Dodaj do ulubionych

Dzis dostałam bugaboo frog - opinia

04.02.08, 19:56
Kupiłam go, bo miałam okazję kupić od znajomych z Niemiec. Szczerze mówiąc
miałam go sprzedać, bo od nic kupiłam okazyjnie. Mam i'coo peak 4 i jest to
wózek jakiego potrzebuję. Solidny i bardzo bardzo terenowy. Jednak jak dziś
doszedł Bu nie mogłam się powstrzymać i wypróbowałam.
Wózek bardzo lekki. Jest naprawdę bardzo funkcjonalny. Bardzo łatwo się
składa, budka chodzi cicho i lekko się rozkłada, pochylić na płasko (opisuję
spacerówkę). Zaskoczyło mnie, że rączkę można przekładać. W terenie super
sprawdza się, gdy przodem są duże koła. Pokoje dobrze przeszkody - trochę
gorzej niż peak, ale jak na tak zwinny lekki wózek naprawdę fajny. Prowadzi
się go naprawdę lekko. W terenie na pochyłych ścieżkach lekko ściąga w bok:(,
ale w sumie ma prawo na pochyłym terenie. Ma świetną amortyzację. Kosz na
zakupy pojemny i dobrze zabezpieczony,parasolka , do tego plecak, który jest
pojemny, ma miejsce na butelki (trzyma ciepło) a w środku duża kieszeń na
wszystko...Coż i teraz mam dylemat...sprzedać go czy zostawić..kolor cudny -
taka głęboka czerwień... kurcze, że też musiałam zaraz sprawdzać;/
Obserwuj wątek
    • urbanchild Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 04.02.08, 23:11
      ja bym, zatrzymala i sprzedala Icoo. Mialam chyba wszystkie wozki,
      i tylko bugaboo sie sprawdza we wszystkim. Mam Cameleon od 3 lat i
      jak jest wyczyszczony to wyglada jak nowy. Nic nie bylo maprwiane,
      ajest uzywane codziennie, jus przes drugiego malucha mojego. Ja bym
      go zatrzymala, albo sprzedala obydwa i kupila Camaeleona - jest
      jeszcze lepszy. - aby male kolka nie jesdzily we wszystkie strony,
      jak jedziesz duzymi do przodu zablokuj je, przesuwajac biala czesc
      do gory tak aby weszla pod rame od wewnatrz. duzy ludzi o tym nie
      wie, ale wtedy prowadzi sie jeszcze lepiej. mozesz tez dokupic
      drugie duza kola na snieg, i wstawic tam gdzie teraz sa male,
      anprewde duza rosnica, a kosz nie wielki. babycare.nl wysyla na caly
      swiat i ceny sa przystepna i za przesylki tez.
      pa,
      K.
      • didis Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 05.02.08, 09:28
        a jaka jest tak naprawdę różnica między frog a cameleonem?
        • urbanchild Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 07.02.08, 02:36
          jest duzo praktycznych roznic, ale jezeli Ci odpowiada Frog, tak jak
          wielu to nie trzeba zmieniac, bo tez jest bardzo dobry. Ja napisze
          tylko moje wlasne spostrzezenia i to co dla mnie jest bardzij
          istotne.
          1. rama na ktorej jest zawieszone siedzenie i gondola jest wieksza -
          dluzsza o ok 4 cale, i szersza o ok 2-3 cale, co sa tym idzie
          siedzenie jest glebsze i oparcie wyzsze, wiec wieksze dziecko
          pojezdzi dluzej, np. moja 3.5 latka do szkoly i ze szkoly (tutaj
          dzieciaki chodza o pare lat wczesniej na zajecia do szkoly, :) ,
          siedzi wygodnie jeszcze, gdzie w Frog sie nie miescila.
          2. raczka jest ma regulowana wysokosc, weic jezeli sie szybko idzie
          alob stawia wieksze kroki, lup po prostu trzeba wyzszy wozek, no
          wiadomo , niekopie sie wozka - ja mam 167cm wzrostu i caly czas
          kopalam wozek
          3. kolka prezednie maja regulowane zawieszenie, wiec twardsze dla
          wiekszego dziecka i miekkie dla dziecka o wadze mniejszej - nie wiem
          czemu to ma znaczenie, nie jestem inzynierem, ale ja lubie, bo
          uzywam roznych stopni w zaleznosci od terenu, sniegu itp.. We
          wszystkich 3 modelach (cameleon, frog i gecko) mozna i trzeba
          blokowac przednie kola jezeli jedzie sie duzymi do przodu, aby sie
          sztywno jechalo a nie na wszystki storny, chocial niektorzy nie
          blokuje, i wiekszocs nie wie jak - po prostu przesuwa sie biala
          czesc na kolku do gory tak aby wsliznela sie pod rame - tam sie
          blokuje, mozna tez dokupic odzielna kola na zime, na snieg na przod -
          sa mneijsze o ok 2 cale od tylknych.
          4. nie wiem czemu, ale po prostu lepiej sie prpowadzi, ja moge
          prowadzic go z 25 funtowym dzieckime na siedzeniu, 3.5 latka 34 funy
          na desce z tylu, pelen kosz i jedna reka prowadze wozek a w drugiej
          trzymam sobie kawe i ide. po prostu moze ze jest troche szerszy
          lepiej sie prowadzi z wiekszym dzieckiem lyb obladowany. a we frog,
          to ja po prostu trymalam obiema rekami i jechw wozek jak krzeslo, :).
          5. kosz jest owiele wiekszy - dla mnie to istotne, bo pakuje do
          niego koc na plaze, wiaderka, 2 reczniki, torbe bypchana i jeszcze
          znajede miesce aby cos tam upchnac.
          6. no i te kolory wszystkie, :) w Neiman Markus jest limitowana
          liczbe wydana ze srebrnymi, bardzo gladkimi dodatkami (budka,
          oparcie i przykryce na gondole - popatrz na strone:
          • urbanchild Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 07.02.08, 02:40
            cos sie pospieszylo,
            tutaj jest ten link - no prawie choruje na ten, ;)

www.neimanmarcus.com/store/catalog/prod.jhtml?cmCat=search&itemId=prod48770063

o wiele lepszy niz tez zloty od Gwen Stefani, ;D.

w kasznym razie, mi bardziej odpowiada camelon, afrog, po prostu
            nie bylam zachwycona, nie jest zly, po prostu troche inny.
            pozdrawiam,
            Kinga
            • tessa2626 Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 07.02.08, 09:30
              Dzięki za naprawdę wyczerpującą opinię:)Muszę się zastanowić:)
              • urbanchild Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 07.02.08, 16:34
                nie ma sprawy, bardzo chetnie, ja pisze duzo opinii o wozkach dla
                roznych sklepow (tyle ze po angielsku), a uzywam ich na codzien, i
                zanim napisze opinie uzywam wozek przez ok 6 miesiecy najmniej, bo
                inaczej to nie wiadomo co sie jeszcze moze zpesuc, wygiac, itd.

jezeli Frog odpowiada, to nie ma co zminiac, duzo ludzi go kupuje is
                sa zadowoleni i bardzo sobie chwala, dlatego tez jest treci model
                Gecko - najbardziej podstawowy, nie gorszy, tylko bardziej
                zminimamizowany, ale Cameleon to tylko troszke grosza wiecej, ale
                jak sie juz tyle wydaje, to i the $100 wiecej nie ma roznicy. Nawet
                jak sie znajdzie na ebay uzywan - one sie bardzo "dlugo" starzeja,
                tak jak Bebecary, po prostu trzeba naprawde cos zrobic aby popsuc.

pa,

K
                • didis mam jeszcze jedno pytanie:) 07.02.08, 16:51
                  jak mam zablokować stelaż jak zdejmę z niego siedzisko, nie wiem czemu mój się
                  wtedy składa, obciąża go plecak:(Jak plecaka nie ma to się trzyma.
                  • urbanchild Re: mam jeszcze jedno pytanie:) 07.02.08, 20:57
                    one wszystkie tak robia, nie przystosowane to trzymania sie sztywno
                    bez siedzenie - siedzenie blokuje te trzy czesci - przednie kola,
                    tylne i raczke. moj tez tak robi. jak potrzebujesz dokladnych
                    informacji, to mozna je dostac na polskiej stronie Bugaboo.com,
                    tylko ze po angielsku w .pdf, wiec pytaj co jeszcze potrzeba, ja
                    moge ci przeslac ten instrukcje, napisz na kinga73002yahoo.com. acha:
                    stelaz sie sklada podwojnie jak ksiazke, male kola na zewnatrz, doze
                    posrodku i raczka moze byc zalamana jeszcze raz, aby byl stelaz
                    krotszy.
                    • didis Re: mam jeszcze jedno pytanie:) 07.02.08, 21:54
                      jednak go sprzedam i kupie cameleona - rączka wysuwana mi potrzebna dla męża.
                      Tylko jakoś samego bez gondoli nie mogę dostać - chcę kupić używany. A do froga
                      też mogę te zimowe dołączyć?
                    • didis Re: mam jeszcze jedno pytanie:) 07.02.08, 21:54
                      instrukcję mam dzięki. Jesteś bardzo pomocna:)
                      • urbanchild Re: mam jeszcze jedno pytanie:) 08.02.08, 06:00
                        poprobuj z Niemiec, czasem mozna bez gondoli dostac. a co do
                        pomocnosci - no, to jak sie cos bardzo lubie to sie chce czlowiek
                        podzielic, :))
                        zimowe mozesz kupic tu: www.babycare.nl - wysylaja na caly swiat,
                        i chyba sa tansi niz w Polsce, ja tam kupuje rzeczy do Kanady i
                        zawsze przychodzi w ok 1-2 tygodnie, wiec do Posski pewnie w ciagu
                        tygodnia, ale moze po Polsce to lepiej aby wyslali kurierem UPS, czy
                        DHL czy Fedex, aby nie zginelo.

pa
                        Kinga
                        • polcia_uk Re: mam jeszcze jedno pytanie:) 08.02.08, 09:54
                          Kinga, ja ciagle szukam wozka marzen i pogubilam sie nieco. O ile
                          wiem siedzenie jest kubelkowe - czy li tylko jedna pozycja siedzaca.
                          Nie przeszkadzalo to jak dzieci byly mniejsze?
                          • didis Re: mam jeszcze jedno pytanie:) 08.02.08, 14:48
                            może i jest kubełkowe, ale moje małej jest w nim wygodnie, bo ma miejsca sporo
                            jest szerokie. Dziś włożyłam ją do i'coo i kurcze no ciaśniej było:( Ja już nie
                            wiem co zrobić. Zostawić go czy sprzedać, bo mała ma 7 mcy, spacerówki cameleona
                            nie mogę kupić, a nie stać mnie na wydanie na samą spacerówkę 2000zł tylko po
                            to, że rączka teleskopowa, no i ta regulacja amortyzacji. Mam ją w i'coo i
                            powiem szczerze, że jeszcze nie używałam:)
                            Mała pewnie pojeździ jakies 2 lata jeszcze bo potem będzie sama chciała chodzić.
                            • urbanchild Re: mam jeszcze jedno pytanie:) 08.02.08, 16:21
                              wiesz Frog mozesz sprzedac spokojnie za 2000zl, bo one malo traca na
                              wartosci, nawet 3-5 letni jeszcze sie dostanie tak $500-650 CAD,
                              sprzedaj Icoo, i bedziesz miala wystarczajaca, zeby nawet nowy
                              sprowadzic, bo mi sie zdaje ze w polsce rzeczy so zawsze owiele
                              drozsze. Jak uwazasz, znam duzo ludzie gdzie dzieci if do 4 lat
                              jezdza w Frog i jest dobrze, nikt nie nazeka. Jezeli tobie wygodnie
                              to po co zmieniac. Ja zmienilam, bo po prostu kopalam wozek, ale ja
                              to maszeruje, zawsze sie spiesze, a wiesz jak to jest, wtedy sie
                              inaczej chodzi. Moze frog wystarczy a kup sobie dodatki, np, kola
                              zimowe na snieg, czy siatke przeciw UV. TYlko ze te wszyskkei kolory
                              z Camelona nie beda pasowac bo jest wiekszy,a le przeciez czerwien w
                              Frog jest naprwde cudowna. W Cameleonie juz nei taka gleboka. :).

jak potrzebujesz zdjecia to wejdz tutaj, jest tutaj bardzo duzo
                              zdjeci z Frog, Cameleon, Bee, i jakie tylko, moj folder to: "love of
                              Bebecar"
                              ph.groups.yahoo.com/group/StrollerSWAP/photos
                              , tam jest tylko Cameleon, ale mam zdjecia z Frog tez, to moge ci je
                              wyslac jak chcesz.

pa, Kinga
                          • urbanchild Re: mam jeszcze jedno pytanie:) 08.02.08, 15:42
                            nie, nie sa trzy pozycje, lezaca, - no nozie troche wyzej, nie na
                            plasko, ale na to jest gondola, pol-lezaca - ja uzywam nawet teraz z
                            moia 1.5 corcia jak jest zmeczona, albe lezaca jak spi, i nawet moja
                            3.5 latka jat jest padnieta tez pol-lezy, no i jest prosto siedzaca -
                            I powaznie to wystarcza. Ja najpierw nie bylam zachwycona,
                            przesiadajac sie z Bebecara, ale...jak poprowadzisz tak 5 minut
                            Cameleon, i zobaczysz jak tobie lekko, to sobie powiesz: kochane
                            malenstwo, tobie tez dobrze", :). A jak ci zasnie po 5 minutach, to
                            bedziesz cala zachwycona. Moje maluchy lubia i chetnie jezdza i nie
                            narzekaja ani nie uciekaja z wozka.:) a przeciez jedna ma 1.5 roku a
                            druga 3.5.
                            Ale, nie wszystkie kubelkowe siedzenia sa takie same - w Bugaboo so
                            jakos proporcje dobrze slozone, gdzie w Coneco V3 moje male nie
                            chcialy nawet siedziec i Hauck Infinity tez nie. Nie probowalam
                            Buzz, wiec nie wiem.

Kinga
                • polcia_uk Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 18.02.08, 16:08
                  urbanchild, poniewaz wyglada na to ze sie doskonale znasz na wozkach
                  prosze o podpowiedz: jesli nie camaleon to co?? zastanawialam sie
                  nad frogiem ale moze raczej uwazasz ze lepiej jakis model chocby
                  bebecar? Moja dzidzia jeszcze ma troszke czasu do przyjscia na swiat
                  i licze na to, ze moze zeszloroczny model camaleona nieco potanieje,
                  ale jesli nie ... czy nowy bebecar gorszy niz uzywany camaleon?
                  Pytam bo rozumiem, ze wiele z nich przetestowalas:)
    • alutkama Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 15.02.08, 05:25
      widze ze znacie sie na bugaboo.Mam problem ze swoim cameleonem. Uzywam narazie
      gondoli bo dziecinka ma miesiac i zakupy sa dla mnie koszmarem. Moze i ten
      koszyk pojemny ale nic nie da sie tam wlazyc. Musze wkladac po jednym produkcie
      (prawie klecze na podlodze) inaczej sie nie zmiesci. Za malo miejsca jest
      miedzy dnem gondoli a koszykiem. A moze znacie jakis patent, moze o czyms nie
      wiem. Oby wytrzymac do spacerowki.
      • didis Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 15.02.08, 13:45
        Ja niestety używam tylko spacerówki. Też zauważyłam, że trudniej się tam dostać.
        Jednak załadować mogę pełno. Przy poprzednim wózku też musiałam się napracować
        by poukładać wszystko, chyba przy każdym jest ten problem.Ja właśnie kupiłam
        koła zimowe i jednak zostaję przy frogu.
        Miałam kupić Cameleona, ale różnice są niewielkie a cenowo bardzo się różnią.
        • alutkama Re: 9cm 15.02.08, 19:40
          miedzy gondola a koszykiem (nizsza czescia) jest 9 cm wolnej przestrzeni. I ja
          mam przez to przeciskac zakupy. Sok wchodzi po odchyleniu koszyka.Chociaz nie
          zasmiecam "matki ziemi" bo nie uzywam reklamowek tylko jestem zmuszona wkladac
          zakupy pojedynczo. Ile odstepu miejsca jest w spacerowce. Nie chce mi sie
          przekladac zeby sie przekonac? Mozecie zmierzyc? W spacerowce mozna zmienic
          kat,w gondoli niby tez ale nie wyobrazam sobie tego z noworodkiem w srodku :(
          • urbanchild Re: 9cm 16.02.08, 06:45
            a ja bym odpiela rzepy ktore stabilizuja kosz, aby mogl sie bujac
            (nie te na ktorych kosz jest zawieszony, tylko to zaraz pod gondola
            na srodku), wtedy mozesz kosz przechylic i patwiej bedzie, a i tak
            nic z niego nie wypadnie. :). tylko nie wiem na jak dlugo sie bedzie
            tak trzymac tylko na dwoch paskach, ale mozna sprobwac.
            potem trzy siedzeniu jest o wiele latwiej.
            • gawliki Re: 9cm 16.02.08, 13:49

• kasiapro1 Re: 9cm 16.02.08, 14:13
                Czy ta spacerowka w bugaboo wygladajaca jak nalesnik jest wygodna?
                Okrpny to widok,tak samo jak mura4,to mnie odstraszylo
                kompletnie.Gleboki wyglada jak trumna nisko zawieszona,jak dziecko
                moze spac w spacerowce jak fotelik samochodowy?
                jak uzytkowniczki to widza?
                ja znow chyba emmaljunge zakupie,bo estetyka tez jest dla mnie wazna
                • sylver80 Re: 9cm 18.02.08, 07:59
                  Spacerówka w bugaboo jest chyba najwygodniejsza ze wszystkich, jakie do tej pory
                  przerobiliśmy. Wcale nie jest płytka, dziecko ma baaardzo wygodnie i przede
                  wszystkim nie zsuwa się. Jest rewelacyjna!
              • alutkama Re: link 16.02.08, 16:00
                oto link do bugaboo
                www.bugaboostrollers.com//Bugaboo-Cameleon/index.cat?gclid=CKCpk7L8yJECFQHbPAodWhN5CQ
                • kasiapro1 Re: link 17.02.08, 19:23
                  ja wiem jak on wyglada,moje puytane jest takie czy moze pozory w tym
                  wypadku myla i wyglad nalesnika jest tylko pozorny a dziecko
                  szczesliwe po pachy w nim siedzi czy pol lezy ciezko mi to okreslic.
                  • alutkama Re: link 18.02.08, 03:11
                    link byl dla gawliki :)
                    A na twoje pytanie nie potrafie odpowiedziec poniewaz my korzystamy jeszcze z
                    gondoli. Inne mamy niech sie wypowiedza.
    • polcia_uk Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 25.02.08, 15:50
      wiec jednak postanowilas sprzedac:( wymieniasz na caleona czy cos
      innego? no i dlaczego?
      Pozdrawiam
      • didis Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia 26.02.08, 07:48
        No włąśnie nad tym cameleonem się zastanawiam, uznałam, że jak sprzedam to
        sprzedam a jak nie to też będzie dobrze:)) Mąż powiedział, abym zostawiła 2
        wózki:) Więc jak sprzedam to kupię Cameleona jak nei to dalej szukac nie mam
        zamiaru:)
    • Gość: jadzis Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.16, 19:44
      Mam froga i nie wiem czym się zachwycać juz dzis bym bez zastanowienia go sprzedala i kupiła inny tylko nie ma chętnych a mam i gondole i fotelik i wszystko . Miałam x landera i to jest wozek wszystko porządnie a w bugaboo ja nie wiem za co się placi tyle kasy nawet materiał z którego jest wykonany to jakas porażka
      • Gość: MamaKaroli Re: Dzis dostałam bugaboo frog - opinia IP: *.internetia.net.pl 09.08.16, 16:52
        Wątek pochodzi z 2008 roku i po pierwsze dużo się w temacie wózków zmieniło a po drugie
        Froga NIE PRODUKUJĄ już od chyba ponad 10 lat więc Twój wózek ma lat kilkanaście!
        Może nawet z 15 lat. Czego tu oczekiwać? Co do kasy to teraz kosztuje grosze.
        Gdyby materiał był porażką to dawno by się juz rozjechał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka