Dodaj do ulubionych

Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip?

12.03.07, 09:25

Ciągle nie mogę zdecydować się, który wózek wybrać. Porównuję, czytam różne
opinie na forum i ciągle mam dylemat. Dziecko już przymierzałam w sklepie i
wyglądają te wózki podobnie. Czy możecie pomóc mi w wyborze? Czekam na opinie
mam, które już przetestowały te wózki. Wiem, że Trip jest polecana, ale jak
wypada BC Viva? Dodatkowo promocja Vivz ya 350 kusi.
Obserwuj wątek
    • bonnie75 Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 12.03.07, 09:52
      My sie skusilismy wlasnie na Bebe Confort Viva.
      Przedwczoraj mezul dokonal inauguracji, a ja wczoraj bylam na zakupach.
      Prowadzi sie fantastycznie. Skreca niemal w miejscu. Nic nie skrzypi, nie
      trzeszczy, nie znosi na boki, jedzie jak chcesz, podbija sie w miare, sklada sie
      kopnieciem praktycznie. Pisza wprawdzie, ze oparcie rozklada sie na plasko, ale
      troche jednak jest pod katem. Ma jeden minus jak dla nas - maly niemal
      natychmiast w nim zasypia ;-), co nie zdarzalo sie wczesniej w naszym starym
      Driverze 4xL.
      Musimy tez dokupic palak, bo Adas sie wychyla, a szelek nie cierpi (w Driverze
      zapinalam go tylko w pasie i mial dodatkowo barierke).

Aha, wczesniej bylam niemal zdecydowana na Coneco Polo, ale jak zobaczylam go na
      zywo i porownalam z BC Viva - to nie mialam watpliwosci. Inglesinie Trip tez sie
      przygladalam, ale ponad stowe drozsza byla, a moj maly i tak nie chcial wysiadac
      z Bebe Conforta ;-)

Jesli masz jakies pytania to pytaj :-)
    • ania.de Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 12.03.07, 10:07
      a jak Viva wypadała przy Trip? Oprócz ceny oczywiście :)
      węższa/szersza? czytałąm, że Viva ma jakoś za nisko siedzisko i dzieci potem
      szurają nogami? A kosz na zakupy? Jak wygląda? Czy łatwy jest dostęp przy
      rozłożonym oparciu? porównywałać z Trip?
      • bonnie75 Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 12.03.07, 10:26
        Dokladnie nie badalam Inglesiny i szczerze mowiac nie porownywalam, bo BC Viva
        wpadl mi niemal natychmiast w oko, a jak juz wsadzilam wen mojego Adaska, a ten
        z zadowoleniem kazal sie wozic po sklepie, a potem strzelil focha jak go
        wyjelismy - wiedzialam, ze to ten i zaden inny.
        Jesli chodzi o kosz, to niestety nie nalezy do olbrzymow (zreszta wskaz mi
        parasolke, ktora mialaby duzy kosz), ale po rozlozeniu oparcia moglam spokojnie
        wyjac stamtad potrzebne rzeczy.
        Co do siedziska - hm....wlasciwie to zalezalo mi na tym, zeby nie bylo za
        wysoko, bo moj samodzielny maluch bedzie mogl sam wsiadac i zsiadac, poza tym
        podnozek jest regulowany, wiec tu akurat problemu nie widze.
        • umaleks do Bonnie75 12.03.07, 11:40
          Ja własnie zastanawiałam się nad tymi dwoma wózkami i w ciemno kupiłam na
          alegro BC viva brazowo-niebieski za 350 zł. Moja misia ma 9,5 miesiaca i po
          domu na razie lubi nim byc wozona. Nie mam porównania do innych parasolek, ale
          ta mi sie podoba, fajnie się jedzie. Na spacerze nie wiem czy juz mozemy.A
          wspomniałaś o pałąku - ja tez bym chciała
          • bonnie75 Re: do Bonnie75 12.03.07, 12:50
            Mysle, ze spokojnie mozecie juz wyjsc na spacerek :-)
            Ja kupowalam nie bezposrednio przez Allegro, ale w sklepie u tego sprzedawcy, bo
            mieszkam praktycznie po sasiedzku:
            www.allegro.pl/item171842825_nowe_bebe_confort_viva_kol_2007_super_cena_.html
            pani powiedziala, ze zamowili juz uniwersalne palaki, ktore pasuja do Vivy i
            beda mieli prawdopodobnie juz jutro. Troche zmrozila mnie cena, bo wprawdzie
            mniej niz 50 zl, ale z 350 robi sie juz 400 :-(
            No, ale u nas to mus :-)
            Wlasnie przed momentem wrocilismy ze spaceru, na ktorym Adas moj znowu spal w
            tym wozku. Jestem w szoku :-)
            • umaleks do Bonnie75 13.03.07, 11:53
              ale zbieg okoliczności ja tez kupiłam wózek u tego sprzedawcy i właśnie czekam
              kiedy będą te pałaki do wózka. Daj mi znac jak będą i jak go oceniasz
            • an_ni Re: do Bonnie75 16.03.07, 12:41
              palak uniwersalny widzialam w zywklym sklepie za 20 zl (bo tez interesowalam
              sie wozkiem Viva)
              astrakcje cenowe na allegro to sciema
              • malgonia75 Re: do Bonnie75 16.03.07, 15:57
                A gdzie widzialas? Przymierzam sie do kupienia Vivy, ale chcialabym palak, bo
                moj synek jest przyzwyczajony, ze sie czegos trzyma, jenka 50 zl za sam palak,
                jesli wozek kosztuje 350 to wydaje mi sie nieproporcjonalnie duzo. Jestem z
                Warszawy.
                Pozdrawiam
                • bonnie75 Re: do Bonnie75 16.03.07, 16:32
                  Ja tez jestem ciekawa, gdzie mozna w Wawie kupc palak za 20 zeta :-)
                  • an_ni Re: do Bonnie75 20.03.07, 14:56
                    sklep Gucio przy metro Ursynow
    • oliwe Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 17.03.07, 12:18
      o ja też mam taki dylemat zwłaszcza, że w Calineczce tripy są po 399 zł a to
      już nie taka znowu różnica. I jest różowa, chciałabym dziewczęcy kolor bo
      pierwszy wózek miałam jakiś taki mulasty.

calineczka.pl/sklep/index.php?cPath=63_31_122&sort=2a&page=2
    • betka_1713 Re:do bonnie75 ile centymetrów? 19.03.07, 14:50
      mogłabyś mi zmierzyć odległośc siedziska do ponóżka, ile ma centymetrów.Chce
      kupić b.c vive ale wydaję mi trochę niska. Piszą że ten podnóżek się reguluje to
      znaczy czy opuszcza sie go góra- doł w zależności od pozycji dziecka czy tylko
      przesuwa wyżej -niżej.Z góry dziękuje Beata
    • asiamamusia Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 19.03.07, 15:15
      Ja wybrałam Tripa bo w Vivie strasznie ciężko chodziły pasy, połamałam sobie w
      sklepie paznokcie (mam krótkie, ale nieźle się namordowałam żeby rozpiąć). I to
      zaważyło bo wizualnie bardziej mi się podoba niż Trip. W Tripie pasy są super i
      do regulowania i do rozpinania/ zapinania. Nie wiem czy to we wszystkich Vivach
      tak jest, ja sprawdzałam 3 w sklepie. A i jeszcze jedna rzecz: sąsiadka ma Vivę
      i po roku użytkowania te gumy na rączkach są w stanie katastrofalnym, materiał
      siedziska też im się pruł, więc ona mi nie polecała. Ale tu nie wiem, może tak
      użytkowali intensywnie. Dla mnie te pasy były najważniejsze.
      • bonnie75 Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 19.03.07, 17:32
        Tak, to prawda z tymi pasami. Kolejny minus (po polezacym oparciu) dla nas.
        Jeszcze zapiac - jak cie moge, ale rozpiac to prawdziwa porazka :-(
        Niestety, palaka tez nigdzie znalezc nie moge :-( Powrocilismy do starego wozka,
        a BC VIVA stoi sobie w przedpokoju i .....czeka na lepsze czasy :-(
        • abraj Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 19.03.07, 18:03
          Tu masz dwie aukcje z barierkami - po 10 i 30 zł, one zdaje się są uniwersalne.
          Zapytaj zresztą sprzedawcy czy pasują do Twojego wózka, on ma w realu sklep z
          wózkami, a na forum ten sprzedawca to'detinka' , pisuje na forum 'zakupy'

www.allegro.pl/item175386336__barierka_maclaren_.html
          www.allegro.pl/item175521127__barierka_maclaren_.html
          • bonnie75 Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 19.03.07, 18:24
            Dzieki za namiar. Zadalam pytanie detince na Zakupach ;-)
            • an_ni Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 20.03.07, 15:02
              Bonnie patrz wyzej moja odpowiedz
              mysle ze w wielu sklepach dzieciowych maja uniwersalne palaki
              tez kupilam Vive ale ja akurat palaka miec nie musze
              moze przy okazji kupie
              • bonnie75 Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 20.03.07, 17:38
                Tak sie sklada, ze wcale nie tak wiele sklepow posiada jakiekolwiek palaki, juz
                nie mowiac o takim, ktory pasowalby do mojego wozka.
                Mozesz mi podac jakis sklep w Wawie, ktory sprzedaje uniwersalne palaki?????
                Objechalam w sobote pol stolicy, chcac nabyc palak.
                Coz, moze w drugiej polowie jakies znajde?
                • bonnie75 Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 20.03.07, 17:39
                  Oj, rozpedzilam sie i nie doczytalam.
                  W sklepie Gucio nie bylam :-)
                • koma.edziecko Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 20.03.07, 18:51
                  Zadzwoń do sklepu małe dziecko na Jagiellońskiej 2 mieli tam uniwersalne pałaki
                  do maclarena,być może ze do Twojego też będą pasowąć.
                  • bonnie75 Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 20.03.07, 19:20
                    W sobote bylam na Jagiellonskiej - niestety nie maja zadnych palakow :-(
                    Przed chwila wrocilam ze Swiata Dziecka przy Ikei na Targowku - nie maja -
                    zamowili dopiero :-(
                    Nie jestem pewna czy te palaki do Maclarena beda pasowaly do mojej Vivy :-(
                    • an_ni Re: Bebe Confort Viva czy Inglesina Trip? 16.04.07, 23:18
                      no i co kupilas ten palak?
                      ja kupilam w Guciu ale nie za 20 tylko za 55 :/ podobno ten za 20 nie pasowal
                      do Vivy i juz w ogole takich nie maja
                      ale skoro zaoszczedzilam na Vivie niby 120 zl to przezylam jakos te cene palaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka