Dodaj do ulubionych

Bebecar Vector

31.03.07, 10:04
Czy ten wózek ma bardzo twarde zawieszenie, czy będzie telepało na
nierównościach? Podoba mi sie bardzo ten model,ale wydoda dziecka przede
wszystkim.
Obserwuj wątek
    • dziubekl Re: Bebecar Vector 01.04.07, 21:04
      my mamy ten wózeczek. przesadziliśmy smyka z Inglesiny Magnum, która jak
      wiadomo oprócz pompowanych kół ma rewelacyjna amortyzacje i co moge powiedzieć
      to to, ze na początku było mi dziwnie, bo wózek nie buja ale ja świadomie
      wybrałam właśnie taki "twardy" bo mój maluch nie lubi huśtania. co do telepania
      to nie telepie bo ma duże koła jak na spacerówke i to w duzym stopniu niweluje
      nierówności. Prowadzi sie łatwo i uważam, że jest to dobra spacerówka. jak bym
      miała jeszcze raz wybierać to znów bym go kupiła.
      • daisy5 Re: Bebecar Vector 02.04.07, 09:21
        Ja również jestem zainteresowana zakupem tego wózka. W jednym ze sklepów
        odradzili mi jednak ten model ze względu na skrzypiący stelaż oraz kółka
        (oczywiście po pewnym okresie użytkowania), w związku z czym od czasu do czasu
        należałoby oliwić niektóre podzespoły wózka. Czy mogłabyś mi powiedzieć jak
        długo użytkujesz już ten wózek i czy faktycznie stelaż i kółka skrzypią? I
        jeszcze jedno a może nawet dwa pytanka, w jakim wieku jest Twoje dziecko,
        wydaje mi się bowiem, że spacerówka jest stosunkowo wąska, zastanawiam się więc
        czy dziecku jest wygodnie i po założeniu na przykład czegoś grubszego nie czuje
        się skrępowane (głównie w ramionkach). I ostatnie pytanie, jak wózek zachowuje
        się na nierównościach, np. krzywych chodnikach, dziurach lub piaszczystych
        drogach, czy kółka nie mają tendencji do "tańczenia"?
        Bardzo zależy mi na Twojej opinii. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • maja307 Re: Bebecar Vector 02.04.07, 12:32
          No to wiem, że spacerówka Vector jest ok,
          ale ja chciałabym wersję z gondolą i dlatego pytam o sztywność wózka.
          Obawiam się, że dziecko będzie podskakiwało na nierównościach...
          • dziubekl Re: maja307 02.04.07, 13:53
            szczerze mówiąc na gondolę bym sie nie zdecydowała bo jednak malutkie dziecko
            raczej lubi byc kołysane, choćby troszkę (tak jak u mamusi w brzuchu) a Vector
            jak już pisałam takiej możliwości nie ma. mój synek do 5 m-ca jeździł w
            Inglesinie Magnum na pompowanych kołach i z dobrą amortyzacją. z opisów wynika
            że gondola do Bebecar ma funkcję kołyski, nie wiem na czym to polega i myślę że
            jeżeli ta kołyska ma działać na stelażu to warto sie zastanowić bo 5 m-cy to
            niedługo a później spacerówka solidna i rozkładana na płasko ma sens. Koła w
            dużym stopniu niwelują trzęsienie wiec o to bym sie nie martwiła ale jednak dla
            noworodka wybrałabym wózek z amortyzacja.
        • dziubekl Re: daisy 02.04.07, 14:04
          wózek mam 3 m-ce i jak narazie nic mi nie skrzypi. mój synek ma 8 m-cy i należy
          do większych dzieci (waży już ponad 10kg) i nie uważam, że wózek jest zbyt
          wąski czy krótki. mieści sie bez problemu nawet w zimowej kurtce. na
          nierównościach zawsze mam odblokowane kółka i prowadzi sie łatwo, z dziurami
          sobie radzi dobrze bo ma dość duże koła, po piasku nie jeździłam ale na śniegu
          dał radę podczas gdy moja koleżanka zakopywała sie mniejsza spacerówka. dodam
          jeszcze co uważam za świetny i niezastapiony dla mnie plus - mechanizm
          blokowania/odblokowywania kółek na stelażu. jest to tak fantastyczny pomysł, że
          wszystkie wózki ze skrętnymi kołami powinny to mieć. bez schylania sie i
          brudzenia blokujesz i odblokowujesz kiedy chcesz. ja jestem wygodna wiec dla
          mnie to rewelacja! jak macie jeszcze jakies pytania to służę radą. pozdrawiam
          • daisy5 Re: daisy 02.04.07, 14:43
            Dziubekl bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jesteś wielka !
            Pozdrawiam
            • maja307 Re: daisy 02.04.07, 17:10
              Ja również dziękuję za odpowiedź ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka