózek nie przechyla się w stronę rączki (poprzez ciężar opierania naszych rąk podczas prowadzenia)i cały czas siedzisko jest utrzymane w pozycji poziomej. To też ważna i znacząca zaleta. Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: deltim czy roan ?? 01.09.06, 00:38 A mnie się wydawało, że to Roan ma największą gondolę na polskim rynku :) Gondola Marity ma 8-stopniową regulację oparcia pod pleckami. Duże pompowane koła można opcjonalnie wymienić na piankowe (ale nie polecam piankowych). To tak z grubsza :) Odpowiedz Link Zgłoś