Dodaj do ulubionych

Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać???

31.01.07, 10:52
Zastanawiam się na Emmaljungą Smart, Peg Perego Culla i Inglesiną Sofia.
Nie mam pojęcia co wybrać. Co poradzicie drogie Forumowiczki?
Moje dziecko urodzi się na początku lata.
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 01.02.07, 12:11
      Jako fanka Emmaljungi, zawsze optuję za Emmaljungą, ale PP Culla też ma duże
      koła, a co ważniejsze, ma wersję letnią - a ty rodzisz latem. Zimą gondola już
      nie będzie potrzebna, tylko zabudowane siedzisko - a takie ma Culla.
      CO do Culli - zdecydowanie polecam tę wersję - stelaż Classe - ze wzgledu na
      duże koła (snieg, błoto, chodniki, wyboje - wszystko przejadą) i kosz na zakupy
      wyłożony materiałem (nic nie wypadnie przez oka siatki).
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_46_66&products_id=4551
      • drzazga69 Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 01.02.07, 12:18
        Też jestem fanką emmaljungi; już drugie dziecko jeżdzi w tym wózku
        Wg mnie w gondoli to dasz radę do końca zimy pojeżdzić; gondole są spore, a jak
        mają podnoszone oparcie to już bajka.
        No i wózek bardzo wytrzymały; mam go już 4 lata i nic się nie dzieje;
        ewentualnie trochę budka wyblakła.
        Babcie są zadowolone, bo wózek praktycznie sam jedzie i nie trzeba używać dużo
        siły do pchania. Teraz zimą to super. mam na stelażu aluminiowym więc jest
        lekki.
        Reasumując to dobra inwestycja:)
        • marta19861 Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 01.02.07, 15:54
          Powiem szczerze, że też jestem fanką Emmaljungi, ale do PP Culli przekonuje mnie
          podwójna tapicerka (ta wersja letnia), podobno wymiary gondoli i jakość
          prowadzenia wózka są porównywalne. Sofię chyba już ostatecznie odpuszczam
          jednak. Myślicie, że zimą już przesiądziemy się do spacerówki? Rodzę na poczatku
          lipca, wg terminu.
          • anna-pia Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 02.02.07, 12:42
            Jeśli tak, to na początku grudnia - czyli teoretyczną zimą - twoje dziecko
            bedzie miało 5 miesięcy. I teraz tak: ja swoje drugie (połowa pażdziernika) od
            poczatku woziłam wyłącznie w spacerówce Emmaljungi - mam usztywniony wkład dla
            noworodka. I tak koło 5 mies. wkład zlikwidowałam (tzn. wyjęłam usztywnienie,
            sama tzw. miękka gondolka została), młody zaczął jeździć w spacerówce (tzn.
            spacerowej wersji Emmaljungi), ze względu na 2 rzeczy: 1. ciekawość świata, 2.
            rozpórkę na nózkach. W gondoli w rozpórce by sięnie zmieścił. Nie zyczę nikomu
            rozpórki, ale też IMO należy wziąc pod uwagę to, że zimą 5-mies. i starsze
            dziecko może mieć ciasnawo w gondoli. Ja młodego opatulałam kocykami i było OK.
            Jeśli nie upierasz się przy gondoli, to polecam ci taką opcję.
            Emmaljunga ma 2 wersje wkładek:
            miękka mini gondolka - ja mam taką
            www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=355
            sztywna mini gondolka - też się dobrze sprawdza
            www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=354

a na zimę - śpiwór
            www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=359

IMO jest bardzo możliwe, że zimą twoje dziecko będzie wolało jeździć w wersji
            spacerowej - zaznaczam, że cały czas chodzi mi o Emmaljungę, a nie o typową
            spacerówkę z płytkim siedziskiem i niewielkimi kołami
    • atena.an Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 01.02.07, 19:49
      ja mam Peg Perego Enfant, choc zastanawiałam się nad PRAMETTE. Poniewaz moje
      dziecko jest z pazdziernika to wybrałam wozek z gondolka, bo ciepljsza. Na lato
      mysle ze Pramette bo ma miekka i lekka gondolke. Wózek jast na bazie Pliko P3,
      lest lekki, bardzo łatwo go złożyc i rozłożyć, jednym ruchem. Osobiście polecam,
      nawet na śniegu i nierównościach daje sobie radę bez angażowania pokładów
      energii mamy. Polecam.
    • pocholita Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 02.02.07, 13:10
      Ja mam Emmaljungę ale koleżanka ma PP i nie zauważyłam specjalnych różnic.
      Natomiast jeśli planujesz drugie dziecko w krótkim czasie to Emmaljunga jest
      zdecydowanie lepsza, gdyż można do niej dokupic siedzisko dla starszego
      dziecka, które montuje się na spacerówce.
      • anna-pia Re: Emmaljunga, Peg Perego, Inglesina-co wybrać?? 02.02.07, 13:24
        pocholita napisała:

> Ja mam Emmaljungę ale koleżanka ma PP i nie zauważyłam specjalnych różnic.
        > Natomiast jeśli planujesz drugie dziecko w krótkim czasie to Emmaljunga jest
        > zdecydowanie lepsza, gdyż można do niej dokupic siedzisko dla starszego
        > dziecka, które montuje się na spacerówce.

Albo podstawkę do jeżdżenia :)
        Między pierwszym a drugim mam 3 lata róznicy i podstawka to było to, jak starsza
        miała nawet 4 lata.
        • marta19861 Re: Emmaljunga Smart 05.02.07, 15:06
          Czy Smart ma podnoszone oparcie wewnątrz gondoli?
          • ivo_atom Re: Emmaljunga Smart 05.02.07, 21:03
            Dzisiaj widziaąłm ta gondolę i ma podnoszone opracie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka