Dodaj do ulubionych

bebe confort viva - gondola

08.06.07, 13:23
mam pytanie do użytkowniczek, czy gondolę Windoo będzie mozna zalozyc na
stelaz tego wozka? W opisie gondoli jest napisane ze na kazdy. nie posiadam
jeszcze tego wozka lecz mysle ze w nastepnym tyg go zakupie.
czy amortyzacja tego wozka jest na tyle dobra zeby umiescic na nim gondole -
jezeli sie oczywiscie da.
dziewczyny prosze poradzcie mi.
myslimy o drugim dziecku dlatego chcialabym miec taka mozliwosc zeby znowu
nie ponosic zbyt duzych kosztow.
opinie na temat VIVY sa naprawde dobre dlatego stawiam na niego.
Obserwuj wątek
    • bonnie75 Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 14:27
      Ale Viva to parasolka, wiec nie sadze, zeby udalo sie zamontowac na nia gondole.
      Sprawdzilam swoja Vive dokladnie przed chwila i bardzo watpie, zeby Twoj pomysl
      sie udal. Poza tym parasolki straszliwie telepia, naprawde chcesz meczyc malucha
      na stelazu parasolkowym?
      • dowa Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 14:35
        bonnie dzięki za info.
        Dlatego się pytalam bo nie chcialabym aby dziecko podskakiwalo w tym wozku.
        ojjjj same problemy....
    • koma.edziecko Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 14:49
      Viva to typowa przewozówka, nie zamontujesz na niej gondoli, tak samo jak na
      allegro.
      A poza tym po pierwszych zachwytach zapał użytkowniczek trochę zmalał więc jest
      też sporo negatywnych opinii o tym wózku.
      • dowa Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 15:07
        dzieki koma ale nie znalazlam tych negatywow.
        odpowiedzialas mi odnosnie zoopera i tam zadalam ci pytanie jaki ty wozek
        wybralas bo co czytam o parasolkach tam twoje oceny:) Pewnie troche sie ich
        naogladalas.
        • koma.edziecko Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 15:25
          szczerze mówiąc to ja większość tych wózków po prostu miałam ;-)
          i dlatego pisze moje opinie na ich temat, nie wiem kiedy pytałas ale w ciągu
          ostatniego pół roku miałam:
          Maclarena Techno XT - bardzo dobry wózek
          Ingleisnę Trip - fajna ale dla mnie trochę za wysoko rączki i płytkie siedzisko
          Chicco London - ok ale też zbyt płytkie siedoznko,brak okienka i kieszonki w
          budce,swietnie sie za to podbija
          Teraz w domu mam:
          Mutsy easyrider - fajna sportowy wygląd, rewelacyjnie duże siedzisko, przednie
          kółka skrętne pkojedyńcze ( chyba zadkość w parasolkach )
          Bebe Confort Vit - typow aprzewozówka,leciutki,prowadzi się i podbija jednym
          paluszkiem ale wózek bez żadnych regulacji
          Maclaren Quest - kupiłam go trzy dni temu narazie jestem z niego bardzo
          zadowolona,super podbijanie, wygodne siedzisko ale trochę mniejsze niż w
          easyriderze za to budka z okienkeim i kieszonką no i folia w zestawie.

Hmmm narazie zastanawiam się nad sprzedażą Mutsy easyriderka bo trzy wózki mi w
          tej chwili nie są potrzebne.
          Loolę sobie daruj według mnie nie jest warta tych pieniędzy,wąziutkie
          siedzonko,podbijanie masakra , kiepski dostęp do kosza.
    • etxxx Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 15:06
      Witaj! Jestem użytkowniczką bebe confortu i zaraz Ci powiem co i jak .
      Gondola Windoo pasuję do stelaży : trophy.loola(super spacerówka ,ale z
      amortyzacją składana jak parasolka dla Ciebie chyba najlepsza) i trójkołowiec .
      A parasolki allegro ,allegro plus i viva to typowe wózki dla większych dzieci.
      Dla dwójki dzieci sprawdzi się napewno LOOLA bebe confortu zobacz na allegro.
      Cena spacerówki z budką około 1300 zł ,a gondolę możesz wpiąć jednym
      kliknięciem :)
      • dowa Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 15:12
        etxxx - wiesz, wszystko bylo by dobrze ale ja mam graco quattro i nie chce juz
        wydawac tyle kasy - chodz pewnie bede musiala. w tym obecnym wozku nie ma
        gondoli tylko takie nosidlo do ktorego moje dziecko nie weszlo jak mialo 2
        miesiące bo byla za dluga. moze sprzedam ten i kupie loole? zastanawiam sie.
        kiedy skoncze wertowac temat wozkow.......!
        • etxxx Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 15:16
          Wiem wiem ogladałam kiedyś graco ,ale ta torba trochę mnie przeraziła:(
          Loola jest super wygodna składa się bardziej jak parasolka i dobrze ją sprzedaż
          używaną. Lepiej sprzedaj i bądz zadowolona poprostu ..... zobacz tez uzywane na
          allegro?
          • ela-e22 Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 15:35
            Miałam Loolę wersję spacerową i wcale nie jest extra i nie sprzedasz jej tak
            super ( chyba że kupisz używaną). Nie polecam.
            • kajona Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 16:03
              loola, fajna do centrum handlowego, nie w plener, chyba, ze na deptak.
              podbijanie - masakra, kosz na zakupy wcale nie lepszy! mialam windoo, ktora
              wpinalam do high treka, nigdy nie zrobilabym tego z loola. a high treka
              pozbylam se, choc wyglad ma super, ze wzgl. na fatalne siedzisko(a przciez to
              spacerowka!).
              mysle, ze bebe confort powinien zamienic kubelkowate siedziska na normalne, bo
              wiekszosc pozbywa se wlasnie spacerowek tej firmy!
    • inkaa5 Re: bebe confort viva - gondola 08.06.07, 23:57
      ja przez chwilkę miałam tą parasolkę tzn. bebe confort viva... i szczerze nie
      polecam, zresztą gdzieś już tutaj o tym pisałam. Wąziutka, kiepsko się podbija,
      dla mnie rączki były stanowczo za niskie (mam 173cm), ciągle kopałam nogami w
      hamulec, amortyzacja zerowa, malutka budka bez kieszonki. Nie pamiętam co tam mi
      jeszcze nie pasowało, ale bardzo szybko się wózka pozbyłam. Aaaa i napewno nie
      nadaje sie dla maluszków młodszych niż 15 mies. Poszukaj czegoś innego ;)
      A nie zastanawiałaś się nad Peg Perego P3?????? To świetny wózek, nie do
      zdarcia, leciutki, składa się w parasolkę i w razie czego może wpiąć gondolkę
      lub fotelik. Jest dużo chętnych na te wózki na allegro, więc zawsze możesz potem
      sprzedać i na pewno nie stracisz. Ja użytkuję od ponad roku PP Atlantico i
      jestem zachwycona tym wózkiem (gdyby tylko składał się w mniejszy rozmiar),
      siedzisko szerokie, maluchowi bardzo wygodnie. I przez cały ten czas nigdy nic
      mi się nie zepsuło. Teraz po półtora roku chcę wymienić tylnie kółka, bo te po
      baardzo intensywnym użytkowaniu nieco sie starły i mimo, iż modelu tego już nie
      produkują bardzo miła pani od dystrybutora dała mi namiary na serwis i tam nie
      ma problemu by kółka te dla mnie sprowadzić :) Gdybym tylko nie mieszkała w
      kamienicy na 4 piętrze bez windy i bez możliwości zostawianie wózka na dole nie
      szukałambym "parasolki".
      Pozdrawiam
      • bonnie75 Eeeeee 09.06.07, 09:53
        No musze stanac w obronie BC Viva, bo o ile rzeczywiscie na poczatku moj zachwyt
        byl olbrzymi, to pozniej odrobine oslabl, ale uzytkuje te parasolke od jakichs 3
        miesiecy, przyzwyczilismy sie i wcale nie jest zle.

>Wąziutka,

Waziutka? Rozmiarowo jest na ten przyklad identyczna z Inglesina Trip, ma ok. 33
        cm szerokosci, wiec standardowo jak parasolki, no, ale dla 5-latka bedzie
        rzeczywiscie troche za waska :-)

>kiepsko się podbija,

... niestety jak wiekszosc testowanych przeze mnie parasolek, ale ma fajny
        patent w postaci malutkiego wysiegnika (takie czarne cos, pomocne przy
        skladaniu), na ktory leciutko naciska sie noga i zaden podest nie jest straszny :-)

> dla mnie rączki były stanowczo za niskie (mam 173cm)

Ja mam 168 cm i nie narzekam. Ale mozna kupic cos znacznie drozszego, jesli chce
        sie miec regulacje wysokosci raczek.

>amortyzacja zerowa,

Powtorze raz jeszcze - jak wiekszosc parasolek!

>malutka budka bez kieszonki

Coz....na spacerach widuje sie znacznie mniejsze budki albo wrecz daszki :-/
        A kieszonka? - hm....jak ktos sie chce przyczepic to i kieszonki mu zbraknie :-/

To, co mnie przeszkadza do dnia dzisiejszego, to:
        - brak regulacji oparcia do kata 90 stopni (oparcie jest lekko pochylone), co
        doprowadza mojego dzwonca do furii - radze sobie poduszka podkladana pod plecki.

- zapinanie pasow w kroku wiaze sie z bolem palcow i paznokci, niestety.

- brak palaka, - ale poradzilismy sobie dokupujac po prostu i jest ok :-)

I bzdura, ze wozek nadaje sie tylko dla dzieci powyzej 15 miesiaca.
        Reasumujac - wozek fajny dosyc, ale gdybym mogla wybrac raz jeszcze - wybralabym
        cos innego.
        Na pewno jednak nie stelaz parasolki do gondoli - toz to zamordyzm dla tak
        malego dziecka!!! Dla maluszka tylko duze pompowane kola!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka