Dodaj do ulubionych

Teutonia Mistral S

11.02.07, 16:38
Witam, mam pytanie do użytkowników wózka TEUTONIA MISTRAL S. Wózek spełnia
wszystkie moje oczekiwania mam jednak wątpliwości co do tych kółek. Czy
sprawdza sie one zimą lub na nierównym terenie???? Zależy mi na skrętnej
kołach. Biore po uwage jeszcze Bebecar Stylo At ale ten z kolei nie ma
przeładanej rączki, która tez wydaje mi sie bardzo przydatna. Prosze o
pomoc!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • gosia_k27 Re: Teutonia Mistral S 12.02.07, 09:05
      Tez chce kupić ten wózek. Mistral nie ma skrętnej osi ale ma pixxel. Pixxel nie
      ma chyba przekładanej rączki a dla mnie to podstawa. Z tego co czytałam o tych
      wózkach to doskonale sprawdzaja się na nierównościach. Ja mam problem z kolorem
      bo w moim mieście nie tych wózków i jeśli chopdzi o kolor to musze się zdać na
      te na stronie internetowej.
      • maksymalnie_zarobiona Re: Teutonia Mistral S 12.02.07, 09:12
        Jest też wersja Mistral S która ma skrętne koła. Co do kolorów to gdzieś tu na forum czytałam że można dostać wzornik kolorów. Chyba ze sklepu Piotruś Pan - poszukaj dokładnie przez wyszukiwarkę. Ja mam od niedawna Teutonię Pixxel - świetny wózek. W Mistralu S jakoś mnie nie przekonały te skrętne pojedyncze koła z przodu, ale to kwestia indywidualna.
    • georginka Re: Teutonia Mistral S 12.02.07, 10:38
      Czy naprawde nikt nie ma tego wózka????? Nikt mi nie pomoże?????
      • mama-igorka Re: Teutonia Mistral S 12.02.07, 19:44
        ja mam normalną Teutonię z 2003 roku, jak dla mnie nie ma lepszego wózka,
        uzytkujemy ja juz prawie 3 lata, nic się w tym wózku nie psuje, nie trzeszczy,
        super się prowadzi na kazdej nawierzchni-las, snieg, piasek, warszawski
        chodnik. Jakbym miała jeszcze raz kupowac, bez wahania wybrałabym ten sam wózek.
        Jeszcze jedna zaleta tego wózka są wymiary, moje dziecko ma 2,9 i spokojnie w
        tym wózku na spacerach śpi, nogi mu nie wiszą i potrafi w nim przespać ponad 2
        godziny. Naprawde polecam.
    • mama_szymonka Re: Teutonia Mistral S 12.02.07, 22:16
      Też się zastanawiam nad tym wózeczkiem i mam podobne wątpliwości. Koła na
      zdjęciach wydają mi się bardzo płaskie , takie typowe na idealne równe chodniki
      , ale nie widziałam tego wózka na żywo więc trudno mi je ocenić.
      Przy okazji podpinam się z pytaniem , jak wygląda siedzisko ? Co jest pod
      tapicerką? Czy metalowy stelaż? Czy jest usztywnione i równe?
    • pinik Re: Teutonia Mistral S 12.02.07, 23:21
      Hej,

mialam baaaaaardzo wiele teutonii, a akutalnie teutonie mistral S 2007 (uwaga!
      Jest roznica wzgledem kolekcji 2006!!! Lepszy hamulec, blokady kol przednich i
      resory z przodu, ktorych wczesniej zdajsie nie bylo!) i teutonie pixxel.

Te kolka z przodu nie sa wcale takie male!

Oba wozki super sie prowadza, maja b. wygodne siedzonka, dobre, przemyslane,
      obszerne budy.

Mistral ma przekladana raczke.

Co do kolorow, to uwazam, ze bardzo trudno jest sie z internetu lub z ich
      katalogu zorientowac, jak dany material naprawde wyglada. Ja najpierw
      zobaczylam w miescie czerwonego mistrala S z poprzedniego roku i sie napalilam
      na niego. Zamowilam przez internet. Jak mi go przyslali, to bylam zla, ze mi
      zly kolor przyslali. Wygladal jakos blado, troche pomidorowo. NIe podobal mi
      sie. Okazalo sie, ze czerwony w kolekcji 2007 wlasnie tak wyglada. Paskudek!
      Odeslalam go i wymienilam na granat z kremowa lamowka (ladny na zywo). W
      katalogu wiele kolorow wygladalo mi na prawie identyczne. Dopioero jak w
      sklepie zobaczylam probki materialow, dotarlo do mnie, ze to co mi sie
      wydawalo, ze jest gladkie, jest w kratke itd. TAk wiec uwaga z tymi kolorami i
      wzorkami!

Wg mnie ladny i tutaj b. chetnie kupowany jest taki granatowy wozek z
      niebieskim jako dodatek. Tu (w NIemczech) sie super sprzedaje i on naprawde
      ladnie wyglada.
      • gosia_k27 Re: Teutonia Mistral S 15.02.07, 12:26
        Pinik a mogłabyś wstawić pare fotek twojego wózeczka?
        • kasiapfk Re: Teutonia Mistral S 20.06.07, 14:23
          włąśnie kupiłam Mistral S kolor 2825 -kolor do baaaani. Zupełnie inaczej na
          próbniku mi sięwydawał a zupełnie inaczej teraz. Fakt -kolory w internecie
          sprawiają wrażenie dużo bardziej żywych... w rzeczywistości wyblakleeeeee fe.
          Ale poza tym: wóżeczek fajny. ma wszystko co chciałam :) Chodzi-genialnie.
          Bardzo zwrotny.Gondola mogłabybyć trochewieksza, ale mam nadzieję,ze do zimy to
          mój maluch w spacerówkę się przsiądzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka