chwedzia 22.05.07, 11:26 Mam dylemat który model wybrać? Mam rocznego synka i chciałabym mieć wózek już do końca kariery wózkowej:)Czy śpiworek na chłodne dni jest ważny? prosze poradźcie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zara_ka Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 11:46 Przeczytaj wypowiedzi na temat: czym różni się maclarena XT od XLR Sama zastanawiam sie nad właściwym wyborem i mam trzy typy wozków, na jeden na pewno sie zdecyduje ale jak chcesz wybrać pomiędzy tymi dwoma to sugeruję XLR jest bogato wyposażony i ma szersze siedzisko. Śpiworek jest to świetna sprawa warto go mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 12:07 poczytaj sobie wcześniejsze posty na temat maca. Ja mam xlr,a synek ma rok. Wybrałam ten model bo bogatszy o osłonkę i szersze siedzisko. Wózek jak dla mnie świetny. Rozwiązania w nim zastosowane są dobrze przemyślane. W razie wątpliwości pytaj. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
chwedzia Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 12:21 czyli uwazasz ze spiworek jest wazny? wozeczek dobrze sie podbija? Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_to_ja Podbijanie-rewelacja! 23.05.07, 18:07 Naprawdę jestem pełna podziwu. Wózek sprawdza się na wszelich nawierzchniach-nawet leśnych ścieżkach!!! A podbija sie go genialnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
chwedzia Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 12:22 jeszcze jedno - a moze do XT pasuje inny spiworek? aaaaa XLR jest ciezki? Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_to_ja Pasuje śpiworek uniwersalny:-) 23.05.07, 18:06 wiec dobrac do XT spiworek/osłonke nie jest trudne. A XLR waży tyle samo co XT. W opisie waga jest różna bo dodana jest waga tej osłonki oraz wkładki dwustronnej i wkładki dla noworodka. a co do wagi wózka takiej "odczuwalnej" przeze mnie to powiem ze jest super!!! Składam go i podnoszę majac Hankę na ręku bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
chwedzia Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 12:26 a rączki????? czy nie sa za wysokie dla niskiej osoby? (mam na myśli babcie) Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga chwedzia 22.05.07, 13:29 okrycie - według mnie śpiworek jest ważny, a ten w xlr jest super. plusem jest to, iż jednej strony jest rozsuwany (ułatwia włozenie czy wyjęcie dziecka z wóżka). widziałam też na allegro uniwersalne śpiworki maca, wiec do xt mozesz dokupić (pewnie innych firm też pasują). podbijanie - wg mnie jest rewelacyjne. waga - xlr waży około 7,5 kg. xt jest trochę lżejszy (chyba 0,5kg ale pewna nie jestem) rączki - ja mam 174 cm i dla mnie są super. ale wózek prowadzi też często moja mama, która opiekuje sie synkiem i nie narzeka na ich wysokość (a mam ma sporo ponizej 170 cm). ale w tej kwestii d okońca Ci nie pomogę, może wypowie sie jakaś niska mamuśka. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_to_ja Ja ma 155 cm ... i mam XLR 23.05.07, 18:02 i rączki są za wysokie dla tak niskiej osoby. Wczesniej miałam VOLANTA 3 z rewelacyjną regulacja rączki więc przesiadka okazała sie pod tym jedynym względem trudna. Ale po kilku spacerach sie przyzwyczaiłam :-) I jest rewelacyjnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
antwa Re: ja też stoję przed takim dylematem 25.05.07, 10:53 moja córeczka ma rok i dwa miesiące. Chciałąbym kupić taki wózek, który będzie lekki, szybko się składał, miał regulowane oparcie, lekko się prowadził i był wygodny dla mojego dziecka. W sumie wybór powinien być prosty, bo XT jest lżejszy, jednak ja jestem prawdziwą kobietą i nie umiem się zdecydować, bo XLR jest lepiej wyposażony i ma szersze siedzisko czyli powinien starczyć na dłużej a różnica w cenie przy takich kwotach jest niewielka Już nić nie wiem, przypuszczam, że gdybym mogła oba wózki obejrzeć, to bym szybko podjęła decyzję, niestety u nas w Bydgoszczy nigdzie nie ma tych wózków :-( Jeszcze zastanawiam się nad Jane Energy.... Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga Re: ja też stoję przed takim dylematem 25.05.07, 12:56 ciężki wybór, też miałam ten problem całkiem niedawno więc rozumiem :-). Co do wagi techno xt i xlr to jest porównywalna (różnica jest wagą osłonki). Ja dla swojego roczniaka wybrałam xlr właśnie ze wzgledu na osłonkę i szersze siedzisko. Ale wiem ze w xt też jest dzieciaczkom luźno. A wózek jest super. Jeśli chodzi natomiast o jane energy to nie pomogę niestety. Musisz poszukać info na forum albo zawiesić pytanie. Pozdrawiam i zyczę trafnego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
a.dka Re: ja też stoję przed takim dylematem 25.05.07, 12:58 Jeśli zastanawiasz sie miedzy xt a xlr to bez watpienia wybralabym xlr (tak zreszta zrobilam). Szersze siedzisko, w komplecie spiworek, a waga minimalnie wyzsza, bo 7,5 kg to ponoc jest razem ze spiworkiem, a spiworek pare deko tez wazy, a latem chodzimy bez spiworka. A kolorystyka tez ladniejsza w xlr - moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
antwa Re: sadaga i a.dka 25.05.07, 13:52 a jaki wybrałyście kolor? Kurcze mi się podoba ten z różowymi paskami ale tak sobie myślę, że jak drugie dziecko będzie chłopakiem, to raczej kiepsko bedzie to wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
havena Re: sadaga i a.dka 25.05.07, 13:57 > a jaki wybrałyście kolor? My mamy tan/crimson i jest wspanialy! Wg mnie zarowno dla dzieczynki, jak i chlopca (mam corke ;-)) Generalnie uwielbiam jasne wozki. Dla starszej cory mialam granat i juz wicej ciemnego nie kupie. Pozdr. Havena Odpowiedz Link Zgłoś
antwa Re: havena 30.05.07, 09:20 właśnie kupiłam wózek XLR w kolorze Tan i chociaż mam obawy co do tego koloru, (chodzi mi głównie o utrzymanie go w czystości), to mam nadzieję, że będę zadowolona i że chłopak nad którym będziemy pracować;-) też będzie się w nim ładnie komponował:-) Dzięki za rady, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga kolor 27.05.07, 09:05 ja mam charcoal/burnt orange. według mnie jest śliczny. coffe/pink też mi się podoba ale właśnie ze względu na róż jakoś bardziej pasuje mi do dziewczynki, chociaż facet też może w nim jeździć :-)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_to_ja Ja mam brązowo-różowy :-) 28.05.07, 08:45 I sie nie przejmuję. Jeśli jakimś cudem ten wózek dotrwa do drugiego dziecka ( bo użytkuję go dość intensywnie i to po dziwnych nawierzchniach) i będzie to chłopak to nic się nie stanie...poza tym choć moja Hanka ubrana jest od góry do dołu na różowo jeszcze się nie zdarzyło żeby mi ktoś powiedział że to dziewczynka :-D A wręcz odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
tinaga Re: ja też stoję przed takim dylematem 26.05.07, 07:55 antwa napisała: > moja córeczka ma rok i dwa miesiące. Chciałąbym kupić taki wózek, który będzie > lekki, szybko się składał, miał regulowane oparcie, lekko się prowadził i był > wygodny dla mojego dziecka. > W sumie wybór powinien być prosty, bo XT jest lżejszy, jednak ja jestem > prawdziwą kobietą i nie umiem się zdecydować, bo XLR jest lepiej wyposażony i > ma szersze siedzisko czyli powinien starczyć na dłużej a różnica w cenie przy > takich kwotach jest niewielka > Już nić nie wiem, przypuszczam, że gdybym mogła oba wózki obejrzeć, to bym > szybko podjęła decyzję, niestety u nas w Bydgoszczy nigdzie nie ma tych > wózków :-( > Jeszcze zastanawiam się nad Jane Energy.... Ja jestem z bydgoszczy i posiadam xlr, kupilam go co prawda na allegro ale widzialam kolekcje 2006 w akpolu! Powodzenia w wyborze! Pozdrawiam Agnieszka! Odpowiedz Link Zgłoś
antwa Re: tinaga:-) 27.05.07, 21:28 dzięki za info, w Akpolu mają obecnie tylko Maclarena Quest, Classic i Volo. A może ten Classic, to właśnie XT? Odpowiedz Link Zgłoś
fiil Re: Maclaren XT czy XLR? 30.05.07, 20:28 Na wstępie witam i pozdrawiam, właśnie włączyłam się w forum i właśnie dziś zakupiłam maclarena XLR.Godzinę temu wróciłam z długiego wypadu do Warszawy nie po supermarketach tylko po strówce itd..Padało więc folia przeciwdeszczowa się sprawdz:)Podoba mi się jej montaż. mam rocznego synka i wcześniej jeździłam wóżkiem na pompowanych kołach.Chciałam kupić parasolkę, dobrej jakości wytrzymałą która posłóży mi także ,być może przy moich kolejnych dzieciach.Mam nadzieje,że będzie się sprawdzać.Dla mnie wysokośc rączek jest genialna mam 174 mąż 183 cm wzrostu, świetnie się składa, dobrze prowadzi,podstawą mojego wyboru między XT a XLR było właśnie okrycie na nogi -dla mnie to b.istotne.Bałam się że siatka jest mało pojemna bo zawsze obładowuje wózki jak wielbłąd ale jest ok,bardzo fajne są te małe kieszonki przy budce, pod ręką można mieś butelkę chusteczki itp.Jest lekki. Musze go sprawdzić w lesie bo najczęściej na takie spacery chodzę.Nie będę juz kupować nowego wózka bo po co.Nie jest za masywny a jednocześnie nie za mały. Co ważne było dla mnie to, że XLR jestr trochę szerszy -nie ogranicza dziecka a mój synek jest niczego sobie, masywny chłoptaś. Wyczytałam też, że można do tego modelu XLR podczepić taki mały fotelik samochodowy gdzie może jeździć całkiem mały bobas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga do fiil 31.05.07, 09:11 Ja swojego xlr już przetestowałam po leśnych dróżkach. Według mnie radzi sobie naprawdę nieźle, a bałam sie że będzie nieciekawie :-) No i synek bardzo lubi ten wózeczek, a dzięki temu ze jest szeroki, mały rozkłada się w nim w różnych kombinacjach. Fajnie to wygląda :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eselte Re: maclaren xlr-co w nim jest? 31.05.07, 11:41 Dziewczyny!! odpowiedzcie mi szczerze w sprawie maclarena xlr w informacji stoi napisane, ze jest "od urodzenia" czy Wy jako mamy użytkowniczki tego wózka możecie to potwierdzić, ze faktycznie może tak być? Czy raczej nalezy go traktowac jako typową spacerówkę a ta opcja "od urodzenia" to tylko jak chcesz szybko przewieźć a na normalne spacery się nie nadaje. I powiedzcie mi- co w tych wózkach jest, ze tak wszyscy nad nimi pieją? co je różni od innych spacerówek typu chicco, graco itp? chce wwiedzieć, bo tani nie jest ale jeśli faktycznie taki genialny to warto zainwestować Moja mała ma 5,5 miesiąca, szlag mnie trafia i mój kręgosłup jak mam znosić cięzką gondole więc zaczęłam szukać wózka czekam na informacje od was pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sadaga do eselte 31.05.07, 12:05 moim zdaniem ten wózek dla dziecka od urodzenia sie nie nadaje, no chyba żeby go tylko przewieźć na krótkim odcinku. za to dla starszego dziecka jest już świetny. duże i długie siedzisko (przedłużany podnóżek), wysokie oparcie, niezła jak na parasolkę amortyzacja (testowałam po różnych nawierzchniach - asfalt, kostka, piaskowe drogi i leśne dróżki), świetne podbijanie i zwrotność. Do tego duża powiększana budka, folia przeciwdeszczowa i osłonka na nózki. Okienko z filtrami, osłonka przed słońcem, naprawdę ma szereg świetnych rozwiązań. Moim zdaniem warto zainwestować tyle kasy. Ja kupiłam go synkowi na roczek. Osobiście myśle że moze w nim bez problemu jeździć maluch od około 9-10 m-ca. czy wcześniej nie wiem bo to jednak parasolka- moze inna mama Ci podpowie. Aha - mam do niego dodatkowe akcesoria w tym pałak ale nie używam go jak na razie, bo mimo ze mój synek jest bardzo ruchliwy to wózkiem b. lubi jeździć. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Maclaren XT czy XLR? 31.05.07, 12:05 Od urodzenia to on jest dopuszczony w Anglii a nie u nas,ja noworodka bym do niego nie wsadziła bo to typowa przewozówka,według mnie dla dziecka ok roku moze być jako jedyny wózek dla półroczniaka tylko jako dodatkowy. Jak na parasolkę ma niezła amortyzację,szerokie siedzisko, bardzo dobrze się prowadzi i podbija,budka pochylana do przodu bardzo się przydaje bo chroni od wiatru i słońca. Wśród innych wózków wyróznia się jakością wykonania i lekkością prowadzenia. Ale wyglądem przynajniej mnie nie zachwyca, ale to kwestia gustu,mimo to pojeździłąm sobie pól roku Techno właśnie po to zeby się przekonać co w nim jest takiego że wszyscy go chwalą ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
eselte Re: Maclaren XT czy XLR? 31.05.07, 12:11 dzięki, o to mi chodziło, bo spotkałam się z opiniami, ze właśnie 5 miesięczniaki mogą w nim jeździć, co dla mnie jest z lekka niewyobrażalne, na krótkie trasy z samochodu i z powrotem to tak..ale nie na stałe czyli zacznę o nim myślec później Odpowiedz Link Zgłoś