ola24.2 19.01.08, 17:35 czy może ktoś więcej napisać o tym wózku? czy przez te oparcie dziecko nie wypadnie?może ktoś wie gdzie można go obejrzeć we Wrocławiu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ibiza777 Re: Wózek MURA4 21.01.08, 17:45 Witam. Nie licz na wyczerpujacą odpowiedz na tym forum. Wątek pojawiał się już wcześniej ale były jedynie zdawkowe spekulacje.Więcej opinii dotyczących Mury znajdziesz na forum e.mama-pl. Jak narazie nie widziałam tego wózka na żywo, ale początkiem lutego wybieram sie do Krakowa i mam nadzieje ze w realu prezentuje sie równie super jak na filmiku i w internecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agus2228 Re: Wózek MURA4 21.01.08, 18:00 Ja we wrocławiu widzałam Mure w Askocie na św.Jerzego. Niewiem tylko czy 3 czy 4, bo juz niepamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
agus2228 Re: Wózek MURA4 21.01.08, 18:13 Wiesz co szczególnie mu się nie przyglądałam, bo oglądałam inny wózek. Ale prezentuję sie fajnie, mnie się bardzo podoba tylko ta barierka wg mnie nie jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Wózek MURA4 21.01.08, 20:52 Ja oglądałam Murę 3. Wg mnie sprawia wrażenie bardzo stabilnego, ma spore dośc szeroko rozstawione tylne koła. Zupełnie nie jestem specjalistką od wózków (mam już duże dziecko), ale wydaje mi się,że fajnie lekko się prowadzi (przynajmniej w sklepie,hehe), lekko składa i montuje gondolkę czy spacerówkę.Kijowata jest napewno budka od spacerówki-dośc głęboka,ale w tylnej części to zwykły cieniusi ortalion(chyba tak to się zwie). No i nie ma osłonki na nóżki-dla mnie to eliminuje ten wózek, ma tylko śpiworek, ale przecież nie zawsze załadujesz dziecko w śpiworek, tym bardziej że on raczej takim ala kombinezonem jest (zupełnie cyba nieudane rozwiązanie). Oprócz tego dla mnie chyba nie ma wad. Chyba Odpowiedz Link Zgłoś
kroliczyca80 Re: Wózek MURA4 21.01.08, 21:48 Ja oglądałam murę 4 w entliczku w Krakowie i miałam jedno skojarzenie - krzesełko ze stadionu piłkarskiego na kółkach... Wiecie, takie plastikowe, głębokie, wyprofilowane... i koszmarnie niewygodne:/ Może to tylko pierwsze wrażenie, ale oparcie jest z całą pewnością nieziemsko krókie. Jak za tę cenę to brałabym inny wózek, np bugaboo. Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Wózek MURA4 19.02.08, 18:50 Dzis widzialam mure w sklepie.I powiem szczerze ze jestem pod wrazeniem:) Na filmiku reklamowym wydawal sie twardym wozkiem, tymczasem amortyzacja jest super.Gondokla jest ogromna i spokojnie dziecko urodzone we pod koniec lata przejezdzi w niej zime. Spacerowka rowniez mi sie podobala:)Bardzo miekkie obicie ,fajnie sie rozkladala.Fakt oparcie krociutkie ale ma 45 cm..wiec tyle samo co casualplay.Jak dla mnie wozek godny zwrocenia uwagi:) Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Wózek MURA4 19.02.08, 20:07 Witam. Jak miło wreszcie usłyszeć cokolwiek o Murze. Wiekszość poprzednich postów skupiała sie raczej na wadach tego wózka, a tu wreszcie coś pozytywnego. Sama jestem nim zainteresowana i z wielką uwagą czytam każdą informację na jego temat. Szkoda ze akurat na forum gazety informacji jest stosunkowo mało.....dlatego proszę o więcej, szczególnie te osoby które widziały go na żywo. Interesuje mnie naprawdę każdy szczegół i spostrzeżenie. Rubi jeśli można wiedzieć w jakim mieście oglądałaś wózek?? Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Wózek MURA4 19.02.08, 22:29 Jako ze bylam przejazdem w Krakowie to ogladalam go w entliczku pentliczku na wyki:)Sklep fajny bo mozna chociaz troszeczke wozkiem pojezdzic.I tak jak pisalam gonolka bardzo duza, ma dlugosc 80cm a szerokosc bodajze 33 wiec jest naprawde spora i przestronna.Amortyzacja super mozna spokojnie dzieckiem pobujac, na nasze polskie chodniki i spacery wozek idealny,a na dodatek duze kola:)Spacerowke montuje sie w 5 minutek, i tu sie zgodze ze siedzisko jest krotkie, tylko nie rozumiem dlaczgo ktos napisal ze jest glebokie i nie wygodne bo tu sie nie zgodze.To ze jest glebokie to zaleta dziecko sie nie zeslizguje a to ze jest tak wyprofilowane sprawilo ze moj synek siedzial w nim wyprostowany jak strzala,:/a nie jak w niektorych spacerowkach(ma ponad 2 latka)i byl zachwycony palakiem:)A co do tego ze krotkie oparcie to zagladnij na forum noworodek.pl tam w dziale "zakupy" w temacie "titanium" bodajze na stronie 11 jednato zastosowacz forumowiczek dokladnie magda79pn o ile pamietam wymyslila taki zaglowek ktory przedluza oparcie nawet o 10 cm:)W murze spokojnie mozna ten patent zastosowac.Chcemy miec teraz drugie dziecko, jako ze mieszkamy na wsi to potrzebujemy wozka solidnego i do tej pory bylam przychylna casualowiplay s4 ale teraz moim sercem zawladnela Mura:)Pozdrawiam.Basia:) Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Wózek MURA4 19.02.08, 23:38 Hejka! Dzięki za kolejne newsy, Ja zakochałam się w Murze (narazie internetowo) już jakiś czas temu i teraz gdzie tylko mogę szukam jakichkolwiek wieści na temat tego pojazdu. Na szczęście w sobote najprawdopodobniej będę w Krakowie i zaglądnę do Entliczka przetestować Mure w realu ( mam nadzieje że sie nie zawiodę). Ciesze sie że mam wreszcie sojuszniczkę na forum. Jeśli o mnie chodzi to ważne dla mnie jest właśnie to że wózek doskonale nadaje sie na nasze ekstremalne drogi i chodniki. Mieszkam w domku jednorodzinnym i raczej nie będę go często dźwigała wiec waga jest może mniej istotna, a co do tego oparcia to wydaje mi się że akurat firma tak jak Maxi Cosi słynąca z dbałości o bezpieczeństwo i wygodę nie zaniedbała by siedziska i nie będzie z tym większych problemów, Poza tym to i tak zawsze sprawa indywidualna i zależna od wielkości dziecka...tak mi sie wydaje przynajmniej. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Wózek MURA4 20.02.08, 10:00 mi tez się Mura strasznie podoba !!!!!!! widziałam w Warszawie, w małym sklepie GUCIO przy metrze Ursynów, mieszkam obok i często tam bywam :) Ja tez odniosłam wrażenie, że wózek jest bardzo solidny, podobała mi sie godnolka - wreszcie fajny, nowocześnie wygladający wózek i przyzwoita, duż agodnola a nie wersja mini. Podoa mi sie to, że gondola jest szeroka - gdzies jak Emmaljunga, dziecko może swobodnie rozłozyc rączki a nie leżec z rękami do góry jak w większości... Świetne koła, stabilny stelaż, obrotowe kółka mójwią same za siebie... No i do tego śliczen kolory - jak dla mnie świetne. Nie dopatrzyłam sie tylko jak się rozkłada oparcie - ono jest kubełkowe czy rozkłada się tradycyjnie? Widziałyscie? Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Wózek MURA4 20.02.08, 12:49 Oparcie rozklada sie na plasko,czyli normalnie.Nie jest kubelkowe, mimo iz na ogladajac zdjecia mozna odniesc takie wrazenie. Acha zapomnialam dodac iz ma bardzo duzy kosz:)Nie jak w quinni. Jak na razie widze wiecej pozytywow niz negatywow mury:) Ktos kiedys napisal ze lepeij za ta cene kupic bugaboo, byc moze.Ja widzialam na zywo bugaboo i bardzo mi sie podobal, ale mnie nie zachwycil.Bo mimo iz gondolka jest dluga to jest waska(moje wrazenie)Siedzisko wydawalo sie wygodniejsze niz w stokke.Ale nie ma na swiecie tylko tych dwoch modeli i moim zadeniem mozna za ta cene kupic inny wozek np.mure ale tez emmaljunge:)To taka moja skromna opinia:) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Wózek MURA4 20.02.08, 12:58 no to skoro siedzisko nie jest kubełkowe to ten wózek wysuwa sie na prowadzenie spośród tych które znam :) Nie dopatrzyłam się jak ta spacerówka wygląda bo w sklepie którym byłam była zamontowana gondola. Co do Bugaboo - wierze opiniom uzytkowniczek że jest fajny, prawie wszystkie to mówia, ale jednak gondolka Bugaboo mnie zawiodła... Moim zdaniem kiepksa dla noworodka urodzonego w zimie. Ścianki gondoli to sam materiał i jaki by nie był to jednak przytulnie tam maluszkowi nie będzie... No i faktycznie wąska. Fajnie by było poznać opinie uzytkowniczek Mury, jak się spisuje na codzień. widziałyście pewnie ten filmik o wózeczku: pl.youtube.com/watch?v=F2KU7-8f7VI Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Wózek MURA4 20.02.08, 13:17 tak filmik widzialam:)Ale na zywo wozek ten prezentuje sie duzo lepiej:)Moj menzen smieje sie ze kupimu mure i spacerowke bugaboo i wtedy bedzie i wilk syty i owca cala;)a i tak z czasem bedzie trzeba kupic maclarena:PEch ta wozki oszalec mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Wózek MURA4 20.02.08, 13:26 www.maxi-cosi.com/maxicosi/instructions.aspx?id=56 Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Wózek MURA4 20.02.08, 13:45 no fajnie :) a ciekawa jestem czy jak sie składa spacerówke to siedzisko trzeba wypiąć? wygląda mi że tak... to trochę kiepskawe... ogólnie bardzo mi sie MURA 4 podoba. Miałam Xlandera XA i on jest kształtem stależa tak torchę podobny do Mury - a główne podobieństwo to właśnei w pełni obrotowe, duże, pompowane koła. TO było genaialne w Xlanderze... Dlatego tak mi się Mura podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
fk4i4 Re: Wózek MURA4 20.02.08, 14:37 Ja widzę w tym wózku poważną wadę 11 kg!! sam stelaż 16 kg ze spacerówką. Nie wydaje Wam się że budka jest bardzo płytka? Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Wózek MURA4 20.02.08, 14:41 16 kg jak na wózek z tak masywnym stelażem i tak dużymi czterema kołami pompowanymi to wcale nie jest tragicznie. Emmaljungi ważą po około 20 kg nawet. budka spacerówki tak - wydaje się płytka. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-bw1 Re: Wózek MURA4 20.02.08, 15:13 Wózek mi się bardzo podoba , warto dla niego 3 raz zajść w ciązę :) Obejrzyjcie filmik na stronie Maxi-Cosi.com , polecam. Wózek wygląda bardzo solidnie, podoba mi sie ta prifilowana spacerówka. Nie widać tylko , czy budka sie mocno zaciaga , a - i przy składaniu trzeba jednak wyjać siedzisko. Teraz jeszcze marzy mi sie wózek na pompowanych kołach , ale chyba już nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-bw1 Zobaczcie jeszcze 20.02.08, 16:20 strollersandprams.com/strollers/464/review-2.html#Seat Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Zobaczcie jeszcze 20.02.08, 18:58 Super link. troszkę szukałam o Murze po necie ale widocznie nieudolnie skoro nie natrafiłam na stronkę wskazana przez Ciebie. Dokładnie na niej widać że spacerówka składa się razem ze stelażem oraz wiele innych rzeczy na które wcześniej nie natrafiłam. Jak dla mnie narazie Mura prawie bez wad...jak już wcześniej wspomniałam mam to szczęście że waga jest dla mnie mniej istotna, a jeśli jest to cena za solidność i wygodę to w ogóle nie ma tematu. Z tą budką też nie wydaję sie być źle po lekturze stronki podanej powyżej. SUUUUPER ! Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Zobaczcie jeszcze 20.02.08, 19:34 Podaje link do forum gdzie sa zdjecia mury w realu:)na stronie 2 i 3. strollersandprams.com/forums/viewtopic.php?t=2464&postdays=0&postorder=asc&highlight=mura&start=0 Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Zobaczcie jeszcze 20.02.08, 20:04 Naprawdę jestem prawie pewna że zdecyduje się na Mure 4. Na tych zdjęciach w realu, wygląda jeszcze lepiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Osłonka na nóżki 20.02.08, 20:29 Dobra, jeśli już tak mnie kusicie tym wózeczkiem (od początku mi się podobał), to może macie jakieś pomysły co by wykombinowac z osłonką na nóżki(wg ten kombinezon odpada,przede wszystkim mały jest). Może macie jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 20:39 To ja wymyśliłam tylko krawcową:)Wystarczy wziąść siedzzisko do krawcowej wymieżyć i uszyć taki spiworek kóry bedzie miał otwór na pałak i pasy:)a nożki zrobic tak jak w tym śpiworku lub w całości jak w normalnych śpiworkach.I możesz sobie sama dobrać materiał zewnętrzny i wewnętrzny. A dlaczego uważasz że ten śpiworek jest zły?Jak chcesz to mozesz kupic spiworek red caste na allegro:) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 20:52 ten śpiworek, to nie tyle śpiworek, co kombinezon. I jest mały, widziałam i tak mi się wydaje. Mi chodzi o taką typową osłonkę na nóżki, bo śpiworek to faktycznie z każdego innego prawie że wózka możnaby wziąc. Mieszkam nad morzem,wiec często pada i mocno wieje.No niby wtedy na dwór się nie wyłazi, ale zawsze.Jakoś byłabym spokojniejsza gdyby ta osłonka była. Dlatego postawiłam na Teutonię Spirit S3, tam jest wszystko, oczywiście za dopłatą, ale jest. Tylko Murę widziałam na żywo, a Teutonii raczej nie zobaczę. I dlatego mam obiekcje Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 21:02 Ja też mam obawy przed tym śpiworkiem do spacerówki, ale znalazłam z innej firmy kocyk do fotelika, który wygląda prawie identycznie i mnie jakoś troszeczkę przekonał. Podam link, same zobaczcie www.kiddopotamus.pl/SwaddleMeTraveler.htm A jak nie to pozostanie okrycie kocykiem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 21:12 Jeżeli chodzi o taką osłonkę przed wiatrem, to wydaje mi sie że można kupić taką zwykła(lub uczyć) i właśnie wyciąć otwór na pałąk.a jak nie to górną część osłonki zachaczyć o pałąk a dolną część o spód podnóżka, no i po bokach przyczepić.Wydaj mie sie że nie jest to na tyle skomplikowane żeby tego nia zrobić lub zakupić:)Przecież są wózki które mają taki "skrawek materiału"miedzy pałąkiem i siedzikiem i nie jest on odczepiany, a mimo to sa do nich śpiworki i osłonki.Także naprawde jak nie kupić to uszyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 21:14 he, nie bardzo rozumiem rozwiązanie tego akurat kocyka. Ale przejrzałam Allegro. tam jest sporo śpiworków i to takich dużych,znaczy długich, które w sumie spokojnie i do spacerówki by się nadały. Bo do gondolki osłonka jest w komplecie z wózkiem. A kocyk zwykły? To już całkiem odpada. Wiem, bo mam już dzieciatko i niestety, ale przy spacerówce to kicha, bo ciągle spada, bądź się odwija to z jednej to z drugiej strony. Mi wtedy pomagała własnie ta osłonka (taką dośc sztywną miałam w wózku), utrzymywała kocyk. Ale te uniwersalne śpiworki? Chyba przemyślę temat wózeczka ponownie. A juz byłam zdecydowana Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 21:26 Asik ja również powoli zaczynałam szukać innego wózka. Czytając wiele postów, zaczełam sie zastanawiać sie nad Jane Nomad, który jest tutaj bardzo zachwalany. Wybrałam sie do sklepu i sie bardzo rozczarowałam, następny w kolejce był Casualplay S4,ale teraz już raczej nie zmienię zdania i na 99% jest Mura 4. Już sie nie mogę doczekać soboty, aż wreszcie zobaczę go na żywo ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 21:35 Myślę,że się nie zawiedziesz. Casualplay mnie sie bardzo podoba, ale niestety, nie ma przekładanego siedziska, podobnie jak Jane Slalom, który też był na początku moim faworytem. Na chwilę obecną mam tylko dwa typy; Teutonia i Mura. Tylko Murę widziałam, a nie wiem, czy się wybiorę 120km na kolejne oględziny. Mam nakaz leżenia. Aha, troszkę ta budka od spacerówki kijowata. Daj znac po wizycie w sklepie. Ciekawa jestem opinii Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 21:38 Ja żeby zobaczyć Murę muszę przejechać 250 kilometrów, napewno zdam relację i opisze swoje wrażenia ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 21:46 uuuu, to dużo. W takim razie, miłej podróży życzę i miłych wrażeń. Aha, zerknij jeśli będzie Teutonia Spirit S3, porównaj oba wózeczki i nie chodzi mi za bardzo o wymiary, ale tak ogólnie, o wrażenia, funkcjonalnośc,lekkośc prowadzenia. Bardzo proszę. Choc mam opinie od dwóch zachwyconych użytkowniczek, ale bez porównania. Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 21:56 Masz jak w banku, zaraz sobie zapisze nazwę wózeczka. Mam nadzieje ze wytrzymam podróż, ale nie mam wyjścia, w moim mieście są tylko wózki Tako na które nie mogę sie patrzeć. Więc nic innego mi nie pozostaje jak odwiedzić Kraków ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Osłonka na nóżki 20.02.08, 22:04 to tak jak i u mnie. Dziura jak się patrzy. Jezu, jak urodziłam 9 lat temu synka, poszłam na rynek i kupiłam wózek w pierwszym sklepie. I ludzie sie oglądali, bo miał wpinany fotelik (to była nowśc). Ale mimo,że brzydki nie jest, to strasznie kijowaty,bez amortyzacji itp itd. A teraz jeździ się po kilkaset km, świat się przewraca, no i my też, hehe. Spiritek jest 3-kołowy i tez wielofunkcyjny. Ładny wózeczek, mam sporo zdjęc, dziewczyny z Forum mi przysłały. Są zachwycone. tylko lepiej, jakby zestawic je oba ze sobą. Z góry Ci bardzo dziękuję i czekam na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Osłonka na nóżki 21.02.08, 09:53 o rany - ale super stronka, ta ze szczegółową analiza wózka - dzięki! Głowne wady wymienione to ciężar - ale zrozumiały przy wózku z tak wielkimi kołami, i niewielki siedzsiko. Ale to dla mnie tez nie wada bo ja dziecko ponad roczne wożę juz raczej w Maclarenie. Jeszcze jedno - na tej stronce, w akcesoriach nic nie pisza o gondolce Maxi-Cosi tylko pokazują zainstalowana na MURZE gondolke Quinny Dreami. Ja widzialam gondolke od Mury i dam sie pokroic ze to nie jest to samo co Dreami, jest zdecydowanie szersza. No ale po lekturze tamtej strony juz nie wiem - może mi się zdawało? Jeśli gondola jest taka jak Quinny Dreami to poważny minus jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Osłonka na nóżki 21.02.08, 11:18 Gondolka do mury jest duzo szersza:)ma szer.39 cm a długość 80!!I chyba oni coś tam pomylili albo instalowali "Dreami" na adapterach do fotelika??Bo ona ma to przewężenie w środku i spada ze stelaża mury, bo jest za wąska. Odpowiedz Link Zgłoś
rubi88 Re: Osłonka na nóżki 24.02.08, 15:59 Ibiza i jak tam oględziny Mury???Zdecydowałaś się?? Odpowiedz Link Zgłoś
asik_24 Re: Osłonka na nóżki 25.02.08, 10:15 Ponawiam pytanie. Ibiza, zlituj się Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Mura 25.02.08, 21:37 Witajcie. Przepraszam że nie pisałam, ale nie miałam dostępu do internetu przez weekend. Po sobotnich oględzinach jestem w 100% zdecydowana na Mure 4. Bardzo łatwo sie prowadzi, jest zwrotny pomimo swojej wagi,o solidności już chyba wszyscy pisali, więc sie nie będę powtarzać. Dodam jeszcze ze jestem pod wrażeniem gondolki tzn jej wielkości jak również wykonania ( na miejscu porównywałam z innymi w tej klasie i moim zdaniem wypada zdecydowanie najlepiej). Kolejną zaletą jest łatwość składania stelaża wraz z wmontowanym siedziskiem spacerówki. Pałąk o który sie obawiałam za pomocą jednego przycisku można wymontować. Po za tym łatwość nie tylko składania stelaża, ale i wmontowywania poszczególnych elementów( gondola, fotelik, spacerówka), również moim zdaniem jest dużą zaletą ;-)). Zwróciłam uwagę na długość oparcia w spacerówce i jak dla mnie nie jest jakoś przesadnie krótka, szczególnie biorąc pod uwagę specyficzne wyprofilowanie siedziska. Asik bardzo mi przykro, ale Entliczek nie prowadzi sprzedaży wózków Teutonia, więc nie będę mogła Ci pomóc w tym zakresie, a że byłam ograniczona czasowo to po oględzinach Mury w Entliczku nie odwiedzałam już innych sklepów z "wózkowym" asortymentem. Na koniec chciałam zaznaczyć, że moje opinie są bardzo subiektywne gdyż tak jak pisałam wcześniej zauroczenie internetowe przerodziło sie i znalazło odzwierciedlenie w zauroczenie realne ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Mura - jak uprać siedzisko? 26.02.08, 09:29 no właśnie - bo jeszcze tylko to pytanie mnie nurtuje... jak jest z praniem tego piankowego siedziska? Czy nie będzie sprawiało kłopotu? Wiecie coś na ten temat, moze używałyscie podobnego materiału (podobno w Quinny Buzz siedzisko jest z podobnego materiału)? Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka73 Re: Wózek MURA4 26.02.08, 10:16 Olu, największy wybór wózków jaki widziałam we Wrocku jest w Askocie na Sztabowej oraz w drugim ich sklepie (obok starej Billi - nie pamiętam nazwy ulicy)i tu widziałam Murę 4. Z wielu sklepów jakie obleciałam i hurtowni mają największy wybór i niskie ceny!!! Praktycznie kupisz u nich wszystko od wózka, wanienki, butelki po jedzonko dla maluszka. Nie umiem wypowiedzieć siena temat tegowózka, upatrzyłam sobie inny, ale koleżanka miała, wersję 3- kołową i narzekała że spacerówka jest zbyt płaska, tzn, nie jest głęboka i dziecko sie "kiwa" na boki. Zobacz Askot, hrtownię bajkę na ul. Długosza i na Daszyńskiego też jest hurtownia. Do Bobomaxx szkoda drogi nic tam nie ma i jest drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
morcheeba77 Re: Wózek MURA4 26.02.08, 10:55 Witajcie, a jak cenowo? ile kosztuje Mura4 głęboko-spacerowa (gondola +spacerówka)? Ceny internetowe już nam, bardziej chodzi mi o sklepy (szczególnie w Warszawie i okolicach)-"Świat Dziecka" w Jupiterze odpada (są najdrożsi) Pzdr, Morch Odpowiedz Link Zgłoś
pstrabiedronka Re: Wózek MURA4 26.02.08, 11:10 w Warszawie jest ten wóżek w sklepie GUCIO przy metrze Ursynów. Ten sklep prowadzi tez sprzedaż internetową, pod nazwa witryny 90n. tutaj na ich stronie Mura głęboko spacerowa za 2599: www.90n.pl/sklep/produkt/p/248/maxi,cosi,mura,4.html jak pójdziesz osobiście do Gucia, to za płataność gotówką dostaniesz rabat co najmniej 5%, więc to juz wychodzi 2469 zł. Czasem dają też większe rabaty. Na tej stronie w zakładce kontakt znajdziesz dokładny adres i mapke jak ewentualnie dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Wózek MURA4 26.02.08, 12:01 Witam. Przejrzałam już wiele stron z cenami Mury, i najtaniej jest na niemieckim lub angielskim ebayu. Cena spacerówki waha sie w granicy 1300 zł cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=130193979547&Category=66700&_trksid=p3907.m29 Odpowiedz Link Zgłoś
pinik Re: Wózek MURA4 26.02.08, 23:08 Hej, widzialam dzis ten wozek i jest wyjatkowo ciezki (nie wyglada na taki). Siedzonko mi sie nie podobalo, bo nie ma troche bokow. Takie krzeslo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
morcheeba77 Re: Wózek MURA4 27.02.08, 09:47 Co człowiek, to opinia:) ja odniosłam zupełne odwrotne wrażenie, jeździłam wieloma wózkami po sklepie...ten mi i mężowi się najlepiej prowadziło (ale mamy jeszcze 3 typy) Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Wózek MURA4 27.02.08, 19:37 Ja go dzisiaj oglądałam i jak mi się w necie bardzo podobał tak po obejrzeniu na żywo nigdy bym go nie kupiła. Po pierwsze jest strasnzie ciężki, bez dziecka i zakupów ledwo go podniosłam. Gondolki ne widziałam więc się nie wypowiadam Fajne jest to że siedzisko spacerówki jest niso jak na wózek wielofunkcyjny Siedzonko rzeczywiście nie wygląda na wygodne, jest płaskie, odkryte po bokach, ta pianka sprawia wrażenie że jest bardzo wąskie, mi się skojarzyło z deską do prasowania ;-) dziecko leży na takiej nieosłoniętej desce z pianki podnózek jest bardzo wąski, węższy niż siedzonko pałąk jest fajny i jednym przyciskiem można go odpiąć bez problemu oparcie nie jest tragicznie niskie budka - beznadzieja ta część na stelażu jest bardzo płytka tył to cieniutki gniotący się zwisający smętnie ortalion oparcie reguluje się bardzo lekko, można je ustawićnawet pod kątem prostym ale wtedy dziwnie wygląda, nie sądzę żeby dziecku było tak wygodnie, pozycji jest kilka. Na żywo wiele ten wózek traci, jeśli któraś z was chce go kupić polecam obejrzenie na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
euna Re: Wózek MURA4 06.03.08, 19:21 zgadzam się z koma.dziecko... bardzo mi się spodobał ten wózek w necie i na ulicy ale jak go wyprobowałam w sklepie - porazka... ciezki strasznie !!!! ta ortalionowa częśc budki też mi się nie podoba. a siedzisko - przez to że ma z boku te szpary (nie wiem jak to nazwać) nie jest do ońca funkcjonalne bo dziecku zabawki i inne gadżety (ktore trzyma w łapce do czasu...) będą bokiem wypadać. ale z wyglądu super :-) Odpowiedz Link Zgłoś