dymna 30.12.07, 22:16 No właśnie. Pytanie ja w tytule. Mam zamiar kupić. Czytałam, że żaden z obecnie produkowanych nie pobije Atlantico. Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia.79 Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 02.01.08, 14:14 mam uzywane Pliko dla 5-miesieczniaka i jestem bardzo zadowolona. nie wiem jak sprawuje sie Atlantico ale wizualnie nie przypadl mi do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 02.01.08, 14:47 wszystko zależy od potrzeb. Odpowiedz Link Zgłoś
heidi2204 Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 02.01.08, 14:54 nie mam porównania co do innych wózków ale używam PP GT3, a na co dokładnie zwracasz uwagę przy zakupie? służę pomoca Odpowiedz Link Zgłoś
dymna Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 03.01.08, 16:17 Najchętniej w wózku spacerowym widziałabym duże koła. Piankowe, bo wtedy wózek lekki. Waga to drugie bardzo ważne kryterium. Tak do 9 kg. Dużymi kołami można wjechać wszędzie, bez podbijania wózka. Miałam wózek z takimi kołami poprzednio i wiem jaka to wygoda. Dobra amortyzacja. Czy spacerówki w ogóle mają dobrą amortyzację? Zwrotność, możliwość prowadzenia jedną ręką. A co za tym idzie pełna rączka, a nie uchwyty "rogi". Wygoda dziecka, czyli szerokie siedzisko i fajny materiał w środku, żeby mu było przytulnie. Oglądałam wózki PP, które teraz produkują i po pierwsze mają małe koła. I już mi smutno. A wizualnie bardzo mi się podobają. Ale może mają te wózki jakieś ogromne zalety, że przebiją wszystko? Bo mam sentyment do tej marki. Poprzednio miałam PP Primo Giro. Mięciutki był i jechał jak Citroen. Koła miał aż 28 cm! Szukam teraz wśród tych wózków czegoś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 03.01.08, 16:43 a widziałaś ten nowy model - zdjae się, że nazywa się UNO? co prawda przednie koła chyba nie są zbyt duże ale tylne juz spore, no i ma przekładana rączkę. a jeśli bys się zdecydowała na inna marke to chyba spodobałby Ci sie Jane Nomad. Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_kaszel Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 03.01.08, 16:50 Ha! Też już się zainteresowałam tym wózkiem. Rewelacyjną ma wagę - 6,5 kg. Ale się podobno tapicerka do prania nie ściąga. W ogóle byłam, za przeproszeniem" na niego "napalona", ale trochę mnie przygasiła ta opinia: <https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22462&w=67277750&a=67280294> Chociaż może niepotrzebnie, bo w sumie to dość odosobniona opinia. Masz jakieś doświadczenia z Jane Nomad do podzielenia się? :) Odpowiedz Link Zgłoś
suchy_kaszel Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 03.01.08, 16:51 Kurcze, napisałam z konta mojego brata :) Ale nic to. Odpowiedz Link Zgłoś
gavagai1 Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 03.01.08, 19:10 > Zwrotność, możliwość prowadzenia jedną ręką. A co za tym idzie pełna rączka, a > nie uchwyty "rogi". Niech Cię nie zwiedzie takie myślenie:-) Mnie zwiodło:D Też chciałam wózek z jedną, pełną rączką, bo "taki da się prowadzić jedną ręką"... Nic bardziej mylnego. Miałam PP Centro i prowadzenie go jedną ręką było ciężkie. Jest bardzo zwrotny a przy tym nie najlżejszy(8,2kg), więc jak go zarzuciło, to nie było wesoło. Teraz mam Maclarena z "rogami" i... BEZ problemu mogę go prowadzić jedną ręką, trzymając tylko za jedną rączkę. Może to kwestia odpowiedniejszych proporcji między ciężarem wózka a jego zwrotnością... Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 03.01.08, 20:57 potwierdzam, że Maclarena (techno XT) można prowadzić jedną ręką. Odpowiedz Link Zgłoś
dymna Re: Który Peg Perego jest obecnie najlepszy? 03.01.08, 23:31 No dobra, przemyślę to :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dusiachowiak do heidi2204 03.01.08, 19:43 jak sie prowadzi gt3, jestes zadowolona? koło się nie blokuje?czy jest stabilny? jestem na gt3 strasznie "napalona" ale troszkę boję się 3 kólek. Odpowiedz Link Zgłoś
heidi2204 Re: do heidi2204 04.01.08, 11:14 wózek prowadzi się bardzo dobrze, tak jak pisałam jest duży i stabilny,na początku wydawało mi się że nie umiem go prowadzić trochę mnie znosiło ale po kilku dniach jazdy nauczyłam się go prowadzić; koło przednie nie blokuje się (można go zablokować), wózek jest bardzo fajny tylko głównym mankamentem jest odpinanie się szelek w wózku - szelki nie są na stałe przymocowane do wózka www.nacjakreacja.com Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: do heidi2204 04.01.08, 12:13 to nie jest wadą, po założeniu szelek dziecku należy je wyjąć z oparcia wózka!One są tam zamontowane tylko na czas ich zapinania aby się nie plątały.tak jest w prawie każym modelu PP.sama mam AT4 (różni się od GT3 tylko ilością kół)i tak właśnie robię-zresztą zgodnie z instrukcją.Uważam,że to super patent. Odpowiedz Link Zgłoś
dymna Re: do heidi2204 04.01.08, 15:24 Miałam do tej pory jeden wózek. Właśnie Peg Perego. Dokładnie Primo Giro jak już pisałam. I też mi się podoba ten patent z pasami. Ale przyznam, że myślałam, że wózki innych firm tę tak mają. Ale to nie prawda?! Nie mają?! Odpowiedz Link Zgłoś
agapy555 primo giro 06.01.08, 10:01 ja z innej beczki:) dymna czy przy zakupie spaceówki Primo Giro dostałaś okrycie na nóżki czy musiałaś dokupić?? Odpowiedz Link Zgłoś
dymna Re: primo giro 06.01.08, 13:20 agapy555, ja kupiłam ten wózek używany, bo go już wtedy nie produkowali. I okrycie na nóżki już było. I nie wiem czy to standard czy sprzedający dołożył gratis. Ale np w tym sklepie: familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=377 sprzedają samo siedzisko Primo Giro już z okryciem w komplecie. Więc może było razem z wózkiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heidi2204 Re: do heidi2204 04.01.08, 15:46 szok, nawet mi nie mów, nie czytałam instrukcji - zaraz idę to sprawdzić! Odpowiedz Link Zgłoś