Dodaj do ulubionych

Maclaren XT czy XLR?

22.05.07, 11:26
Mam dylemat który model wybrać? Mam rocznego synka i chciałabym mieć wózek
już do końca kariery wózkowej:)Czy śpiworek na chłodne dni jest ważny? prosze
poradźcie...
Obserwuj wątek
    • zara_ka Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 11:46
      Przeczytaj wypowiedzi na temat:
      czym różni się maclarena XT od XLR
      Sama zastanawiam sie nad właściwym wyborem i mam trzy typy wozków, na jeden na
      pewno sie zdecyduje ale jak chcesz wybrać pomiędzy tymi dwoma to sugeruję XLR
      jest bogato wyposażony i ma szersze siedzisko.
      Śpiworek jest to świetna sprawa warto go mieć.
      • sadaga Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 12:07
        poczytaj sobie wcześniejsze posty na temat maca. Ja mam xlr,a synek ma rok.
        Wybrałam ten model bo bogatszy o osłonkę i szersze siedzisko. Wózek jak dla
        mnie świetny. Rozwiązania w nim zastosowane są dobrze przemyślane. W razie
        wątpliwości pytaj. Pozdrawiam!!
        • chwedzia Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 12:21
          czyli uwazasz ze spiworek jest wazny? wozeczek dobrze sie podbija?
          • mamula_to_ja Podbijanie-rewelacja! 23.05.07, 18:07
            Naprawdę jestem pełna podziwu. Wózek sprawdza się na wszelich
            nawierzchniach-nawet leśnych ścieżkach!!! A podbija sie go genialnie :-)
        • chwedzia Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 12:22
          jeszcze jedno - a moze do XT pasuje inny spiworek? aaaaa XLR jest ciezki?
          • mamula_to_ja Pasuje śpiworek uniwersalny:-) 23.05.07, 18:06
            wiec dobrac do XT spiworek/osłonke nie jest trudne. A XLR waży tyle samo co XT.
            W opisie waga jest różna bo dodana jest waga tej osłonki oraz wkładki
            dwustronnej i wkładki dla noworodka.
            a co do wagi wózka takiej "odczuwalnej" przeze mnie to powiem ze jest super!!!
            Składam go i podnoszę majac Hankę na ręku bez problemu.
    • chwedzia Re: Maclaren XT czy XLR? 22.05.07, 12:26
      a rączki????? czy nie sa za wysokie dla niskiej osoby? (mam na myśli babcie)
      • sadaga chwedzia 22.05.07, 13:29
        okrycie - według mnie śpiworek jest ważny, a ten w xlr jest super. plusem jest
        to, iż jednej strony jest rozsuwany (ułatwia włozenie czy wyjęcie dziecka z
        wóżka). widziałam też na allegro uniwersalne śpiworki maca, wiec do xt mozesz
        dokupić (pewnie innych firm też pasują).
        podbijanie - wg mnie jest rewelacyjne.
        waga - xlr waży około 7,5 kg. xt jest trochę lżejszy (chyba 0,5kg ale pewna nie
        jestem)
        rączki - ja mam 174 cm i dla mnie są super. ale wózek prowadzi też często moja
        mama, która opiekuje sie synkiem i nie narzeka na ich wysokość (a mam ma sporo
        ponizej 170 cm). ale w tej kwestii d okońca Ci nie pomogę, może wypowie sie
        jakaś niska mamuśka.
        Pozdrawiam
      • mamula_to_ja Ja ma 155 cm ... i mam XLR 23.05.07, 18:02
        i rączki są za wysokie dla tak niskiej osoby. Wczesniej miałam VOLANTA 3 z
        rewelacyjną regulacja rączki więc przesiadka okazała sie pod tym jedynym
        względem trudna. Ale po kilku spacerach sie przyzwyczaiłam :-) I jest
        rewelacyjnie:-)
    • antwa Re: ja też stoję przed takim dylematem 25.05.07, 10:53
      moja córeczka ma rok i dwa miesiące. Chciałąbym kupić taki wózek, który będzie
      lekki, szybko się składał, miał regulowane oparcie, lekko się prowadził i był
      wygodny dla mojego dziecka.
      W sumie wybór powinien być prosty, bo XT jest lżejszy, jednak ja jestem
      prawdziwą kobietą i nie umiem się zdecydować, bo XLR jest lepiej wyposażony i
      ma szersze siedzisko czyli powinien starczyć na dłużej a różnica w cenie przy
      takich kwotach jest niewielka
      Już nić nie wiem, przypuszczam, że gdybym mogła oba wózki obejrzeć, to bym
      szybko podjęła decyzję, niestety u nas w Bydgoszczy nigdzie nie ma tych
      wózków :-(
      Jeszcze zastanawiam się nad Jane Energy....
      • sadaga Re: ja też stoję przed takim dylematem 25.05.07, 12:56
        ciężki wybór, też miałam ten problem całkiem niedawno więc rozumiem :-). Co do
        wagi techno xt i xlr to jest porównywalna (różnica jest wagą osłonki). Ja dla
        swojego roczniaka wybrałam xlr właśnie ze wzgledu na osłonkę i szersze
        siedzisko. Ale wiem ze w xt też jest dzieciaczkom luźno. A wózek jest super.
        Jeśli chodzi natomiast o jane energy to nie pomogę niestety. Musisz poszukać
        info na forum albo zawiesić pytanie. Pozdrawiam i zyczę trafnego wyboru.
      • a.dka Re: ja też stoję przed takim dylematem 25.05.07, 12:58
        Jeśli zastanawiasz sie miedzy xt a xlr to bez watpienia wybralabym xlr (tak
        zreszta zrobilam). Szersze siedzisko, w komplecie spiworek, a waga minimalnie
        wyzsza, bo 7,5 kg to ponoc jest razem ze spiworkiem, a spiworek pare deko tez
        wazy, a latem chodzimy bez spiworka. A kolorystyka tez ladniejsza w xlr - moim
        zdaniem.
        • antwa Re: sadaga i a.dka 25.05.07, 13:52
          a jaki wybrałyście kolor? Kurcze mi się podoba ten z różowymi paskami ale tak
          sobie myślę, że jak drugie dziecko będzie chłopakiem, to raczej kiepsko bedzie
          to wyglądać.
          • havena Re: sadaga i a.dka 25.05.07, 13:57
            > a jaki wybrałyście kolor?

My mamy tan/crimson i jest wspanialy! Wg mnie zarowno dla dzieczynki, jak i
            chlopca (mam corke ;-)) Generalnie uwielbiam jasne wozki. Dla starszej cory
            mialam granat i juz wicej ciemnego nie kupie.

Pozdr.
            Havena
            • antwa Re: havena 30.05.07, 09:20
              właśnie kupiłam wózek XLR w kolorze Tan i chociaż mam obawy co do tego koloru,
              (chodzi mi głównie o utrzymanie go w czystości), to mam nadzieję, że będę
              zadowolona i że chłopak nad którym będziemy pracować;-) też będzie się w nim
              ładnie komponował:-)
              Dzięki za rady, pozdrawiam.
          • sadaga kolor 27.05.07, 09:05
            ja mam charcoal/burnt orange. według mnie jest śliczny. coffe/pink też mi się
            podoba ale właśnie ze względu na róż jakoś bardziej pasuje mi do dziewczynki,
            chociaż facet też może w nim jeździć :-)pozdrawiam
          • mamula_to_ja Ja mam brązowo-różowy :-) 28.05.07, 08:45
            I sie nie przejmuję. Jeśli jakimś cudem ten wózek dotrwa do drugiego dziecka (
            bo użytkuję go dość intensywnie i to po dziwnych nawierzchniach) i będzie to
            chłopak to nic się nie stanie...poza tym choć moja Hanka ubrana jest od góry do
            dołu na różowo jeszcze się nie zdarzyło żeby mi ktoś powiedział że to
            dziewczynka :-D A wręcz odwrotnie...
      • tinaga Re: ja też stoję przed takim dylematem 26.05.07, 07:55
        antwa napisała:

> moja córeczka ma rok i dwa miesiące. Chciałąbym kupić taki wózek, który będzie
        > lekki, szybko się składał, miał regulowane oparcie, lekko się prowadził i był
        > wygodny dla mojego dziecka.
        > W sumie wybór powinien być prosty, bo XT jest lżejszy, jednak ja jestem
        > prawdziwą kobietą i nie umiem się zdecydować, bo XLR jest lepiej wyposażony i
        > ma szersze siedzisko czyli powinien starczyć na dłużej a różnica w cenie przy
        > takich kwotach jest niewielka
        > Już nić nie wiem, przypuszczam, że gdybym mogła oba wózki obejrzeć, to bym
        > szybko podjęła decyzję, niestety u nas w Bydgoszczy nigdzie nie ma tych
        > wózków :-(
        > Jeszcze zastanawiam się nad Jane Energy....
        Ja jestem z bydgoszczy i posiadam xlr, kupilam go co prawda na allegro ale widzialam kolekcje 2006 w akpolu!
        Powodzenia w wyborze!
        Pozdrawiam Agnieszka!
        • antwa Re: tinaga:-) 27.05.07, 21:28
          dzięki za info, w Akpolu mają obecnie tylko Maclarena Quest, Classic i Volo.
          A może ten Classic, to właśnie XT?
    • fiil Re: Maclaren XT czy XLR? 30.05.07, 20:28
      Na wstępie witam i pozdrawiam, właśnie włączyłam się w forum i właśnie dziś
      zakupiłam maclarena XLR.Godzinę temu wróciłam z długiego wypadu do Warszawy nie
      po supermarketach tylko po strówce itd..Padało więc folia przeciwdeszczowa się
      sprawdz:)Podoba mi się jej montaż.
      mam rocznego synka i wcześniej jeździłam wóżkiem na pompowanych kołach.Chciałam
      kupić parasolkę, dobrej jakości wytrzymałą która posłóży mi także ,być może
      przy moich kolejnych dzieciach.Mam nadzieje,że będzie się sprawdzać.Dla mnie
      wysokośc rączek jest genialna mam 174 mąż 183 cm wzrostu, świetnie się składa,
      dobrze prowadzi,podstawą mojego wyboru między XT a XLR było właśnie okrycie na
      nogi -dla mnie to b.istotne.Bałam się że siatka jest mało pojemna bo zawsze
      obładowuje wózki jak wielbłąd ale jest ok,bardzo fajne są te małe kieszonki
      przy budce, pod ręką można mieś butelkę chusteczki itp.Jest lekki.
      Musze go sprawdzić w lesie bo najczęściej na takie spacery chodzę.Nie będę juz
      kupować nowego wózka bo po co.Nie jest za masywny a jednocześnie nie za mały.
      Co ważne było dla mnie to, że XLR jestr trochę szerszy -nie ogranicza dziecka a
      mój synek jest niczego sobie, masywny chłoptaś.
      Wyczytałam też, że można do tego modelu XLR podczepić taki mały fotelik
      samochodowy gdzie może jeździć całkiem mały bobas.
      Pozdrawiam
      • sadaga do fiil 31.05.07, 09:11
        Ja swojego xlr już przetestowałam po leśnych dróżkach. Według mnie radzi sobie
        naprawdę nieźle, a bałam sie że będzie nieciekawie :-) No i synek bardzo lubi
        ten wózeczek, a dzięki temu ze jest szeroki, mały rozkłada się w nim w różnych
        kombinacjach. Fajnie to wygląda :-) Pozdrawiam
        • eselte Re: maclaren xlr-co w nim jest? 31.05.07, 11:41
          Dziewczyny!!
          odpowiedzcie mi szczerze w sprawie maclarena xlr
          w informacji stoi napisane, ze jest "od urodzenia" czy Wy jako mamy
          użytkowniczki tego wózka możecie to potwierdzić, ze faktycznie może tak być? Czy
          raczej nalezy go traktowac jako typową spacerówkę a ta opcja "od urodzenia" to
          tylko jak chcesz szybko przewieźć a na normalne spacery się nie nadaje.
          I powiedzcie mi- co w tych wózkach jest, ze tak wszyscy nad nimi pieją?
          co je różni od innych spacerówek typu chicco, graco itp? chce wwiedzieć, bo tani
          nie jest ale jeśli faktycznie taki genialny to warto zainwestować
          Moja mała ma 5,5 miesiąca, szlag mnie trafia i mój kręgosłup jak mam znosić
          cięzką gondole więc zaczęłam szukać wózka
          czekam na informacje od was
          pozdrawiam

• sadaga do eselte 31.05.07, 12:05
            moim zdaniem ten wózek dla dziecka od urodzenia sie nie nadaje, no chyba żeby
            go tylko przewieźć na krótkim odcinku. za to dla starszego dziecka jest już
            świetny. duże i długie siedzisko (przedłużany podnóżek), wysokie oparcie,
            niezła jak na parasolkę amortyzacja (testowałam po różnych nawierzchniach -
            asfalt, kostka, piaskowe drogi i leśne dróżki), świetne podbijanie i zwrotność.
            Do tego duża powiększana budka, folia przeciwdeszczowa i osłonka na nózki.
            Okienko z filtrami, osłonka przed słońcem, naprawdę ma szereg świetnych
            rozwiązań. Moim zdaniem warto zainwestować tyle kasy. Ja kupiłam go synkowi na
            roczek. Osobiście myśle że moze w nim bez problemu jeździć maluch od około 9-10
            m-ca. czy wcześniej nie wiem bo to jednak parasolka- moze inna mama Ci
            podpowie. Aha - mam do niego dodatkowe akcesoria w tym pałak ale nie używam go
            jak na razie, bo mimo ze mój synek jest bardzo ruchliwy to wózkiem b. lubi
            jeździć. Pozdrawiam!!
    • koma.edziecko Re: Maclaren XT czy XLR? 31.05.07, 12:05
      Od urodzenia to on jest dopuszczony w Anglii a nie u nas,ja noworodka bym do
      niego nie wsadziła bo to typowa przewozówka,według mnie dla dziecka ok roku
      moze być jako jedyny wózek dla półroczniaka tylko jako dodatkowy.
      Jak na parasolkę ma niezła amortyzację,szerokie siedzisko, bardzo dobrze się
      prowadzi i podbija,budka pochylana do przodu bardzo się przydaje bo chroni od
      wiatru i słońca.
      Wśród innych wózków wyróznia się jakością wykonania i lekkością prowadzenia.
      Ale wyglądem przynajniej mnie nie zachwyca, ale to kwestia gustu,mimo to
      pojeździłąm sobie pól roku Techno właśnie po to zeby się przekonać co w nim
      jest takiego że wszyscy go chwalą ;-P
    • eselte Re: Maclaren XT czy XLR? 31.05.07, 12:11
      dzięki, o to mi chodziło, bo spotkałam się z opiniami, ze właśnie 5
      miesięczniaki mogą w nim jeździć, co dla mnie jest z lekka niewyobrażalne, na
      krótkie trasy z samochodu i z powrotem to tak..ale nie na stałe
      czyli zacznę o nim myślec później

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka